CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: rikuren

"Jangan Sampai Saya Malukan Cikgu Ya" - Ibu Berang Guru Tak Basuh Beka

  [Copy link]
Post time 6-2-2020 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
epal21 replied at 5-2-2020 01:28 PM
Iols pernah terlihat perempuan seperti yg iols describekan tapi iols exaggerate aje lah bab hand ...

Sama kes macam komen aku sblum ni.. mak kemain bersiap hntr anak kt pengasuh pakej berwangj segala tp anak pampers penuh mcm mana dpt ptg semalam mcm tu pulangkAn balik hntr pagi2 anaknya..
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
emino replied at 6-2-2020 10:05 AM
I ada nampak at least one parent backup cikgu from salah satu screenshot yang terlepas. Tapi ni je ...

Bagus parent ni. Dia mula pun dgn maaf. Tp rasanya ibu ngengada ni mesti pangkah terus parent yg x sekepala
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
wahh,kau bagi bekal asam pedas ke setan kat anak kauu,sampai berulat seminggu tak basuh?
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
ayana89 replied at 6-2-2020 02:49 PM
entahlah uolss.

tapi i takdelah bising kat cikgu pon tak bilas baju ke bekas ke...

Aduh kalau semua dh bertag bernama sakit juga hati kalau hilang huhuu
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 05:25 PM | Show all posts
kalau iols jadi cikgu tu, iols jwb sebaris jer

'lain kali jangan lupa pakai kondom'

Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 05:40 PM | Show all posts
ape la pundek mak pak skang
patut la anak perangai sakai
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
ayana89 replied at 6-2-2020 02:40 PM
cikgu ramai je. tp maybe dia ada jadual yg basuh botol susu org lain. tp okaylah lepas insiden tu  ...

Kalau kotor memng akan bilas buang bau je,  kalau tak kesian juga kat parents nt,  ye la baju dh busuk,  kepam lagi dalm beg dua tiga jam b4 balik.

Komunikasi antara tadika/taska dengan parents pun perlu,  betul dh u buat,  kalau ada perlu, kena bg tau tadika,  mcm pesan kat anak kencing b4 tido, etc2.

Kadang yg budak playgroup,  parents nak potty training pun tadika boleh bantu,  kena bg tau la.  Jadi training tu akan berterusan,   lg cepat anak2 dah lepas dri pakai pampers.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
ayana89 replied at 6-2-2020 02:41 PM
bayar nak masuk 1k plus juga seorang.

hari hari lah pesan kat anak now kencing bgtau sbb kt uma ...

Monthly bayar brp?
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2020 06:16 PM | Show all posts
Pernah jumpa mak bapak yang teruk. Pernah juga jumpa cikgu yang teruk. Yang selalu saya pesan dalam hati  sendiri dan anak2 '' JANGAN LA KITA JADI SEPERTI MEREKA"!!!
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 05:17 AM | Show all posts
krustykrab replied at 5-2-2020 01:40 PM
Hahaha...kwn iolskot tu...anak nama iris gak la...

Anak kwn uols tu muka desa ke muka ummah Kokesen?

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
setahu aku tadika perpaduan yuran rm10 - rm25 je sebulan..lain dia hntr anak dia kt tadika swasta yg byr 56ratus sbln...kalau aku jd cikgu tu aku cmpk je bekas tu dlm tong sampah  {:dot
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 11:48 AM | Show all posts
Malukan cikgu dapat apa ek? kepuasan sebab dapat bukak aib?
Meolls rasa Emak budak tu lupa kot tagline 'kepimpinan melalui tauladan'
Syukurlah dapat hantar anak masuk Tadika budget dan diajar kenal huruf dan angka

Apa2 pun, lepasni kalau kerajaan banned Tadika Perpaduan/KEMAS pakat2 laa parents ikat perut nak hantar anak memasing masuk Tadika Swasta, dah ada yang elok2 murah2 ngkorang merentan serupa korang kaya-raya 7 keturunan
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 10:04 AM | Show all posts
ayana89 replied at 6-2-2020 02:46 PM
i taklah bising dalam group or marah cikgu tak basuh bekas. i balik basuh jela kadang dia lapar da ...

dah x hisap botol..alaaa comei dia..ni lah hikmahnya kot..anyway tahniah baby..dah x pakai botol ye
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Memalukan diri sendiri mak budak ni.. Sejak bila pula bekas bekal yg anak bawa tu jadi tanggungjawab cikgu utk basuhkan? X kiralah tadik Kemas ke, Perpaduan ke, atau Brady Bunch sekalipun. Eton House pun x basuhkan tau.. X pandai tu elok simpan jauh2 dlm peti besi kat rumah..  
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 4-2-2020 05:38 PM
dah bekalkan anak pastu anak tak bawa balik bekas dia tak cari ke?
biasa kan mak-mak ni pantang hil ...

