CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3814|Reply: 25

Transgender Pakistan Mati Didera Polis Arab Saudi?

[Copy link]
Post time 4-2-2020 11:04 AM | Show all posts |Read mode
Kredit Foto: Daily Mail UK




Selepas gempar mengenai usahawan kosmetik Muhammad Sajjad atau Nur Sajat mencemarkan imej Islam di Mekah, warga maya berkongsi mengenai kes yang menimpa dua wanita transgender Pakistan yang didakwa maut akibat didera di Arab Saudi.


Polis Arab Saudi didakwa membunuh Amna, 35, dan Meeno, 26, selepas pihak berkuasa menyerbu kediaman mereka di Arab Saudi dan menahan 35 transgender.




Mohamad Amin atau Meeno mati dalam tahanan
Kredit Foto: BBC




Dua wanita transgender itu dimasukkan ke dalam guni sebelum dipukul dengan kayu dan didera sehingga mati, dakwa aktivis hak asasi manusia di Pakistan seperti yang dilaporkan Independent.





Protes Oleh Transgender di Pakistan ekoran kematian dua transgender negara itu di Arab Saudi

Kredit foto: Human Watch Right




"Kami mahukan penjelasan kerana situasi sekarang begitu mengelirukan dan ramai golongan transgender di Arab Saudi berasa bimbang dan ketakutan," kata Qamar Naseem, aktivis sosial dari Blue Veins.  


Arab Saudi menafikan dakwaan tersebut dan menjelaskan laporan media mengenai serbuan itu adalah salah dan tiada sesiapa yang didera.


Sebaliknya, pihak kementerian berkaitan mengambil maklum mengenai kematian seorang warga Pakistan dalam tahanan yang meninggal dunia ketika diberi rawatan selepas mengalami serangan jantung.


Untuk info, tiada undang-undang khas yang ditubuhkan untuk mengambil tindakan terhadap golongan transgender di Arab Saudi.


Namun, pihak berkuasa akan menangkap dan memenjarakan lelaki yang berkelakuan seperti wanita.


Sementara itu, di Pakistan individu transgender kebiasaannya dibuang keluarga dan dipaksa untuk mengemis atau melacur bagi menyara kehidupan sendiri.


Manakala, di Malaysia kaum wanita diajak berkongsi tandas dengan golongan ini. Eh! - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-2-2020 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Makin mendonia bamjat sejak pakai telekung neh
Sana sini bod ada tered heshe nokkkk
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 11:13 AM | Show all posts
ingatkan sajat tadi... baru nak sujud syukur... bye nak pergi mencerca beliau balik
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Haritu dlm toilet klcc... ada ‘perempuan’ tengah touch up make up depan cermin. Sekali tengok mcm normal. Tapi iol perati semula dan dia ada halkum. Terus keluar pegi toilet level lain. Nowadays nak masuk toilet pun kena perhati muka sorang2.

Walaupun dia was no threat at that time tapi as perempuan iol takkan selesa ‘lelaki’ masuk same toilet never.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 11:23 AM | Show all posts
234126 replied at 4-2-2020 11:15 AM
Haritu dlm toilet klcc... ada ‘perempuan’ tengah touch up make up depan cermin. Sekali tengok mcm  ...

bukan dah suh depa masuk tandan oku ke.. or masuk tandas org tua.. mau sentap lagi ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 11:26 AM | Show all posts
234126 replied at 4-2-2020 11:15 AM
Haritu dlm toilet klcc... ada ‘perempuan’ tengah touch up make up depan cermin. Sekali tengok mcm  ...

kan...awak saya bukan nak diskriminasi dorang nih..tapi saya pun rasa tak selesa...kat watson ramai staff golongan nih...nanti rasa kekok nak juga nak panggil kakak ke abang ke...hmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 11:37 AM | Show all posts
Patut kita kena ada usaha bantu golongan lgbt ni balik ke pangkal jalan. Kalau diskriminasi atau biarkan je makin teruk lah jadinya. Bukannya ajak menerima golongan mereka ni tapi bantu pulihkan.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 11:44 AM | Show all posts
234126 replied at 4-2-2020 11:15 AM
Haritu dlm toilet klcc... ada ‘perempuan’ tengah touch up make up depan cermin. Sekali tengok mcm  ...

kann
tetap ada bebird...eeuuwww


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-2-2020 11:45 AM | Show all posts
natrahn replied at 4-2-2020 11:26 AM
kan...awak saya bukan nak diskriminasi dorang nih..tapi saya pun rasa tak selesa...kat watson rama ...

pggl sis jeh
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 11:50 AM | Show all posts
muka ponen pakis memang muka jantan tak tak lembut ke raut muka tu??
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
natrahn replied at 4-2-2020 11:26 AM
kan...awak saya bukan nak diskriminasi dorang nih..tapi saya pun rasa tak selesa...kat watson rama ...

Panggil je abg.. Kalau dia marah cko.. Sy ikut DNA manusia yg mana.. Makan la setrak hormon.. Tapi Allah dah cipta DNA lelaki dan perempuan takkan berubah.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
aq un lau ade laki jadian kt toilet trus rasa insecure cam dorg tgh nk skodeng nonek je kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 12:39 PM | Show all posts
moga ada yg share berita ni kat bamjat, kot terus insaf di tanah suci kan
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 4-2-2020 11:13 AM
ingatkan sajat tadi... baru nak sujud syukur... bye nak pergi mencerca beliau balik

kahkahkah tersembur tempe yg aku tgh makan
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
234126 replied at 4-2-2020 11:15 AM
Haritu dlm toilet klcc... ada ‘perempuan’ tengah touch up make up depan cermin. Sekali tengok mcm  ...

Memang tak selesa walaupun kita tahu deorang ni tak taste pun dengan kita atau nak tengok2 kita, apakan pula kita pulak yang nak taste dekat muka pecah tembok theyolss tu yang ala2 kelindan lori....
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Salah tetap salah.. ko pilih wat salah pastu ko harap orang lain terima ko.. mana boleh..

Dah tau ko dari awal langgar perintah Allah ubah diri dari jantan ke pompuan, tak yah la ko sibuk2 nak gi mekah wat umrah.. pi je laaa bercuti tempat lain..
bila orang ambik tindakan nak marah pulak.. mmg bodoh namanyee..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-2-2020 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
natrahn: kan...awak saya bukan nak diskriminasi dorang nih..tapi saya pun rasa tak selesa...kat watson ramai staff golongan nih...nanti rasa kekok nak juga nak ...


Kat guardian pon sama..serba salah nk pilih mekap..kena sergah sore garau dr blkg.." adek nak cari ape dekkkk"
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak boleh berubah masa foetus lagi pondan ni dah terlebih hormon perempuan.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
ponen pakis ni selalu sebut as bacha bazi. kesian pulak bile teringst docu tu, mereka ni digroom untuk jd ponen bg lelaki2 kaya kt sana.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 4-2-2020 01:08 PM
Memang tak selesa walaupun kita tahu deorang ni tak taste pun dengan kita atau nak tengok2 kita, a ...

Hahahahaa terduduk tepi sinki toilet kalau nyah klcc tu baca komen ni
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 01:37 PM GMT+8 , Processed in 0.083493 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list