CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3907|Reply: 26

Mujahid Tunggu Sajat Pulang

  [Copy link]
Post time 4-2-2020 05:54 PM | Show all posts |Read mode
Berita Harian melaporkan Datuk Seri Dr Mujahid Yusof tidak menolak kemungkinan akan menemui Nur Sajat sebaik usahawan penuh kontroversi itu pulang ke tanah air.


Bagaimanapun, Menteri di Jabatan Perdana Menteri itu berkata keputusan lanjut akan ditentukan apabila penjelasan lengkap mengenai insiden berkenaan diperoleh pihaknya.




Foto: IG



“Isunya dia (Sajat) tak balik lagi, kita sudah menyebut semalam bahawa alternatif yang ada (usaha) dengan SKMM dan agensi itu sendiri terhadap apa-apa kemungkinan.

“Sehingga semua itu jelas dan nyata barulah saya akan fikir isu yang datang seperti soalan yang diajukan ini, ” katanya dipetik dari BH Online.


Pihaknya juga sudah bertemu Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) untuk tindakan lanjut terhadap gambar dan video dimuat naik Sajat dalam pakaian wanita di laman sosial.


Rentetan isu itu, Mujahid yang kesal dengan tindakan pemilik nama sebenar Muhammad Sajad Kamaruzzaman menegaskan kepentingan menghormati undang-undang ditetapkan Arab Saudi.

“Apa yang saya sebut itu (mengenai undang-undang) tidak menghalang dia untuk kembali. Itu dua perkara berbeza.

“Jangan kaitkan apabila saya sebut mengenai undang-undang seolah-olah kita nak menghukumnya.

“Walaupun ia undang-undang (kesalahan memakai pakaian wanita), hal itu tidak menghalang (kembali ke jalan benar) dan ruang diberikan untuknya bagi rahmah ( toleransi, persefahaman dan kasih sayang), ” katanya.- CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-2-2020 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Aik..cara ko ni moojahat mcm nk imply yg undang2 msia xperlu hormat ja..hmm
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Kekanda bakal bertemu adinda.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmmm.... x confident langsung dgn si gemuk ni.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 06:31 PM | Show all posts
Jgn2 Sajat terus pergi Lubnan jumpa BF baru dia..x balik Malaysia dah..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 06:49 PM | Show all posts
Boomibulat replied at 4-2-2020 06:31 PM
Jgn2 Sajat terus pergi Lubnan jumpa BF baru dia..x balik Malaysia dah..

mungkin lari pergi US, mohon suaka. mcm pengkid cina yg buka restoran kat sana, bertahun takut balik Msia sbb takmo dihukum gantung katanya
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 06:57 PM | Show all posts
kitorg mmg nak setan tu balik. kalo boleh smlm lagi dah sampai.
masalah nyer skang dier still kt tanah haram. kalo iye pun dier blom balik,
dier lajak nak pegi europe ke us ke china (elok sikit leh kena ncov) lantak dia la.
bg peluang muslimin muslimat kerjakan ibadah dgn sempurna.

tp X. sajat elok je wat Saie lagi kt tanah haram....saudi pun x berani halang.
sbb sajat ni ada org lindung....geng2 liberal.
nko tanya dulu DAPig, siti khinzir, dan SIS..... diorng bg x sajat balik?
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Tunggu balik and then???
Setakat nasihat2, muncung2 bibir, airliur kasi terpercik2 sikit, hujah2 sikit lebih kurang, ko hengat jalannnn????
Si kamjad tu dah tepu telinga dia tu! Elok tunggu balik, tangkap, sebat kan. Itu je hobatnya
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-2-2020 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
jgn ajak jumpa minum teh je ye.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Okayyyy.. Sambut kt KLIA dgn bunga manggar sekali..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Ladybird910 at 4-2-2020 01:55 PM

Bia gambar saja yang berbicara

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
ada baiknya mujahit cek totey sajad time balik nanti supaya konflik ni x berpanjangan pastu jumpa sekali diva AA suh balik ke pangkal jalan
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 4-2-2020 06:27 PM
Kekanda bakal bertemu adinda.

Kakanda  tanak buat amek Bini kot utk tarbiyah ke jalan yg benar
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 4-2-2020 06:31 PM
Jgn2 Sajat terus pergi Lubnan jumpa BF baru dia..x balik Malaysia dah..

Ekau jeres kewwww tk dpt sajat bam boomi?
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Moga mujahid tak lemah dgn godaan tek dan punkor sajat
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Mujahid nak minta bengkung free la tu.. Nak kempiskan perut boncit dia
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-2-2020 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Scintilla replied at 4-2-2020 08:39 PM
ada baiknya mujahit cek totey sajad time balik nanti supaya konflik ni x berpanjangan pastu jumpa se ...

Rasanya mujahid bole pass job cek totey tu pada jemin atau bang non rasanya.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 08:55 AM | Show all posts
Ladybird910 replied at 4-2-2020 06:08 PM
Aik..cara ko ni moojahat mcm nk imply yg undang2 msia xperlu hormat ja..hmm

sembang je tu. p jumpa sajat kena gosok2 skit & sajat hulur pe yg patut senyap la Jahid ni. dah bertahun si sajat tu buat perangai xde plak puak2 agama ni g amik tindakan. tau tegur mulut cari publisiti je..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by per706 at 5-2-2020 09:12 AM

Time ni la bru nk gelabah ayam seseko,memalukan negara la apela.terkejot nye mcam ala nk mati ABG sajat buat hal sejaoh ni.bukan dlu sush sgt nk settlekan masalh yg sajat ni laki ke pompuan. punya sush mcam org tnya ayam ngan telur yg mna jadi dlu dlu.padahl org nk tahu sajat tu bertelur ke tidakkk sbb konfiden je hidup jdi transgender public figure mcam dia tu pompuan.

Kalu 'dirumah' x di ajar adab,siap kekanda bekap lgi. Mnala masuk tempt org x jadi biadap
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 09:14 AM | Show all posts
Bang jad takut nak balik Malaysia. Tak tahu nak putar cerita macam mana pulak
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 12:35 AM GMT+8 , Processed in 0.172793 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list