Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1475
View
23
Reply

DAH 2020, MASIH ADA ORG JOIN MCOCEAN (Multi Level Marketing) ??

[Copy link]

Author: Ѱ       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-2-2020 11:15 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Ѱ at 10-2-2020 10:51 AM

mcocean baru je sampai Kelantan ke?? https://www.mcocean.com/en/bukapuasa_kelantan_2019.jsp
akhirnya...lepas bertahun-tahun scam org kat KL Selangot, JB, Penang...office mcocean kat KL cheras pernah kena investigation jugak dari KPDN putrajaya.

knp sampai hari ni mcocean masih blum tutup kedai? distributor and member mcocean sendiri saja yang tutup kedai, (mcocean marketing arm: steady dynasty group, midea group)
banyak kawan LOSS RM35K, belum kira lagi Personal Loan interest!
Byk juga yg dah berkongsi pengalaman buruk dengan MC OCEAN HOLDINGS SDN BHD (Mlm Scam)!

banyak event mcam dinner event, charity event member sendiri yg organize untuk bonding, semua expenses sponsor sendiri, brg brg charity tu bkn dari mcocean HQ pun. taik betul.


McOcean Holding Sdn Bhd & Steady Dynasty Sdn Bhd adalah syarikat yang diklasifikasikan sebagai syarikat perniagaan Multi Level Marketing (MLM) satu syarikat yang berunsur penipuan. Fokusnya cari ramai org join pelan RM35k network franchise.

mc ocean member semua kata mesti tolong u sampai u naik satu pangkat yang tinggi...kita mesti bersama dgn u sampai mati,mulut je dia org. dia org pandai cuci otak. mereka akan berpura-pura support lepas tu paksa suruh cari lebih ramai orang untuk menyertai business.

banyak tahun dah mcocean promote MLM, modal mcocean RM35k SP member, cari org baru tiap tiap hari dan guna script yg sama. berhati-hati jgn terperdaya!




Y33 mcocean_scheme__Training_HOW event_ seminar_marketing_plan_liar_tipu.jpg
mcocean office raided.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2020 03:14 PM | Show all posts
tak penah dgr plak yg ni. femes ye
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2020 03:46 PM | Show all posts
mizruncing replied at 7-2-2020 03:14 PM
tak penah dgr plak yg ni. femes ye

mungkin femes dari sudut yg tak baikkk
mmg syarikat mc ocean ni tak famous banding dengan elken amway smua.

buruk namanya kalau korang tau mcocean mlm ni..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2020 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Abg sepupu iols ada join. Lesap duit jual rumah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2020 05:37 PM | Show all posts
epal21 replied at 7-2-2020 05:19 PM
Abg sepupu iols ada join. Lesap duit jual rumah.

aduiii...ni tahun bila ni?
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2020 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Ѱ replied at 7-2-2020 09:37 AM
aduiii...ni tahun bila ni?

Tiga tahun lepas kot. Memang kesian. Bukanlah semua duit jual rumah tu hilang tapi a good portion of it. Dia ajak adik-beradik yg lain join juga,tak tahulah apa cerita yg lain tu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2020 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
epal21 replied at 7-2-2020 06:05 PM
Tiga tahun lepas kot. Memang kesian. Bukanlah semua duit jual rumah tu hilang tapi a good portion  ...

Hrp x putus saudara dia dgn yg lain tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2020 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
anastasia7 replied at 7-2-2020 11:16 AM
Hrp x putus saudara dia dgn yg lain tu

Tak putus sedara tapi duit jual rumah tu sepatutnya utk bayar hutang kat abangnya. Jadinya hutang tak berbayar lah sampai sekarang. Nasib dgn adik-beradik. Kalau dgn bank,dah bankrupt kot.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2020 11:16 PM | Show all posts
benda ni sebab tamak, lagi satu nak short cut kaya. harapan invest x dapat y amount . lepas tu rugi bersih.

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2020 11:23 PM | Show all posts
maaf tanya u ni chinese ke?
sbb tengok mcocean ni mcm company cina je?mangsa ramai cina ke? sbb among malays mcm tak glamer company ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Siapa yang dok sign tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Di tempat akak ada juga skim begini, katanya ratu england nak bagi duit pada orang sini yang percaya pada dia. Tergelak akak dengar. Orang nak bagi duit minta duit pendahuluan ke?
Akak tengok yang senang orang yang menguruskan skim, yang melabur dari tahun lepas asyik tertangguh saja tarikh dapat duit berjuta-juta paun tu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
orgsepang replied at 8-2-2020 01:58 AM
Di tempat akak ada juga skim begini, katanya ratu england nak bagi duit pada orang sini yang percaya ...

Bapa mertua vivy yusuf, aman2 aje scam org kampung. Anak beranak dia yg senang. Anak2 semua sekolah England dr secondary lagi. Org kampung yg sampai dah arwah pun tak dapat apa habuk. Hibah haji anuar konon.  
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
epal21 replied at 8-2-2020 10:11 AM
Bapa mertua vivy yusuf, aman2 aje scam org kampung. Anak beranak dia yg senang. Anak2 semua sekola ...

Jangan2 skim yang sama sebab dengar cerita ketua dia duduk kl. Kesian sangatlah ada yang jual harta, ikat perut berbulan-bulan tapi sampai hari ini tak dapat apa yang diimpikan.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 09:29 PM | Show all posts
stupid business plan rm35k, mcocean 3 stage of business process such a waste of time and they all jual mahal and talk nonsense like they are all millionaires.

Mcocean will try hard manipulate your mindset to be your own boss,to earn extra income for parents fa la la la bla la bla... And brainwash you to aim big aim the rm35k package.

Be careful! Dont walk in to the bank with them!
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 09:32 PM | Show all posts
mcocean is a scam which focus on recruitment. Using "primary school" level of business concept to confuse and try to convince ppl to join.
They are using mostly using unethical approach for their activities.


Berhati-hati. many mcocean victim out there is telling the truth.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2020 10:31 AM | Show all posts
Edited by Ѱ at 10-2-2020 10:32 AM
helicornia replied at 7-2-2020 11:23 PM
maaf tanya u ni chinese ke?
sbb tengok mcocean ni mcm company cina je?mangsa ramai cina ke? sbb am ...

mmg ni company cina, tapi sama je mangsa melayu pun banyak. group mcocean ataupun die org panggil "network", kebanyakan terdiri drpd Indian, lepas tu lain-lain. mc ocean ni start dari Johor, banyak member cina situ, kalau klang valley pun banyak org melayu complain dah..bole check online.

dan since 2019, nampak pula mcocean skim ni buka business kat kelantan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2020 10:34 AM | Show all posts
youcannotseeme! replied at 9-2-2020 09:29 PM
stupid business plan rm35k, mcocean 3 stage of business process such a waste of time and they all ju ...

TRUE!! don't walk in the bank with them! don't believe that RM35k capital will bring u good MLM income.

so many KP quit mcocean because of empty and fake promises..if you know this mcocean
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 04:27 PM | Show all posts
Here...Mcocean stockist plan, product gimmick.

mc Ocean

mc Ocean
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2020 10:37 AM | Show all posts
apa ni ya? laterla baca
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list