Kalau bukan Tupperware brand pun, kita biasanya akan ajar anak keluarkan bekal dan basuh bekas tu  sebaik sampai kat rumah. Lepas tu pergi mandi dan makan sebelum buat homework atau bersiap utk ke kelas Fardhu Ain.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 4-2-2020 11:00 PM
Malaysian kid spoil betul.. Segala benda cikgu buatkan..

My 4 years kat playschool kat Canada  ...

Gitu la yg kami ajar anak2 kami. Tp ada org yg cakap kita x sayang anak.. Sebab sayang la kita didik gitu. Kitorng ignore je kata2 tu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
ayana89 replied at 4-2-2020 11:07 PM
entahlah dlu aku anta anak aku kt taska. kalau aku  bekalkan akak tu tlg basuh skali. kalau suar ken ...

Anak2 akak dulu hantar tadika swasta Islamik & Chinese. Dua2 pun ok. Kalau terbuang air kecil x sempat nak tutup pintu toilet, mula dulu cikgu2 lalukan air juga. Lepas tu bungkus dlm bag plastik rugrak tu. Tp sebab kita jadi segan walau sekali dua terjadi, kita siap ajar anak tu kalau nak  shi shi tu, terasa je cepat2 minta excuse ke toilet . Lepas tu terlepas sikit dua tiga kali juga. Tp dah siap pesan kat cikgu utk suruh dia basuh sendiri sebab kita dah selalu ajar kat rumah. So cikgu pantau aje. Kita ucapkan terima kasih kat cikgu dan mintaa maaf sebab menyusahkan. Tp kita ni sendiri kena la ada adab kat cikgu2 anak2 kita. Bukan x boleh pi tadika anak dan cerita elok2, kan. Ni sikit2 semua tuding kat org lain. Xde nak muhasabah diri sendiri. Asyik muhasarawak je.. Mcm org xde adab pulak.

Elok ayana pi sekolah dan bincang elok2. Kalau kita beradab, in syaa Allah cikgu2 pun akan bantu memudahkan urusan  anak2.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
epal21 replied at 4-2-2020 11:41 PM
Ikut bilangan cikgu kot sebab dia nak jaga budak2 lain juga. Personally, iols rasa tak perlu cik ...

Ya. Bilas je kalau anak2 tu kecil2 lagi. Anak akak 3 tahun (lahir bulan November tapi masuk sekolah awal tahun so basically dia baru 2 tahun 2 bulan). Kita memang ajar dia basuh seluar kena najis atau baju kotor kena makanan dari kecil. Mula2 ke tadika terlepas sekali dua awal2 tu. Cikgu lalukan air &  ikat dlm plastik. Dan memang kami bekalkan sepasang baju sebab cikgu dah pesan masa register December sebelum tu. Lepas sekali dua terkena panties/spender, kami kena bawa dia pi toilet di tadika dan ajar balik cara nak bersihkan panties/spender. Rupanya  environment baru di sekolah yg buat dia takut nak bilas sendiri..

So, akak sarankan parents bbnu ni didik anak2 dari kecil bab kebersihan kendiri ni. Baik bekal ke, pakaian ke, kena didik awal2 utk bersihkan dan simpan elok. Anak2 ni bukannya x boleh dididik dari bayi. Dari dalam oerut lagi dah boleh didik. Bila dah lahir, teruskan mendidik tanpa jemu. Jgn harap anak terdidik dgn sendirinya.

Kes mak viralkan cikgu ni menunjukkan cara dia mendidik anak dia sendiri.. So, jgn la kita viralkan kelemahan kita tanpa sedar mcm ni..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
tipuware replied at 5-2-2020 12:11 AM
Tadika perpaduan bukan ke utk B40 ke bawah? Pun nk angkuh cam tadika swasta beribu bayar?

Mungkin dia rasa dia paling high class dari yg makpak lain..
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 03:27 PM | Show all posts
lainkali x nampak tuperware dlm beg anak. kalau2 nak balik bekas tu, wasap leklok...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-6-2022 05:43 PM GMT+8 , Processed in 0.082081 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list