CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: rikuren

"Jangan Sampai Saya Malukan Cikgu Ya" - Ibu Berang Guru Tak Basuh Beka

  [Copy link]
Post time 4-2-2020 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Gingerly replied at 4-2-2020 02:04 PM
Yeah i tak jelas statement masing2. Cikgunya lupa bawa masuk bekal ke beg murid itew smpai terting ...

Kita tunggulah kot ibu hanna sofea ni nak buat statement balas kat fb pulak. Tapi kalau iols,memang tak basuhlah. Berulat lagilah geli. Cikgu mungkin tak buang tupperware berulat tu sebab harta org kan. Sepatutnya maknya bersyukur jumpa balik 3 tupperware tu. Anak tu yg kena disoal siasat kenapa boleh tupperware sampai berulat.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-2-2020 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa ek bebudak sekarang semua benda tak reti? Baru je semalam ke apa ntah terbaca kat twitter pasal bebudak sekolah tak hias kelas tapi cikgu dia yang tolong buatkan. Bila panggil tolong diorang semua tak datang. Jenis bebudak sekarang naik lemak sebab ibu bapa perangai cacat
Ingat anak2 dia je ke pernah jadi budak sekolah pernah jadi budak tadika? Zaman kita okay je dari tadika dah ada otak reti buat segala masuk darjah satu dah reti basuh kasut sendiri baju sendiri guna tangan lagi tu tak ada la pulak istilah "diorang budak lagi tak ada akal"
Bukan masalah takda akal, masalah kurang didikan dari ibu bapa sebab ibu bapa pun kurang didikan dan ibu bapa tu la yang sebenarnya tak berakal
Apa nak jadi dengan bebudak sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Tadika perpaduan bukan ke utk B40 ke bawah? Pun nk angkuh cam tadika swasta beribu bayar?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak bapak gen y ke?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
ayana89 replied at 4-2-2020 11:07 PM
entahlah dlu aku anta anak aku kt taska. kalau aku  bekalkan akak tu tlg basuh skali. kalau suar ken ...

tak cukup cikgu ke?

Dulu tmpt Kerja saya,  1 kelas kadang kena jaga 20 orng budak,  kalau ada yg terberak ke termuntah ke,  kena cakap kat budak2 buat kerja sendiri,  then g tolong budak tu.

Baju kotor bilas,  supaya tak bau sangat.  

Kalau petang ada yg terkencing,  hntr dobi la tilam/toto.

Saya pernah ada budak umur 6tahun yg tahan berak kat seluar atau kencing.  Masa mandi baru perasan.  Seluar/baju kena kecing/ taik kena la bilas sikit2.buang bau buang kesan taik.

Entahla,  lain tempat lain cara kot.  Kdang cikgu buat gitu supaya parents ambil bahagian juga dalam didik anak2. Kena pesan,  sebelun tidur siang,  kencing dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 01:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Pasal mak budak cerita kat atas ni,  napa gigih sangat nak bagi bekal,  kalau rasa mampu nak bagi bekal kat anak,  baik hantar tadika swasta je.

Jarang dengar cikgu tadika tak prihatin kat budak2 nak2 tadika KEMAS.  Lagi2 cikgu yg otai.

Tak tahu cerita sebenar,  sebab ss tu separuh je nampak.  Tak berani nak sokong mana2 berlebih2.

Tapi nak juga la padan muka kan mak tu,  gigih sangat bekalkan anak,  tak terfikir ke kawan2 anak tu teringin nak makan bekal dia,  ye la lain dri yg lain.  Nanti 1 hal pula cikgu nak pujuk makan makanan yg tadika sediakan.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 01:31 AM From the mobile phone | Show all posts
ape gila bekal ank pun jd tugas cikgu kna check ttinggal ka dah basuh ka. pelik btul mak2 skrng. ko ingat ko byar yuran so semua bnda cikgu kna bt ke? dlu2 xdan msuk tadika ke canne smpai ke tua vodoh camni.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 02:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku ada satu cerita menarik nak share. Tetiba teringat peristiwa ni. Alkisah kawan mak aku memang pengasuh budak. Dia ckp mcm2 perangai mak bapak dia jumpa. Paling win sorg mak budak ni memang lawa la jenis behias tapi bab anak taktau la failed ke apa. Macam mana petang dia amik anak dia pkai baju apa semua macam tu la pagi2 mak kwn aku dapat balik budaknya dengan baju yang sama pakej pampers penuh gila. Belum lagi anaknya ada penyakit kulit kudis2. Kesian sangat tengok budak tu dua beradik. Si adik pon sama badan banya kudis. Aku takleh brain la parents selfish macam ni fikir diri sendiri je.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 5-2-2020 05:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam macam ragam..ade pernah parent suruh basuh toto anak sebab terkencing otw p skola pun ade
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 06:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Bekal utk 3 hari? Bekal apa?
Takkan heavy food boleh simpan sampai 3 hari...
Setakat biskut, kek tidak la sampai berulat bekas tu...

