CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 5990|Reply: 41

"Ni Jual Jersi JDT Ke Unsur S*ks?" - Iklan Terbaharu JDT Dikritik Memu

[Copy link]
Post time 4-2-2020 11:03 AM | Show all posts |Read mode






Tarikan s*ksual VS JDT


Apa sahaja mengenai pasukan bola sepak Johor Darul Takzim FC (JDT) akan jadi perhatian. Terbaharu mengenai video klip memperkenalkan jersi terbaharu harimau selatan itu yang didakwa memualkan.


Memaparkan lokasi di Arizona (bukannya Johor) dengan pemain-pemain di dalam sebuah bar sedang berbual hinggalah seorang wanita seksi masuk lalu membuat aksi menggoda.





Wanita itu mahu berlalu begitu sahaja hinggalah Corbin Ong menunjukkan lambang pasukan mereka di jersi yang dipakainya. Ia terus membuatkan wanita tersebut kembali ke arah Corbin lalu mereka menari bersama.


Twitter




Persoalannya sangat banyak.


Mengapa video ini menggunakan lokasi luar negara dan bukannya memaparkan keindahan negeri Johor?






Twitter




Jika ia atas alasan penaja Nike yang memintanya, memang tiada sedikit terselit ke unsur Malaysia?


Eksploitasi wanita berterusan di dalam video ini juga menyerlahkan nilai seksual.


Twitter




Di mana iklan jersi itu sendiri?






Ianya tidak hanya menarik perhatian peminat bola Malaysia, malahan mendapat kritikan daripada warganet luar negara.


Jdt




Masing-masing berbalah antara satu sama lain mengenai iklan ini. Namun, ada juga yang menyatakan ianya adalah teknik pemasaran genius dari team penjualan jersi ini. Apabila ia tular, maka ia lebih laku. Eh! Betul juga.






Apa pun, ianya hebat diperkatakan. Antara jersi yang tanpa logo penaja di hadapan baju menyerlahkan kehebatannya. Kita saksikan sama ada ia akan ditenggelami dengan isu video seksi  ini atau pun tidak. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-2-2020 11:26 AM | Show all posts
aku suka jek cara dai promosi baju tu...hahhahaa


#bukanpeminatbola....hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 11:28 AM | Show all posts
Westerniah sgt....
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 11:32 AM | Show all posts
JDT dengan wanita mana dapat dipisahkan.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 11:48 AM | Show all posts
sapa yg approved neh
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 11:52 AM | Show all posts
uhmmm jijik nya team marketing dorang ni

nak go internasional sangat tapi nan hado
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku ingatkan pakai bikini.. Rugi data aku chittt
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 12:08 PM | Show all posts
team sampah..promotion pn sampah.selayaknyalah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-2-2020 12:10 PM | Show all posts
masing2 kehausan gamaknya..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 12:35 PM | Show all posts
halamakkkk ini je ke hasilnyaa? gah dlm igstory beriye kata another level punya team. hmm sangkak laa bdk2 jdt ni jilat. tak lama lg kes burung siapa pulak nihhh nak terbang? iols tak sabar. TUNGGGUUUUUUUUUUUU
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Hakikatnya mmg mcm tu pon kan in reality??
Pemain bola duk usung pompuan sana sini.. buat video phone tunjuk kote.. kena tangkap basah sana sini.. berpesta sana sini.. apa yg peliknya?
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 01:08 PM | Show all posts
Tak menariknya macam iklan tahun 90an
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 4-2-2020 01:02 PM
Hakikatnya mmg mcm tu pon kan in reality??
Pemain bola duk usung pompuan sana sini.. buat video pho ...


hahaha...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 02:04 PM | Show all posts
wow bangsa johor kemain iklan ye
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 02:38 PM | Show all posts
marketing so yesterday.. modal pompuan utk lakukan product? tp yelah paham nk letak player aje xbapa nak laku kot, so kena la letak doll as tarikan.   Lantaklah aih sana.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 02:41 PM | Show all posts
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..kang komen lelebih hp ke lappy kena hamik lak..negeri psir berdengung dengan tino berpisah tiada..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-2-2020 05:02 PM | Show all posts
video x habis ni...nk kena cari kt youtube pulak
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
feeling duk kat bar hahaha buat scene tgh mkn kat warung mee bandung sudehhh
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 03:05 PM | Show all posts
Jijiks, promote jersey tapi wanita tu sendiri x cukup kain..

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 06:23 PM | Show all posts
elzy replied at 5-2-2020 03:05 PM
Jijiks, promote jersey tapi wanita tu sendiri x cukup kain..

Nak tanya uol, siapa nma plakon/model yg kat gambar uol tu? Dri msa tu iol nak tanya tpi trlupa je haha.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-10-2022 12:46 AM GMT+8 , Processed in 0.104877 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list