Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2246
View
34
Reply

Memang betul ada ke??

[Copy link]

Author: sharleysha    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-2-2020 05:04 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Ai dapat dari group whatsapp siang tadi..
Korang boleh share tak betul ke info ni?
Ai tak pernah nampak pun sebelum ni kat memana pasaraya..
IMG-20200208-WA0003.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2020 05:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Ai bukan persoalkan sgt ttg pengeluaran produk tu asalkan diletakkan dibahagian non halal..ai cuma konfius tgk kiub tu disusun bersebelahan kiub stok ayam dan daging..kalau tersilap beli kan naya je..
Kalau betul pun tu cuma artifial flavour,ai tak fikir ianya halal lagipun mmg takdela muslim nak beli,kan..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 05:57 AM | Show all posts
i think ni kat Singapore kot... tapi tak tau la...kilang sama...kena siasat nie...
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 06:03 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 06:09 AM From the mobile phone | Show all posts
sama kaler dengan cube lembu. jap lagi terbuat sup tulang perasa bakuteh
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 07:35 AM From the mobile phone | Show all posts
sharleysha replied at 9-2-2020 05:09 AM
Ai bukan persoalkan sgt ttg pengeluaran produk tu asalkan diletakkan dibahagian non halal..ai cuma k ...

Bermakna berkongsi peralatan yg sama....
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Pernah pegi overseas yes mmg ada tapi tak pernah nampak lagi kat malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi kat gambar tu bawah ade belacan pulau pinang...kalau nak husnuzon kat oversee ok boleh lah
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
SalenaGomez replied at 9-2-2020 07:56 AM
Tapi kat gambar tu bawah ade belacan pulau pinang...kalau nak husnuzon kat oversee ok boleh lah

Singapore byk
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 9-2-2020 08:45 AM
sharleysha replied at 9-2-2020 05:09 AM
Ai bukan persoalkan sgt ttg pengeluaran produk tu asalkan diletakkan dibahagian non halal..ai cuma k ...


Design stiker Knorr kiub ayam Malaysia lain daripada kotak diatas

Iols tengok kat Lazada seller UK ada jual kiub ayam tu

Satu lagi Msia ada logo halal kat depan
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Hmm..meollss memang xguna kiub knorr ni sbb sllu guna kiub maggi..lgipun penah pkai knorr dia jadi berketul2 lemak dlm sup xcam maggi dy cpat larut dlm air
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Mandear dah post link kat atas tu





Pati Kiub Knorr Pork Dijual Di Malaysia?
TULAR: Januari, 2017 12213

FacebookTwitterWhatsAppTelegramGmailShare
PALSU :
Tular di media sosial dakwaan bahawa terdapat kiub pati Knorr yang dijual menggunakan inti babi.


Sumber gambar : JAKIM
SEBENARNYA :
Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) melalui media sosial memaklumkan bahawa memang terdapat produk jenis kiub inti babi yang dijual namun ianya tidak dijual dan tidak dikilangkan di Malaysia.

JAKIM  juga menjelaskan jenama Knorr yang dikilangkan oleh Unilever Foods (Malaysia) Sdn Bhd mempunyai Sijil Pengesahan Halal Malaysia yang masih sah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
SalenaGomez replied at 9-2-2020 07:56 AM
Tapi kat gambar tu bawah ade belacan pulau pinang...kalau nak husnuzon kat oversee ok boleh lah

Maybe ni kedai asian kat us ke uk kw
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahun 2017 lagi cite ni.

Kat group family pun masih ada yg do forward benda2 lama.  Hari tu pasal secret recipe,  tengok tarikh artikel tahun dah lama berlalu...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 11:19 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
kat thailand and singapore ada jual and depa mmg takde sepcific kaunter macam malaysia pengasingan rak non halal

obviously not made in malaysia
Unilever import
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 9-2-2020 08:50 AM
Hmm..meollss memang xguna kiub knorr ni sbb sllu guna kiub maggi..lgipun penah pkai knorr dia jadi b ...

Hmm.. kiub knorr lambat larut
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
org malaysia ni suka sgt share info tak sahih dlm group wasap. sibuk nk jd org pertama yg tau agaknya..bila org bgtau fake news terus eh sy share dr group sebelah, kalau dia tipu xtaula..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 9-2-2020 08:50 AM
Hmm..meollss memang xguna kiub knorr ni sbb sllu guna kiub maggi..lgipun penah pkai knorr dia jadi b ...

Maggi lg best ye..
I selalu guna knorr je
Penah beralih kpd adabi sbb bmf konon. Tp iols dapati kiub dia bau xsedap dan masakan iols pun jd xsedap.. Hehe.. Jd balik pd knorr. Balance adabi tu bg ikn mkn.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 9-2-2020 01:09 PM
Maggi lg best ye..
I selalu guna knorr je
Penah beralih kpd adabi sbb bmf konon. Tp iols dapati  ...

Iols sllu guna kiub pati ayam,lembu dan bilis maggi..
Tp klu utk tomyam,sedap knorr punya
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088172s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list