CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 13932|Reply: 88

Zynakal Anak Angkat, Ibu Kandungnya Dulu Seorang Pengemis

  [Copy link]
Post time 4-2-2020 06:24 PM | Show all posts |Read mode
Zynakal mendedahkan sebuah kisah pilu tentang kehidupan dan statusnya sebagai seorang anak angkat.


Pendedahan tersebut dibuat melalui saluran Youtube Indigital Muzik.


  



Zynakal atau nama sebenarnya Muhammad Raziq Rosli mengetahui dia merupakan seorang anak angkat ketika berusia 10 tahun.


Sampai sekarang penyanyi ini tidak mengenali ibu dan bapa kandungnya.


  



"Ketika itu saya dibawa ke balai polis sebab curi yoyo. Waktu itulah ibu saya marah dan beritahu yang saya adalah anak angkat.

"Saya sedih dan terus menangis. Rasa macam kehilangan dalam diri sebab selama ini saya rasa ibu adalah emak saya yang sebenar," katanya.


  



Lagi tersentak bila mengetahui ibu kandungnya adalah seorang pengemis.

"Mak angkat saya jumpa ibu kandung saya waktu saya lahir. Dia tolong ibu kandung saya untuk jagakan saya. Kalau ada rezeki lebih, memang saya nak cari kedua-dua ibu bapa kandung

???Buat masa ini belum tiba masanya lagi kerana sehingga kini saya masih belum dapat balas lagi jasa ibu angkat yang telah membesarkan saya,??? tambahnya.


Foto: IG


Boleh tonton video penuh di bawah.





Semoga urusan mencari ibu dan bapa kandung Zynakal dipermudahkan. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
bertabahlah dik
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Patut rupa sikit pun takda macam kakak zamani, ingatkan ikut bapak dia 100%, rupanya anak angkat
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
So zamani abang adek tu bukan pakcik sebenar dia ke? Sorry, tak tengok video tu so tak tau ni skrip drama ke apa. Tapi rupa zynakal mmg tak sama langsung dengan kakak zamani dan jugak zamani.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 06:36 PM | Show all posts
melihat wajah beliau memang tidak menghairankan pun...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 06:37 PM | Show all posts
yang gambar no. 2 tu kalau dia letak tin susu depan tu.. iolss dah hulur sekupang dua dah....
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Jahat mak angkatnya bila marah habis diungkit segala2. So kalau rasa diri tu sejenis pengungkit, x pyh nak pelihara anak angkat k.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Curi yoyo kt mana sampai kena bawak gi balai polis.... Marah sangat kot mak angkatnya sampai diungkit anak angkat.. mgkin kecewa sbb baru 10thn dh sampai ke balai.. perempuan kan emosi melebih2..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Iolss doa kan heols dapat cari mak n ayah kandung dia. Arwah nenek n atok iolss pun ada bela anak angkat. Orang zaman dulu kan...bin pun di binkan dgn nama arwah atok iolss. Seb baik la lelaki.

Tapi dia tau je dia anak angkat. Siap dia citer n tunjuk rumah family kandung dia.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
fahima80 replied at 4-2-2020 06:31 PM
So zamani abang adek tu bukan pakcik sebenar dia ke? Sorry, tak tengok video tu so tak tau ni skrip  ...

Bukan pakcik darah daging, tapi dah anak angkat kan, membesar depan mata la kan. Kira pakcik gak la. Tapi peel rebel dia dari kecik la eh memang nakal
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
RumiMenari replied at 4-2-2020 06:42 PM
Curi yoyo kt mana sampai kena bawak gi balai polis.... Marah sangat kot mak angkatnya sampai diungki ...

Sampai kena bawak balai tu kira teruk sangat la tu.. itu yang mak angkat sedih... Jaga elok2 tapi perangai tetap nakal sampai dia pun dah fedup...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Nape nk sedih, da mak kandung pon tak nk jaga. Nasib ada mak angkat.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa kaitan dia dgn zamani.xpaham
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias: yang gambar no. 2 tu kalau dia letak tin susu depan tu.. iolss dah hulur sekupang dua dah....



Me'ols rasa berdosa sgt, tapi me'ols berdekah baca comment chuols yach!!! Ya Allah, ampuni lah akuuuu... {:childlike
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai org bela anak angkat takmampu bahagikan kasih sayang sama rata. Dulu someone iols kenal agak katik nak kawin wanita normal pun mak angkat tak restu pilihan dia
Kena kawin perempuan katik juga

Anak2 sendiri pun kadang takdapat nak bagi kasih sayang adil, inikan anak orang
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
moga mudahla urusan ko dik cari mak kandung tu...tp jgn lupa plak mak angkat ko ye.. tp tak elokla mengungkit kat budak kecikkan..sah2 la dia yg jaga bdk tu dr baby
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Budak ni mcm xbahagia je hidup, based on video- video yg org duk interview la..haritu ckp kat mstar online mak dia la antara penyumbang dia depress, sampai msuk psikiatri..masa kecik terlampau dikongkong, bila dah besar ni kuat betul ke-rebel-an nya
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 07:27 PM | Show all posts
kuat betul aura wajah desa heols ye...ermmm
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka mcm Pu Abu
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Makna nya kakak zamani tu xde anak lak eh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-6-2022 11:47 AM GMT+8 , Processed in 0.095683 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list