CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: rikuren

"Jangan Sampai Saya Malukan Cikgu Ya" - Ibu Berang Guru Tak Basuh Beka

  [Copy link]
Post time 4-2-2020 10:02 PM | Show all posts
sendiri malas basuh.. salahkan org pulak
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-2-2020 10:03 PM | Show all posts
Gingerly replied at 4-2-2020 07:20 AM
Screenshot tak habis. Katanya ketiga2 bekal anaknya tak dibawa balik. Makna tertinggal di tempat cik ...

Mak tak tanya ke mana bekal hari ni?
Tak check bag anak cari bekal untuk dibasuh..

Ke mak diam aje tak kisah sebab pikir cikgu basuhkan..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 4-2-2020 09:51 PM
Berulat pun bukan tanggungjawab cikgu tu yg kena basuh....knp esoknya X ambil. ...esok ambil tiada ...

Yeah i tak jelas statement masing2. Cikgunya lupa bawa masuk bekal ke beg murid itew smpai tertinggal di tempat belajar lalu berulat setelah beberapa hari. Mak murid pula terpinga2 gitew mana bekal anakku dah tiga bekal tak dibawa balik. Bila anak da bawa balik bekal yg tertinggal dr tempat belajar, cikgu tak tolong cucikan skali alang2. Ha gitew pemahaman i. Kalau i jadi cikgu i akan tolong cucikan terus sebab dah common sense sebagai manusia tgk benda kotor cucikan jelah.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Ape bodoh sgt mak dia ni? Eh kalau aku ade dlm group tu aku dh carut dh dia ni. Bodoh nk mmpus
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah2 tak cukup dengan dm, kemain bercerita dalam grup pulak
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduhhh kesian betul anak dia dapat mak cenggini...semoga jadik orang lah besar nanti ye nak
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 10:40 PM | Show all posts
Carcosa replied at 4-2-2020 05:35 PM
Sebab tu aku tak hinginnnnn nak hantar anak aku ke tadika PPRT mcm ni. Mak2 dia semua perangai PPRT  ...

Msa iol gi hospital psl dmam pnas few yrs ago, ada mak bapak ni mmg muka Mlayu lh, bwa anak jumpa dktor pastu bila nurse mentioned nma budak tu, trkjut iol sbb nma "Iris" tpi muka Mlayu haha.

Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Gosh! Another level of motherhood!
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-2-2020 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 4-2-2020 10:40 PM
Msa iol gi hospital psl dmam pnas few yrs ago, ada mak bapak ni mmg muka Mlayu lh, bwa anak jumpa  ...

Wakakakakkkkk. Sorry meols tertawa.
Tulah, kadang2 parents ni, ikut syok sundirik!
Me'ols masa nak namakan anak meols, punyalah awas parappa awas. Yelah, takut lah kan. Kang nama melangkaui minda drpd muka. Sebab meols sedar diri.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
mdhelmi replied at 4-2-2020 05:36 PM
andaian kasar
ini ialah sekolah tadika international yg dibayar ribu2 setiap bulan
jadi maknya ra ...

Takde maknanya tadika International. Anak cikgu ni yg post kat FB, sbb yelah kan, mak dia kena lahar dkt whatsapp dgn makcik PPRT ni.
Tadika perpaduan je u'ols. Tadika murah. Yg budak2 ramai nak mamps tu. Manalah nyempat nak basuh plk bekas2 makanan ni semua.
Entah2 bekas transparent yg kalau kita makan tak habis, lepas tu restaurant tapaukan dlm tu.
Tu pun si mak PPRT ni hadap.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 4-2-2020 10:03 PM
Mak tak tanya ke mana bekal hari ni?
Tak check bag anak cari bekal untuk dibasuh..


Mak penyegan nak tanya. Alih2 mengamuk sorg2 hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
tgk ayat pn tau dh jenis kuat membawang petang2 dgn jiran...dh magrib baru reti pulang ke rumah


dasar tak beradap..same spesis mak pak basikal lajak
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 11:00 PM | Show all posts
Edited by faraway1 at 4-2-2020 10:59 AM
Gingerly replied at 4-2-2020 09:04 AM
Yeah i tak jelas statement masing2. Cikgunya lupa bawa masuk bekal ke beg murid itew smpai terting ...

