Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1101
View
15
Reply

Soulmate/twin flame sign

[Copy link]

Author: ninja boy       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-2-2020 10:47 AM | Show all posts |Read mode
Edited by ninja boy at 8-2-2020 10:51 AM

hai kawan2,
harini nak meriahkan bod chenta2 chintun kaseh sayang (kunun) topik menarik harini. Buang jauh2 topik kecewa2 itew.

apa itu soulmate
A soulmate is a  person with whom one has a feeling of deep or natural affinity.[1] This may involve similarity, love, romance, platonic relationships, comfort, intimacy, sexuality, sexual activity, spirituality, compatibility and trust.

Tanda2 soulmate

1. You just know it.
Something deep inside tells you this is the perfect one for you. Its as if there is a spiritual force pushing you to let go of everything you previously expected and to give of yourself completely.
2. You have crossed paths before.
Soulmates have met each other and a previous time. You may not have connected, but you were in the same place, at the same time. Before my husband and I met, we lived across the street from each other and worked across the street from each other. Yet we never met until the time was right.
3. Your souls meet at the right time.
Each person has to be ready to receive the soul connection. Even though my husband and I were in close proximity of each other for many years, we did not meet until the time was right for both of us. You have to be prepared to meet your soulmate. It could be that you have to go through a relationship that doesnt work out, or that youre not ready to ditch your perfect person checklist, but when it comes to soulmates- timing is everything.
4. Your quiet space is a peaceful place.
Being quiet together is comforting like a fluffy down blanket on a cold winter night. Whether you are reading in the same room, or driving in the car, theres a quiet peace between you.
5. You can hear the other persons silent thoughts.
With soulmates, there is such depth to your relationship that you can feel and hear what your partner is thinking, even if it is not verbally expressed.        
6. You feel each others pain.
You stand in each others shoes. You know each other so well, that the second he walks in the door, you can tell how his day was. You feel each others feelings: sadness, worry, and stress. And you share each others happiness and joy.

Ayuh sembang2
1) Bagaimana kamu jumpa soulmate
2) Bagaimana kamu tahu itu soulmate kamu
3) Adakah soulmate kamu berkekalan
4) Lain2 hal



bersambung....





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
camno nak sembang belum jumpa2 lagi...baca pengalaman orang je la hehe...sis citelah apa yang buatkan sis dengan husben rasa connection tu? camne boleh berjodohan walhal dulu opis seberang jalan je?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kadang2...aku boleh rasa dia seru aku.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Hear hear hear
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku xleh jawab soalan ni sbab aku tgah perang dingin ngan laki aku..tunggu la da ok sok2 bru aku pkir dia tu soulmate aku ke soldmate aku..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
1) Soulmate lelaki.. Jumpa dekat uni
2) Rasa dia soulmate sbb boleh share pasal benda i tak share dgn husband pun.
3) Masih lagi dianggap soulmate-
4) Dah almost 1 year tak borak2.. tapi bila i teringat dia that means dia teringat i jugak. That's how we are soulmates~

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
yg no 2 tu sesuai utk iols dgn mr. F. tapi tak pasti la menjadi ke tidak soulmatenya. masih terlalu awal.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 12:12 AM | Show all posts
137696-When-You-Meet-Your-Soul-Mate.jpg

6819cb461b1b136e4309b07628b7bd89--sad-anime-anime-love.jpg
Tertunggu2 jgk mcmana rasa bila tgok je dia kte boleh rasa dia la "the one" tu..haha..mcm xkn jmpa je..
Tp ada bbpe org rpt dgn i kata diaorg dpt rasa yg suami dia tu akn jd psgn hidup dia walaupun baru jumpa..
I rasa mcm prnh rasa prasaan tu,tp dia xjadi jodoh i punnn..
Bukan lah tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2020 01:48 AM From the mobile phone | Show all posts
starbug7 replied at 8-2-2020 04:26 PM
1) Soulmate lelaki.. Jumpa dekat uni
2) Rasa dia soulmate sbb boleh share pasal benda i tak share d ...

Kiranya soulmate x semestinya akan jadi husband/wife gituh
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
ninja boy replied at 9-2-2020 01:48 AM
Kiranya soulmate x semestinya akan jadi husband/wife gituh

Kalau dah kawin kira jodoh ler tuu, nak tengok apa lagi soulmate ke idokk kann.. i tak suka nak evaluate mcm2 somi sendiri. Byk sgt expectations nanti semput masing2 nak catch up. lagi pun kawin kene la dgn org yg boleh buat kita jadi baik, yg boleh memenuhi keperluan zahir & batin, till jannah bagai. Soulmate i bad boy til jahannam dibuat nya kang.. hoho.

So girls, just because uols rasa dia tu "soulmate" masa berkawan, make sure tgk betul2 ehh calon suami tuh.. jgn plak asal berlaki..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
soulmate..tak semesti jodoh. begitu sebaliknya. soulmate tu maybe ngan kawan..adik beradik.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
takde apa nak share atau sembang, sbb masih mencari , tapi mungkin la tak "seriously berusaha mencari" sbb takut kecewa.... kalau ada, ada la... takde, redha je... sebagai seorang yg dah give up bab perkahwinan (atas sbb2 tertentu), harap jugak la boleh bertemu & ada someone, tak kira lelaki atau perempuan

maybe akan cross path one day, maybe not... apa2pun, dah redha, tapi masih percaya

mana awak sesat jauh sangat ni wak, saya kat sini je hah choy!
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 02:23 AM | Show all posts
starbug7 replied at 8-2-2020 04:26 PM
1) Soulmate lelaki.. Jumpa dekat uni
2) Rasa dia soulmate sbb boleh share pasal benda i tak share d ...

ini platonic relationship ni..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 04:47 PM | Show all posts
mcm berkali2 jugak rasa mcm he is the one
end up either kena tinggal or friendzone tahap tinggi
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
I am glad that i finally found my soulmate and best friend and husband finally after melepasi 3 series... its okay, better late than never...

Kitorg berjumpa at the lowest point of our life, both of us... jumpa through online dating jea.... tp did not proceed to dating and bercinta pun... cuma dah mmg jodoh, last2 jumpa lagi skali through our mutual friend yg insist kitorg sit down together have a chat over coffee... dari perbualan dia, level of thinking dia.. i find him very attractive.... tidak membosankan mcm all the guys yang mencuba nasib nak try iols....
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 10:22 PM | Show all posts
Masih mencari lagi.tak pasti akan jumpa ke tak.rasa macam mustahil je.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.948461s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list