Dasar mak tertindas dikulibatakkan suami kt rumah aje yg perangai macam ni...
Bila dia dgn org lain, dia pulak kulibatakkan org lain....

Klu i cikgu tu, i abaikan aje mak budak mcm ni.. Lagi jahat, i tak hide pun no hp dia bila ss wassap tu... Muahahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
bondeh replied at 4-2-2020 05:07 PM
Ini makpak spesis babi sial ngko senggama lahirkan anak, nak harapkan org lain pulak cuci bekas maka ...

Hahaha... cukup segala rencah makian. Tobat nasuha dia kalau baca nih
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
bondeh replied at 4-2-2020 05:07 PM
Ini makpak spesis babi sial ngko senggama lahirkan anak, nak harapkan org lain pulak cuci bekas maka ...

Kannnn...sama gak la yg beranak ramai2lps tu harapkan abang kakak yg tanggung anak2...depa laki binibersedapan sengama tak reti nk rancang jumlah anak ikut keadaan kewangan..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Bodohnya parents zaman sekarang
Kecik kecik dulu ko.suruh cikgu basuh ko punya bekal ker

Apa punya temen le perangai
Anak ko.tinggal bekal cikgu kena basuh ?
Hari ini dalam sejarah betul
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 08:32 AM | Show all posts
Edited by haryatie at 5-2-2020 08:34 AM

giler ke apa mak budak ni
suka ati dia je nak memaki org
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 4-2-2020 11:00 PM
Malaysian kid spoil betul.. Segala benda cikgu buatkan..

My 4 years kat playschool kat Canada  ...

Sepatutnya memang gitu la.. Tadika ni kita menerapkan konsep pembelajaran supaya bebudak dpt terapkan dlm kehidupan.. Ajar dia macam mana menguruskan diri, bersihkan bekas sendiri, susun kasut dan buku sendiri dll.. Ni nk ngaja anak tak jd orang namanya ni kalau gini pesen maknya..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
"Kalau i jadi cikgu i akan tolong cucikan terus sebab dah common sense sebagai manusia tgk benda kotor cucikan jelah."

Iya...tu betul, klu aku pun aku basuhkn jugak....tapi aku rasa cikgu tu menyampah...dah tadika perpaduan ada sediakn makanan, tak payah lah bawak makanan...mgkin cikgu tu nk tunjukkn kat mak yg bengap tu, anak kau tak mkn pun...mkn makanan sekolah jugak....

.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 5-2-2020 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 4-2-2020 10:40 PM
Msa iol gi hospital psl dmam pnas few yrs ago, ada mak bapak ni mmg muka Mlayu lh, bwa anak jumpa  ...

Muka melayu jawa totok dok sabak benam ke atau muka melayu tapi bkn melayu....

Aku peenah jumpa memang muka melayu tapi bkn muka pprt lah tak pandai ckp melayu....memula aku ingt dia sek kat international school...tapi rupanya dia chindian.....
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 09:22 AM | Show all posts
kepada ibu bdk ni
#kausekolahtakdulu
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 09:25 AM | Show all posts
Edited by tagas at 5-2-2020 09:27 AM

mesti uneducated bottom 40 pprt
jenis2 kuat komplen

kuat membawang

kuat mengata

kuat ngumpat

suka berdengki

suka ber iri hati

senang citer hati iblis la betina nih


Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 09:36 AM | Show all posts
Sambalberapi replied at 5-2-2020 07:58 AM
Hahaha... cukup segala rencah makian. Tobat nasuha dia kalau baca nih

panas ati kitew chuolls... setakat nih belum lagi pernah jumpa makpak cam gini... kawan2 kite rajin update pasal anak2 kat taska elok je masing2 puji cikgu kalau jumpa kat luar siap ajak lepak sama2... ini spesis makpak acah good2...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 09:01 AM GMT+8 , Processed in 0.076575 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list