Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
801
View
26
Reply

Positive Habits

[Copy link]

Author: noraidil_06    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-2-2020 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hi korangggg. Have a good weekend everybody.
Jom share apa postive habit korang setiap hari.

Contoh, bangun pagi, tengok muka di cermin & say all positive thing towards urself. Or u bangun pagi buat rutin penjagaan kulit ke apa ke.

Jom share perkara2 positive sampai la korang tidur.
f03a52cf0e09385fdf26923863ca7fdc.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
I slay this morning by waking up early for subuh, applying serum & facial cream

Pat our new born kittens oso. Dapat kitten color rare kami belum pernah ada. Kitten all black ngan tompok b&w lembu new zealand
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
oh.. i suka topik ni. tq TT for brighten up my mood. Indeed.

I should write more instead.

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Rutin harian.. Bangun pagi, bancuh susu dan bg tok minum..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2020 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Haishhh tulis panjang2 hilang.

Habits:-

Bangun pagi, double cleansing.
Ni kena buat hari2 sbb iols mudah kepams.sobs.

Kalau weekend mcm today malas2 skit.
Take my own sweet time.
Masuk dapur lap2 dapur.
Kalau rase nk masak, masak if not keluar la jap.

Then lap2 lantai.
Rumah now, jenis lantai mudah sgt berhabuk n oily. So lap la pakai tuala good morning.

Theb terlentang main hp sambil2 membaca buku.
Ade buku bertahun beli, masih di page yg sama.
Semalam rockstar beli buku, tambah lg list utk dibaca.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
1) Solat awal waktu. Sy percaya bila kita jg solat, Tuhan sayang kita extra. Hehehe.. .

2) Disebabkan sy susah nk stress, but once my coolness is gone ; Istighfar byk2, minum jasmine green tea cap ahmad dan akn igtkan diri yg hidup ni hanya satu pelayaran yang pastinya kita akan sampai destinasinya satu hari nnt. Nak yg mana satu, tempat yg baik2 atau sebaliknya.

Klu jasmine tea xde stock, hidu bau rose perfume mcm dari annick goutal (ni reward for myself) pun mcm beri satu kelegaan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2020 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Another positive things or habit is:
recite quran. Dpt baca sebaris dua pun jadilah.
Say i love u to all my loves one first thing in the morning.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Buka je mata setiap kali bangun tidur automatik akan cakap Alhamdulillah, hidup lagi aku. Thanks Allah.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
buka mata..tgk jam..i mmg bgn awal..

belek muka kat cermin...then senyum...masih cantik lagi..hahaha..poyo.
then..as usual bersihkn diri..do breakfast sambil dgr lagu yg rancak tergedik kat dapur to upkan mood hepi.

mmg tiap hari do breakfast for kids even skol time. tetap percaya..makanan pertama biarlah dr air tangan ibu pengikat kasih syg anak2.

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 10:39 AM | Show all posts
positive habits:

- bangun seawal mungkin dan bersihkan badan, kemas tempat tidur
- sarapan itu penting
- ikhlas kan diri waktu buat kerja
- selalu msg kata2 puitis buat suami (kami PJJ)
- istighfar byk2 dlm hati
- sabarrr walaupun rasa nk marah membuak2.. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Bangun.solat. Buka tingkap bagi angin sejuk masuk. Breakfast. Pergi keja.

Kalau stress jangan merentan online jgn pegang phone. Cepat2 balik rumah layan movie habis movie stress pun hilang. Jgn campur private life dgn socmed. Jgn biar follower tahu masalah kalau tak u will not have an escape place to run to.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagus ahli2 forum ni..postif sentiasa
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Selain pas bangun pagi bersiap2 utk solat, meollss akan bersenam aka tgok youtube buat HIIT & zumba..max 1jam sebab nanti anak da bangun nak uruskn dia lagi..since jaga makan n bersenam ni nmpak la mood jadi lebih tenang n badan pun da ringan..b4 this sebab overweight so lutut pn sakit lagi2 kalu tme nk trun sujud n xboleh pkai heels..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 09:26 AM | Show all posts
keep smiling!!

still learning to be positive...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
TT membosankan. Sila terjun jambatan
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 10:50 AM | Show all posts

Hmmm...

[AceHand SPECTaceLAR]

Perkara positif yang aku buat masa memula bangung tido ialah pejam mata semula...


Jizzz... Klong! Klong!

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa kita nak perkara positif aje dlm hidup... Tapi kalau hiv test, kita harapkan negatif?

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 02:31 AM | Show all posts

Errr...

Diablo replied at 12-2-2020 12:45 PM
Kenapa kita nak perkara positif aje dlm hidup... Tapi kalau hiv test, kita harapkan negatif?

{:1 ...

[AceHand SPECTaceLAR]

Lagu Negatif KRU pong sedap...


Jizzz... Klong! Klong!

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
AceHand replied at 15-2-2020 02:31 AM
[AceHand SPECTaceLAR]

Lagu Negatif KRU pong sedap...

Nmpk sgt gay
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 12:44 PM | Show all posts

Errr...


[AceHand SPECTaceLAR]

Hapa beza gay ngan lesbiang...?


Jizzz... Klong! Klong!

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.102256s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list