Malaysian kid spoil betul.. Segala benda cikgu buatkan..

My 4 years kat playschool kat Canada ni, even blanket masa nak tidur sendiri ambil kat locker. Ingat cikgu dorang nak buatkan. Botol air diajar letak kat locker sendiri.
Me pernah kat playschool sebab jari parents pengiring aktiviti. Bebudak 3 dan 4 tahun ni, semua pakai winter jacket sendiri, pakai kasut, takda cikgu tolong pun.. Siap bebudak ni tolong satu sama lain gitu, memang diasuh untuk team work. Kagum me tengok..
Private school lagi tu.

Barang sendiri tanggungjawab sendiri, memang 1 point penting diajar dari kecil.
Best sebab my daughter praktis kat rumah juga..




Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg urut dada baca watsap mak budak ni. Spesis ko igt aku kuli ko ke? Mesti dlm rumah dia kotor n berselerak nk mampus. Basuh pinggan pn harap org. Rasa nk bagy kahak je.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
entahlah dlu aku anta anak aku kt taska. kalau aku  bekalkan akak tu tlg basuh skali. kalau suar kena kencing ke muntah dia basuh letak dalam plastik.

tapi tahun ni aku hantar anak aku tadika swasta byrn mahal lah jugak tapi....

botol susu lain puting. botol aku pink. dia bgnya tutup putih..tah bdak mana tah aku terus tak bekalkan susu tepung stop botol. bekalkan susu kotak je. nasib baik anak aku tak meragam nak botol susu. now minum dalam cawan.

dalam sebulan ni beg sekolah hilang. anak aku berak bawak balik tahi dalam beg.
ckgu tataulah kot die berak.

bagi tilam suh aku bawak balik sebab anak aku kencing....lepas tu harini anak aku berak lg dalam seluar. tapi dia bawak balik seluar yg tak basuh ade kesan tahi lg.

aku pun confuse. tadika dia kan half day petang kira taska. tapi ape salahnya basuh dlu bersih letak dalam plastik baru bwak balik...

aku bukanlah expect basuh bersih2 tp at least hilangla kesan tahi tu dlu...ini mcm tu berak mcmtula bawak balik....

kat tadika mmg mcmtu ke?bab2 ni cikgu tak handle...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti hangin makcik ni. Igt bole la viral sal cikgu, sekali sendiri yg kena viral. Hahah. Padan muka
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-2-2020 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Cam bangang laa. Tolong jgn membiak blh tak
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 11:23 PM | Show all posts
Edited by faraway1 at 4-2-2020 10:46 AM
ayana89 replied at 4-2-2020 10:07 AM
entahlah dlu aku anta anak aku kt taska. kalau aku  bekalkan akak tu tlg basuh skali. kalau suar ken ...

Berapa cikgu dalam kelas anak you.

Kalau sorang aje, takkan nak kasi dorang sibuk membasuh sampai terlepas pandang bebudak dalam jagaan..

My daughter playschool, definitely bukan kerja cikgu, tak pernah terberak lagi, tapi terkencing tu pernah lah, letak dalam plastik aje..
Tapi rasa my daughter masukkan sendiri seluar basah tu dalam plastik ...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Ptt mak die yg msuk tadika perpaduan ni balik,  dh tua pon bodoh lagi.  
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
ayana89 replied at 4-2-2020 03:07 PM
entahlah dlu aku anta anak aku kt taska. kalau aku  bekalkan akak tu tlg basuh skali. kalau suar ken ...


Ikut bilangan cikgu kot sebab dia nak jaga budak2 lain juga. Personally, iols rasa tak perlu cikgu basuhkan seluar ke baju ke yg kena kencing or tahi. Kalau buat pun cuma bilas saje dgn air,letak dlm plastik. Tilam kena kencing mestilah parents yg basuhkan,takkan expect cikgu basuhkan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 01:10 PM GMT+8 , Processed in 0.294828 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list