Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
16892
View
333
Reply

Video Sumpah Aina Abdul Ditarik Keluar dari YouTube?

[Copy link]

Author: Tukul.Besi       Show all posts   Read mode

Post time 10-2-2020 10:08 AM | Show all posts
RumiMenari replied at 10-2-2020 01:23 AM
Lagi NGERi bila ada sorang wanita pakai baju gown merah gelap masuk kat hujung persembahan Bob... Ee ...

hahaha samalah.. i oll terkezut dpt no. 3. I oll dengar lagu ni sbb sis baju merah tu je nyanyi, n rasanya pun lagu tu bukan antara lagu dia yg terbaik lah.  Cuba kalau lagu tu mmg bg kat bob, rasanya kat pencalonan pun da out dah.  selagi ada azmerah, selagi tu la haelina akan dpt trofi.

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
MeowwwOyennn replied at 10-2-2020 09:56 AM
Tajuk Lagu: Sumpah
Penyanyi: Aina Abdul


Nak masuk ajl kena banyak guna bodoh ke
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
jeligoreng replied at 10-2-2020 10:06 AM
Masa tengok semalam iols pun tak perasan lepas tu bangun terduduk i tengok ada keluar darah2. Dia  ...

Tak nampak tikam...tak alih2 keluar darah mana tak tekejut. Sampai aku panggil husband suruh dia tengok dah mcm kain kapan berdarah & tunjuk kat dia bulu roma meremang hihi
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 10:13 AM | Show all posts
mula2 tgk wow..creativ jugak idea dia.. tp bila tgk post psl awaraness tu terus terpikir. yelah this kind of performance mmg boleh trigger org2 yg mmg ada depression yg pernah fikir utk suicide.. tambah plak lagi LIVE... mmg ada guidelines yg kena ikut...

mcm tu la kita kat dunia ni ye.. mmg kena berpandukan guidelines.. sama ada ciptaan manusia atau yg ALLAH tetapkan..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
lostnfaun replied at 9-2-2020 06:24 PM
Tapi aina pun tak aware psl guidelines content tue. Pd dia myb takde apa sgt just expression utk l ...

Yup . Dari sudut mereka. Takpelah,.dah kena tindakan. Aina pun bagi statement dr pihak dia...

Semoga semua settle
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 10:21 AM | Show all posts
ha ah dah takda kat official tv3. hmmm rumah dah siap, pahat masih berbunyi
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
masa tengok performance dia, my interpretation was dia hybrid pocong/ponti yang tengah merintih sedih.. yang darah2 tu ala2 terpaksa relive the same day over and over again atas kesalahan yg sheolls pernah lakukan

tak terlintas langsung pasal bunuh diri
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang dok sokong2 kata artistic performance la apa... Kena fikir la.ini utk tayangan umum dri kecik smpi ke tua yg tgk.. Adalah sbb broadcasting buat guideline tak kasi tunjuk elemen2 mcmni.. Kalau tgk drama korea pun.. Tv fiorg blurkan senjata2 tajam.. Pisau dapur tgh potong sayur pun kena blur.. Padahal kalau kita fikir2.. Eleh.. Apa sangat pisau sayur.. Tpi kita tk tau kesan dia pada yg tgk bg sesetengah penonton yg ada mental ilness... Dia bukan tempek darah jer.. Darah tu mengalir2 okey... Siap background darah mengalir2 kt screen.. Btw.. 1st time la aku dgr lagu ni... Nan hado lah lagu di bawah par masuk ajl.. Dia ni artis keluaran tv3 ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
kaishi replied at 10-2-2020 09:04 AM
Aku x penah minat mana2 artis yg dipayungi cyst... sampaikan si ozlyng yg dok mengagung2kan cyst t ...

Alip sata pon sama. Lain dah perangai heshe. Perli netizen la apa lah
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Tu la bila dh overhype sgt si aina ni and jadi overexcited plak..last2 sebutir habuk pun x menang semalam hiks
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 10:32 AM | Show all posts
Edited by mamaneesa at 10-2-2020 10:35 AM
jeligoreng replied at 10-2-2020 10:06 AM
Masa tengok semalam iols pun tak perasan lepas tu bangun terduduk i tengok ada keluar darah2. Dia  ...

