CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: rikuren

"Jangan Sampai Saya Malukan Cikgu Ya" - Ibu Berang Guru Tak Basuh Beka

  [Copy link]
Post time 5-2-2020 02:17 PM | Show all posts
Ada niat nak malukan kat group lain..
Manusia macam ni pun wujud noh.
Harap si ibu ni mohon minta maaf secara terbuka kat cikgu tu.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 5-2-2020 02:24 PM | Show all posts
ayana89 replied at 4-2-2020 11:07 PM
entahlah dlu aku anta anak aku kt taska. kalau aku  bekalkan akak tu tlg basuh skali. kalau suar ken ...

ermmm..ermmm..bukan ke tred ni citer pasal mak yg cenggini?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Carcosa replied at 4-2-2020 05:35 PM
Sebab tu aku tak hinginnnnn nak hantar anak aku ke tadika PPRT mcm ni. Mak2 dia semua perangai PPRT  ...

Aku dlu tadika kemas xde pulak budak2 perangai ginii
Ni aku syak tadika bayar mahal2 ni.. makpak feeling entitled bleh sesukati sound cikgu
Mesti mak pak org kaya baru OKB perasan bagus tah2
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
husie91 replied at 5-2-2020 02:46 AM
Aku ada satu cerita menarik nak share. Tetiba teringat peristiwa ni. Alkisah kawan mak aku memang pe ...

Jahatnya makpak cmtu
Tetibe tringat wawa jenal dgn lakinya
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 03:15 PM | Show all posts
evlinne replied at 5-2-2020 03:03 PM
Aku dlu tadika kemas xde pulak budak2 perangai ginii
Ni aku syak tadika bayar mahal2 ni.. makpak  ...

tu kat atas tu ade tulis tadika perpaduan je pong
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
kosser pulak pasal bekas makanan ko ugut nak malukan cikgu, takde life sangat. ingat cikgu tu bibik ke.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 03:18 PM | Show all posts
ye ke..macam tipu2 je ni..aku pun bo0leh create group sdri among frens pastu buat2 konon group skolah..choiii

kalo ye betul, memang antu bawang puaka punya spesis
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
nanies replied at 5-2-2020 03:15 PM
tu kat atas tu ade tulis tadika perpaduan je pong

Aiol terlepas pndg
Cisss ni mmg famili pprt ni gini
Dasar mentaliti caprutttt
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 5-2-2020 03:29 PM | Show all posts
Based on ape yg mak tu bgtau kat group

Bekal anak tertinggal kat sekolah. Until a week later baru cikgu pulangkan. Biasa la tetinggal bekal ni semua anak2 pon pernah buat kan.

But ape yg mak dia kesal kan, bekal tu dah berulat. At least as cikgu or pembantu cikgu tak curious ke nak tgk ape ada kat bekal tu. Kalau roti sure roti tu dah naik kulat. Kalau nasi sure dah berulat. If i put myself in teacher's position pon, my mother instinct sure akan check and doing extra mile basuh or buangkan sisa jika perlu. Kalau i pon, i sure frust and sedeh ulat ada dlm beg anak i. Kalau tertumpah dlm beg mcm mana?

But i strongly disagree la dgn tindakan mak nya yg marah2 cikgu & malukan cikgu tu kat group. At least fikir la anak kita yg nak mengadap cikgu tu sampai hujung tahun. Kalau cikgu tu lembut hati alhamdulillah. Kalau tidak, kesian kat anak. As a parent cuba la cerdik sikit dlm membuat tindakan.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 03:57 PM | Show all posts
eeeee tolonglah. ko ingat cikgu tu tengok anak ko sorg je ke kat tadika tu. ko ingat dia bleh cam ke tupperware yg ni dah berapa hari, tupperware tu dah berapa hari. ko yang kena train anak ko utk kenal bekas dia.  kalau dia tolong bersihkan tu adalah ehsan dari dia semata2..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 04:04 PM | Show all posts
apapun sebab dan alasan, ayat pompuan tu sangat2 kurang ajar. pastu tindakan dia try nak membawang dalam grup sek tu pun sangat biadap.
kalo tgk anak cikgu tu dah besar, jadi rasanya cikgu tu dah tua.  macam tu ke cara cakap dengan orang tua. bbnu ke apa pompuan ni..
kesian kat anak dia. kalo cikgu tu jenis sentap2, mesti dia abaikan budak tu dalam kelas. sebab mak anak binasa
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Cyempaka replied at 5-2-2020 08:04 AM
apapun sebab dan alasan, ayat pompuan tu sangat2 kurang ajar. pastu tindakan dia try nak membawang d ...

