Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12
Return to list New
2353
View
34
Reply

Memang betul ada ke??

[Copy link]

Author: sharleysha       Show all posts   Read mode

Post time 9-2-2020 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp klu rajin,iols buat sdri je paste tomyam..
Huhu
Klu pes tomyam thai,mae phranom sedap bg iols..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Font harga tu mcm kt woolies / coles di oz jah. Apa ingat kt oz xde jual belacan pulau pinang ke?
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
I menetap luar negara , packaging nie nampak mcm Knorr yg bukan dibuat di Malaysia. Sbb bila i pegi kedai2 China or Vietnam or Burmese di negara i duk nie, mmg macam nie packaging Knorr dia dan takde logo Halal. I x igat pulak manufactured di mana, di Vietnam ke di Philipine ntah, lupa. Tapi bila i gi kedai2 Cina lain, ada lah Knorr yg keluaran malaysia. Ada logo halal. Kedai Cina tu maybe Cina Sarawak or Cina Sabah yg meniaga (di oversea) thats why dia ada stok Knor yg halal. Based on pic nie, nampak mcm packaging Knorr oversea bukan Malaysian/halal group. Gambar belacan or whatever bawah tu x perlu rasa suprised sbb di oversea as u all tau bersepah sepah kedai Asean n mmg kami boleh beli belacan cencaluk segala di rak tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
CatMiow replied at 9-2-2020 12:13 PM
Tahun 2017 lagi cite ni.

Kat group family pun masih ada yg do forward benda2 lama.  Hari tu pasa ...

Alahai ye ke, buang masa eden menaip lama lama utk komen haha
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
3480 replied at 9-2-2020 12:00 PM
Hmm.. kiub knorr lambat larut

Tau xpe..pastu cam berlemak berketul2..memang banned la produk nih
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa lah org snap gambar ni tak amik full picture atau pun sengaja di crop oleh acik pemforward. Macam saje aje tak bagi nampak betul2 rak tu supaya org boleh csi kejadian kat msia ke kat luar negara.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Xsedap kiub pork ni. Weols prefer ori lemak. Kiub knorr susah nak guna, iols beli yg serbuk dlm paket bubuh dlm botol
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
X pernah nampak lagi Kat msia. Obersea nie
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
dah lama dah isu ni.. Jakim dah jawab dari 2016 lagi.. yg produced di Malaysia mmg sah halal.. sama la mcm mcd dengan burger king.. yg overseas punya ada je menu pork tapi yang kat Malaysia dah certified halal.. pesaing business la ni kot suka viral benda mcm ni.. starbucks pun selalu kena.. org yg tak cerdik la ni bila dapat apa2 info terus viral tanpa usul preksa
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Sabah sarawak slumber letak nonhalal dengan halal , dia belasah letak sebelah2.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by CatMiow at 9-2-2020 08:13 PM
Tudunghitam replied at 9-2-2020 01:46 PM
Alahai ye ke, buang masa eden menaip lama lama utk komen haha


Mmng produk obersea.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 08:20 PM | Show all posts
chicozinn replied at 9-2-2020 08:50 AM
Hmm..meollss memang xguna kiub knorr ni sbb sllu guna kiub maggi..lgipun penah pkai knorr dia jadi b ...

kena guna teknik dragon memasak sis supaya xberketul
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 9-2-2020 08:20 PM
kena guna teknik dragon memasak sis supaya xberketul

Sudah..xpyah..last2 dragon ball kan?huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 01:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini baru betul fake news x gittew porapora
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 10:22 AM | Show all posts

Hmmm...

[AceHand SPECTaceLAR]

Katanya bukang Malaysia...


Jizzz... Klong! Klong!

Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list