Sila tengok... hehehe, meremang ke idok




Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Kangkung1M replied at 9-2-2020 06:52 PM
Aduh patut Aina tak menang satu pon anugerah, rupanya sebab ada isu dgn persembahannya. Sblm ni i  ...

Yelah u...kita pun tak boleh nak letak pendapat sendiri sebagai pendapat semua org... Kalau itu hasilnya, nak buat mcmna kan...its ok... Maybe a good start for Aina... Memang dia buat lagu best... Sedap lagu tu... Amiin...semoga tokti mintak lagu dr aina... hehee... Dan nanti kalau ada lg next AJL untul aina, ade org volunteer nk jd stage director untuk pformance dia..mcm nana dulu yg takde org bagi baju...designer dia pun dapat nama lepas banyak buat untuk nana... Semoga Aina kuat. She is a clinically diagnosed depression patient jugak kan. So harap Aina amik ni smua sbagai positif
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 10:34 AM | Show all posts
pertai replied at 10-2-2020 08:22 AM
Mmg melampau pon sirapnye. Kalau kata hati yg berdarah kenapa dr bawah tengkuk tudung kuar darahnye. ...

sama lah..
drpd pangkal leher kot.. dah serupa macam baru lepas kena pancung atau pi kelar leher sendiri je..
kalau darah kat area jantung dia.. just leleh sikit je bukan sampai lencun.. nampak laa konsep hati berdarah tu.
ini sampai ke hujung kain.. tengah2 badan basah habis mcm baru tumpah darah...
mana org nak nampak konsep hati ko yg terluka tu.. itu seluruh badan bagai baru dilenyek treler...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 10:38 AM | Show all posts
even takda kena mengena dengan bunuh diri pun.. it's just uncomfortable and disturbing untuk tengok orang berlumuran darah atas stage.

it's a public performance kot. should be more sensitive.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 10:40 AM | Show all posts
hotmak replied at 9-2-2020 07:59 PM
suara sedap tapi bila try hard sangat mcm ni, susahlah

seram kot tgk mcm mengalir2 mcm tu, inga ...

Idea Aina dah ok, dia nak tunjuk hati yg luka berdarah dek penyesalan. Tapi krew bahagian teknikal AJL la yg salah, darah yg sepatutnya sedot tapi dibuatnya mencurah-curah cam air hujan.

Dan statement Public Health plak bersifat keterlaluan dan fitnah. Sembrono buat tuduhan tanpa research. Mana ada adegan Aina tikam dada. Dan lagu ni takde kaitan langsung dgn putus cinta. Kalau Aina nak saman pemfitnah ni boleh je kan?

194.png

194a.png

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
boojaat replied at 9-2-2020 09:44 PM
Public health tu concern kot... Rakyat msia kan byk yg sakit mental... Tambah2 lagi ni tontonan um ...

Yup diakui..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
innocent_me replied at 10-2-2020 12:39 AM
Isu nya disini, walau apapun konsep aina, persembahan tu boleh trigger mereka2 yang adamasalah men ...

Betul tu.. diterima
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 10:48 AM | Show all posts
aku masa tgk tu ingatkan dia menggambarkan betapa  hatinya terluka...tak tefikir pun bunuh diri... masa anak2 aku tanya pun jenuh aku explain...tu darah tipu nak gamabrkan hatinya terluka..sakit pedih....lepas tu anak aku tanya...klu hati terluka mmg akan kuar drah ker...? erkkkk... terus aku..hahhaa....aku pun ckp balik tu simbolik jek...sakitnya hati terluka mcm tangan luka...tpi ni darah bnyk maknya sakit sgt....anak2 aku pun...ooooo...entah faham entah tidak....hahaha..

tapi ye la...bila aku tgk balik...darahnya sampai ke leher...so mcm bunuh diri lah kot....
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 10:51 AM | Show all posts
Anggap je la pengajaran aina oii... dulu2 acik melah ram pun ada isu hati jugak... tp tu hati tak menyala kat baju dia

bak kata org putih, the lesser, the more... konsep bersederhana kekdahnya... masa nak start jgn lupa baca bismillah, ucap assalamualaikum... pastu kalo menang, laung takbir 3x mcm juara semalam... abis la sis kena kecam dgn fan ND
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Tp pada i lebih disturbing mask yg epul drama band pakai.
I jd takut nk tgk persembahan dia.
So i dgr je tanpa tgk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list