Tak hormat org tua kan. Cikgu2 tadika kemas & perpaduan selalunya dah berusia sikit. Dia ingat duit yuran yg ciput tu kot digunakan utk bayar gaji cikgu2 tu?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kebanyakan parents banyak cekadak ni anaknya bernama seperti watak utama dalam novel melayu persis danish irfan harraz dan elisya elmira avanza disertai pakej berwajah desa
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 05:07 PM | Show all posts
epal21 replied at 5-2-2020 04:12 PM
Tak hormat org tua kan. Cikgu2 tadika kemas & perpaduan selalunya dah berusia sikit. Dia ingat dui ...

la tadikakemas je ke?


diva hazabnya perangai...










Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 05:11 PM | Show all posts
seulgi replied at 5-2-2020 05:06 PM
Kebanyakan parents banyak cekadak ni anaknya bernama seperti watak utama dalam novel melayu persis d ...

sedih aku dgn fenomena cam ni kt tanah melayu skrg


padahal yg dipertuan agong Nama Sultan Abdullah , Sultan Muhammad,


Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 05:12 PM | Show all posts
emily.topaz replied at 5-2-2020 03:29 PM
Based on ape yg mak tu bgtau kat group

Bekal anak tertinggal kat sekolah. Until a week later baru ...

yup betul tu, kalo cikgu tu tolong buangkan alhamdulillah


kalo tak buang, takpe la kita buang la,


buat apa nak bising2 and make your life miserable



Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 5-2-2020 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
salimrock replied at 5-2-2020 09:07 AM
la tadikakemas je ke?



Tabika perpaduan ikut kata anak cikgu tu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Heran mak.. Baka benak mcm ni laju je membiak...halahhh
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sarahmirza at 5-2-2020 08:17 PM
mdhelmi replied at 4-2-2020 05:36 PM
andaian kasar
ini ialah sekolah tadika international yg dibayar ribu2 setiap bulan
jadi maknya ra ...


Tadika international yg bulan2 yuran RM1.5k termasuk child care tempat i ni...tak payah la sibuk nak bekal anak itu ini... Silap2 masuk tong sampah aje....
Tadika ni siap ada menu bg kt parents ms register anak...Makan pun sedap2 i tengok. Susu botol utk budak 2y++ depa dah ajar minum sekali before nap je... So budak2 tu akan makan banyak la masa lunch sbb dr pagi tak dpt susu botol. S
Satu lagi yg bagus budak2 kecik ni depa ajar minum air masak setiap jam mesti minum walau sekali sedut... Lupa bawa botol air sekolah akan call ingatkan esok kena bawa lagi...  

Beza dgn taska PPRT......
Taska PPRT siap pesan parents bekal susu utk 3 kali minum... Pagi, tgh hari n petang.
Waktu nap mmg ke laut la takde waktu yg tetap...
Balik rumah blh perasan anak terkinja2 nyanyi.melompat gaya2 boboiboy, ultraman sbb hadap tv sehari...
Dan paling tak suka bab makan bersuap share sudu ramai2....senang tak bersepah katanya.. Mcm mana la budak2 tu nak belajar makan sendiri dan mcm mana la budak2 tak senang berjangkit selsema batuk demam...

Antar baby bawah 2y boleh la kt taska PPRT...
By the time anak dah mula cerdik belajar cakap n explore, hantar la taska/daycare yg ada jadual yg sistematik...

Tapi klu setakat tadika.... Mana2 tadika pun boleh je antar anak...kemas, perpaduan, islamik or apa1 pun okay sbb tadika mmg ada syllabus pelajaran...

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 11:26 PM | Show all posts
Makin hari, tahap mengarut parent2 kat malaysia ni makin meningkat.
Patutla kawan2 aku yg cikgu cikgi suma muka tension je tiap2 hari.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 09:25 AM GMT+8 , Processed in 0.081334 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list