CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: rikuren

"Jangan Sampai Saya Malukan Cikgu Ya" - Ibu Berang Guru Tak Basuh Beka

  [Copy link]
Post time 6-2-2020 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa ko ingat tadika tu macam restoren ke yg ada kuli khas utk cuci pinggan mangkuk, belanga gelas segala. Kuli kat restoren pun akan cuci harta restoren saja. If bawak bekal, sendirian berhad le kena cuci
Rasanya kalau mak poyo tu yg jadi cikgu tadika, dia sendiri pun tak kuasa nak cuci bekas berulat anak murid dia, 3 bekas plak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 07:13 AM From the mobile phone | Show all posts
mamapea replied at 5-2-2020 11:30 AM
mmg btl pun...org yg btl2 kaya xde pun perangai mcm ni...
org yg acah2 kaya je lbh2...

Kan..xla semua..tp ada ex schoolmate mcm ni jgk..kdg bckp xnk kalah..walaupon
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
epal21 replied at 5-2-2020 11:12 AM
Macam tadika kemas tu. Khas untuk anak2 yg isi rumahnya kurang rm1500. Tapi kalau ada slot lagi, c ...

Demand & kurang adab. Dia kata cikgu plak kurg ajar
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 08:07 AM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 4-2-2020 11:00 PM
Malaysian kid spoil betul.. Segala benda cikgu buatkan..

My 4 years kat playschool kat Canada  ...

Bukan budak2 yg mengada... Mak2 budak yg lorat... Smua bende nk buat kan tuk anak dia.. Klu dia x sempat buat die expect org lain yg buat kan tuk ank dia... My kids dr kecik lagi I da suh buat smua keje umah... I blk umah masak je....
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 08:28 AM | Show all posts
kalo ye pun bekal tertinggal kt sekolah.. anak balik tak tanya ke bekasnye mn?

sampai seminggu berkulat ...dan2 tu nk salahkan cikgu ??

apa punya perangai la    
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 08:56 AM | Show all posts
shida81 replied at 5-2-2020 07:07 PM
Bukan budak2 yg mengada... Mak2 budak yg lorat... Smua bende nk buat kan tuk anak dia.. Klu dia x  ...

Spoillah tu sebab segala benda mak yang lorat nak buatkan untuk anak.
My 4 years kalau me nak buatkan, dia kata mama saya boleh buat sendiri.




Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 10:05 AM | Show all posts
anastasia7 replied at 5-2-2020 10:02 AM
Cara nk bercerita dlm group whatsapp tu sgt x beradab. Teringin nk tahu respon parents lain. Dh kena ...

I ada nampak at least one parent backup cikgu from salah satu screenshot yang terlepas. Tapi ni je lah yang nampak:


Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 6-2-2020 08:56 AM
Spoillah tu sebab segala benda mak yang lorat nak buatkan untuk anak.
My 4 years kalau me nak bu ...

Mak pak skang smua bende klu blh nk buat tuk anak dowang... Klu blh nk duk sebelah anak dlm kelas... Mn x budak2 tu spoil.. Sampai basuh pinggan kat umah pn x pandai...
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 11:12 AM | Show all posts
mdhelmi replied at 4-2-2020 05:36 PM
andaian kasar
ini ialah sekolah tadika international yg dibayar ribu2 setiap bulan
jadi maknya ra ...

hahahaa,...
kan ada atas tu tadika perpaduan....
tadika kemas la kan klu tadika perpaduan...bayar murah bnyk pulak hal... klu rm2000 aku rasa cikgu dia siap buh bekalan tu dlm bag siap2...hahhaa

hahhaa....

anak aku yg bayar rm650 sebulan jek pun teachernya dia tolong basuh bekas bekal...tapi klu x basuh pun aku ok jek...
masa amik anak siap2 aku tnya mana bekal tadi...klu anak lupa amik...aku suh dia masuk amik...

poyo sgt mak budak ni....masa amik anak dia  sendiri lupa nak tnya bekas yang anak dia bawak...lagi nak suh org ingatkan anak dia..




Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 11:29 AM | Show all posts
ayana89 replied at 4-2-2020 11:07 PM
entahlah dlu aku anta anak aku kt taska. kalau aku  bekalkan akak tu tlg basuh skali. kalau suar ken ...

teruk ya amat la pulak tadika anak uols...pengotor pun ye cikgunya...hahhaa..

di manakah tadika ini....?

Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 11:33 AM | Show all posts
punca asal anak dia yg x bawa balik bekas tu
tp pegi tembak org lain
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 12:40 PM | Show all posts
salimrock replied at 5-2-2020 05:11 PM
sedih aku dgn fenomena cam ni kt tanah melayu skrg

hahhaa...

nama agong tu panjang...
Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta'in Billah
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 4-2-2020 11:23 PM
Berapa cikgu dalam kelas anak you.

Kalau sorang aje, takkan nak kasi dorang sibuk membasuh samp ...

cikgu ramai...

tak expect cikgu buatkan semua. maksudnya seluar kena kencing or berak tu bilas la sikit. tp i tak marah punlah cikgu kat situ...cuma i cakap dekat anak i lahh kan dah tak pakai pampers...

cuma yg beg sekolah botol susu salah puting tu i bisinglah.sebab i dah tanda beg sekolah botol susu dah tanda...

tapi lepas tu tak isap botol dah. adelah hikmah dia
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
CatMiow replied at 5-2-2020 01:09 AM
tak cukup cikgu ke?

Dulu tmpt Kerja saya,  1 kelas kadang kena jaga 20 orng budak,  kalau ada ...

cikgu ramai je. tp maybe dia ada jadual yg basuh botol susu org lain. tp okaylah lepas insiden tu terus taknak hisap botol

dah pesan juga byk kali n sediakan plastik supaya baju kotor letak dalm plastik. bukan nak suh basuh beria tp kalau at least bg hilang kesan sikit. tu first insiden lah...now hari2 before tido n pagi pesan if nak kencing bagitau teacher.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 5-2-2020 01:44 PM
Ikut tadika kot...kalau bayaran ciput, jd takde la servis lain kot...lg pun taska yg murah ni, x r ...

bayar nak masuk 1k plus juga seorang.

hari hari lah pesan kat anak now kencing bgtau sbb kt umah okay je. takut kat sekolah ralit main ke ape...
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
CatMiow replied at 5-2-2020 01:09 AM
tak cukup cikgu ke?

Dulu tmpt Kerja saya,  1 kelas kadang kena jaga 20 orng budak,  kalau ada ...

tilam pun bawak balik basuh...i hantar jelah dobi
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
puteribaya replied at 5-2-2020 02:24 PM
ermmm..ermmm..bukan ke tred ni citer pasal mak yg cenggini?

i taklah bising dalam group or marah cikgu tak basuh bekas. i balik basuh jela kadang dia lapar dalam kereta so tu yg bawak bekal bila tak habis tu bwak jela smbung makan kat sekolah...

kalau seluar kena kencig ke berak ke bukanlah expect basuh beria. mcm at least bilas la sikit. ni bawak balik kesan tahi...plastik baju kotor sme dah bekalkan dah....now hari2 pesan nk kencing ke ape bgtau....

botol susu dah bagi yg complete set alih bawak balik tutup botol org lain...so tu takkan salah parents jugak kot...tak hygiene kan mcmtu...ni ibarat buat keje main asal ada tutup.

lepas insiden tu snang je. tak bawak dah botol susu pegi sekolah anak i pun dah tak hisap botol....
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 02:46 PM | Show all posts
lahai...pemalas sgt parents budak tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
seri_mawr replied at 6-2-2020 11:29 AM
teruk ya amat la pulak tadika anak uols...pengotor pun ye cikgunya...hahhaa..

di manakah tadika ...

entahlah uolss.

tapi i takdelah bising kat cikgu pon tak bilas baju ke bekas ke...

tp pasal botol susu tutup salah n beg sekolah hilang i bisinglahh. sebab i dah tanda sme barang
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
evlinne replied at 5-2-2020 03:14 PM
Jahatnya makpak cmtu
Tetibe tringat wawa jenal dgn lakinya

Haha kenapa wawa jenal dgn lakinya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 09:57 PM GMT+8 , Processed in 3.712810 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list