Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10164
View
138
Reply

Minum Yogurt? Begini Rupanya Gaya Hidup Sihat Cara Hanis Zalikha

[Copy link]

Author: natrahn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-2-2020 10:31 AM | Show all posts |Read mode
Tahun 2020 masih belum ada kereta terbang seperti dalam cerita Back To The Future. Masih belum ada hoverboard yang boleh meluncur tanpa menggunakan tayar. Mungkin semuanya masih mustahil untuk diadakan.


Tapi, apa yang tak mustahil pada tahun 2020 ini adalah untuk kita berubah menjadi lebih baik pada tahun sebelumnya. Kalau azam tahun 2020 ini adalah untuk kurus, mungkin anda boleh cuba tip yang dikongsikan blogger, usahawan, pelakon dan pengacara, Hanis Zalikha.






Kredit Foto - Instagram Hanis Zalikha





Melalui Instagramnya, Hanis berkongsi tip gaya hidup sihatnya.




  



Hanis berkata beliau hanya makan roti jenis gandum penuh sahaja yang kurang gula, tetapi tinggi serat makanan. Roti ini membuatkan seseorang berasa kenyang selepas memakannya.





Kredit Foto: Google - Roti Jenis Gandum Penuh





Biasanya, orang akan mengunyah kerepek atau keropok, tapi lain pula bagi Hanis yang memilih buah-buahan sebagai kudapan.


Bukan sahaja baik untuk kesihatan, malah kecantikan kulit wajah juga terjamin dengan mengamalkan buah-buahan yang mengandungi banyak nutrien.




Kredit Foto - Free Malaysia Today




Hanis masih minum air manis dan memilih minuman yogurt Nestle Lactel Bliss kerana ia mengandungi jus buah-buahan sebenar dan rendah lemak.


Rasa manis dari ekstrak buah-buahan sebenar yang sedap dan lemak berkrim membuatkan anda rasa kenyang setiap kali meminumnya. Namun, air putih juga perlu diminum secukupnya sekurang-kurangnya lapan gelas sehari.




Foto - http://www.pamper.my




Pada akhir video, Hanis menjelaskan untuk mencapai sesuatu kejayaan besar, perlulah bermula dengan perubahan kecil dahulu .


Jom kurus!
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 10:38 AM | Show all posts
Waaaah lagi satu benang sampah di BODGOS!
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 10:50 AM | Show all posts
So?
Sampah gile benang
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Keknis tu nak iklankan yogurt tu je tu. Sampai boleh buat thread ni dah kenapaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada je gula added la dlm yogurt drink tu. Mengintai peluang jd duta ke
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Eeehhhh???  Bukan dia amalkan minyak apetah yg calit2 boleh rasa kenyang &kurangkan selera makan,  lantas menjadikan beliau kurus?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
manis nak mampus bliss ni apa yg sihatnye
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 11:12 AM | Show all posts
who caresssss
mak retisss amalkan benda sama ke???
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Next
Boooring
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 11:14 AM | Show all posts
habis tu tang mana nya dia melahap toujours advanced dia tu???

see dia pun amalkan pemakanan sihat dan tak makan produk OEM sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Manis ok Bliss tu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Laaa duta rupenye...ingtkn btol amalkan...kalau ikutkn mmg manis bliss ni...sedap mmg sedap...tapi selalu sgt minum potong kaki gak
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Lemau selemau lemaunyeee
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Takde sape bukak benanh baju renang keluaran dia ni ke? Baju renang dah macam baju raya design nya
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 11:54 AM | Show all posts
bilanya dia ni gemok? dia mmg kurus dr dulu kan? sana sini share tips
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 12:13 PM | Show all posts
Edited by Kangkung1M at 8-2-2020 12:29 AM
Lailerthee replied at 7-2-2020 11:38 PM
Takde sape bukak benanh baju renang keluaran dia ni ke? Baju renang dah macam baju raya design nya

Baju renang rekaan Hanis ni dwifungsi, sebagai dress & pakaian renang. Lagipon dah dekat nak raya kan, cantik gak kalau pi jejalan pakai baju beropol ropol cam ni.

191.png

Masa jejalan raya tu kalau kome jumpa lopak, longkang or tali air, kome leh terus terjun...dah takyah sesusah nak salin baju renang. Kreatif Hanis ni, kan? Kan??

191a.png
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 12:15 PM | Show all posts
kenapa minuman di msia manis2?
glukose banyak sihat kepala bana pemende?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Mengantuk mengantuk

Masuk tered ni terus menguap iols
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Keknis bukak benang ni ke
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Gi mati la ngkau. Dah memang jenis badan kurus kering susah nak gemok, lagi nak propah macam2.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.139162s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list