Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8782
View
140
Reply

"Azura Berpeluk-Peluk Dengan Zack, Tapi Zack Pemalu" - Ogy Ahmad Daud Bongkar Sisi Daring Jamal

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-2-2020 04:47 PM | Show all posts |Read mode




"Episod yang dinanti-nantikan seluruh rakyat Malaysia."



Begitu ucapan primadona, Fauziah Ahmad Daud, 57 mengenai filem Azura yang dihasilkan pada tahun 1984 di laman Youtube miliknya.


Sudah tentu ia banyak menggamit kenangan mereka yang membesar di era tersebut.


Memandangkan ianya kisah istimewa, Ogy mengkisahkannya dalam enam episod. Pelbagai kisah seperti lokasi, penggambaran dan lain-lain. Paling comel ialah kisah 'chemistry' antaranya dengan Jamal Abdillah yang sangat pemalu ketika itu.


"Saya dimaklumkan akan digandingkan dengan Datuk Jamal Abdillah. Dia memang seorang yang pemalu. Ada Syed Sobrie, Allahyarham Rafi Hussin. Tapi dengan orang lain, saya okey, cuma dengan Jamal sahaja susah."






Menceritakan kembali kisah di sidang akhbar, wartawan meminta Jamal rapat dengan Ogy untuk sesi fotografi. Tetapi disebabkan Jamal pemalu membuatkan Ogy pula berasa segan.


"Memang dia malu sangat. Saya fikir macam mana ya nak berlakon dengan dia ni. Sebab dengar-dengar dalam Azura, ada berpeluk-peluk."



Youtube



Ogy mengimbas adegan Azura diselamatkan oleh Zack di jalan raya yang memaksa mereka melakukan banyak kali kerana tiada 'chemistery'


"Masa tu dia tak bercakap dengan saya. Bila director kata action, baru dia melontarkan dialognya. Bila kata 'cut' dia sunyi. Dia ke utara, saya selatan. Bak kata sutradara Dedy M Borhan - "Tak dapat lagi keintiman tu bah."



Youtube


Menonton gelak tawa aktres hebat ini memang menyeronokkan, satu persatu dikisahkannya dengan terperinci.


"Sebab Jamal Abdillah malu nak tidur dengan I dengan stesen BP. Bayangkan orang Taman Melawati datang tengok Jamal, bukan saya. Saya dah terkikih-kikih ketawa. Ia 'heavy scene' juga lah."



Youtube


Dalam episod keempat, Ogy menceritakan akhirnya Jamal semakin intim dalam adegan berpelukan dalam lagu ala Bollywood.


"Kat situ saya dapat merasai betapa intimnya Jamal dengan Pojiah anak Ahmad Daud. Dia peluk saya kuat tapi saya tahu dia takda perasaan. Peluk kuat sebab kesejukan. Bukan kerana nak feeling-feeling sebab sejuk dan kelaparan."



Google



Ramai warganet mengimbas kembali kehebatan filem ini.



Apa pun, filem Azura antara 'masterpiece' tema cinta selain Ali Setan pada era 80an. Sehinggakan filem Azura yang 'remake' pun tidak menjadi. Anda peminat Azura? - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 04:55 PM | Show all posts
Kak Ogy ni cerita aib yang dulu2 kan lebih baik tak diceritakan
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 04:55 PM | Show all posts
overnya acik Ogy..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 04:57 PM | Show all posts
ohh wow tanpa segan silu hakaq bercerita ya.. nk naik kan rating view ya kt utube?
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Kan dah kataaaaaaaa. Adegan daring mmg jadik kebanggaan mereka2 itu... aritu kat bod gossip personaliti medsos... ada porumer ckp pasal Sasha30K apa akan jadik 20 tahun akan dtg


Nengok ni... almost 40 tahun lepas ... cerita macam banggggggggaaaaa pulak
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 05:04 PM | Show all posts
saya paling tidak suka ini pilem...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 05:20 PM | Show all posts
motiffffff???
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Halah halah acik ni, bangga kemain cite dok polok polok ye.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 05:32 PM | Show all posts
apoooooooooo
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 05:39 PM | Show all posts
Dgn arwah Azmil mustapa xnak  citer ke..?
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
I liokeeee
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp npk over dia acting
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Apesal aku tbayang lisa surirumah masa tgk ogy muda2..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi kak ogy memang lawa sgt dulu2, masa tu pelakon2 sampingan semua muka kelakar, kak ogy paling the vasss.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Ogy ni lawa waktu zaman2 dia compare pelakon lain...dia cunla suka tgk dia dlm Ali setan...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Ogy sangat hormat pelakon lama ya. Tak panggil kak, abang, makcik pakcik. Semua dia gelar seniman dengan seniwati.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg daring abih nek ogy, bkn takat dlm filim, live on national tv pun, masa nyanyi lagu sandarkan pada kenangan bulih gi tarik tangan jamal, suh peluk dia dr belakang...mmg nampak muka segan jamal, peluk ajer ler ogy dr belakang, yg lagi bangang para penonton bulih gi tepuk tangan bersorak tgk adegan gitu....rancangan ari raya lak tu..
Sekian kisah jaman jahiliyah dulu2, setad setajah internet masakini mungkin masih isap kopek tika itu takpun masih bergentayangan di alam roh blm wujud di alam dunia
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 4-2-2020 05:39 PM
Dgn arwah Azmil mustapa xnak  citer ke..?


Lagi suka cite Ali Setan Sbb x kayu sgt heronya
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
hzln replied at 4-2-2020 09:16 PM
Mmg daring abih nek ogy, bkn takat dlm filim, live on national tv pun, masa nyanyi lagu sandarkan pa ...

Waaahh yeke..leh jumpe kt youtube x
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
rayray28 replied at 4-2-2020 09:21 PM
Waaahh yeke..leh jumpe kt youtube x

Ada lagi rasanya kat yourube, uols search jer sandarkan pada kenangan, ada nampak cam nyanyi kat rancangan tibi tu iyer ler tu...tp kualiti audio n videonya dan mcm tali tape nak putus dah la haha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list