CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1705|Reply: 9

Tabik! Warganet Puji Pekerja KLIA Bersihkan, Elak Jangkitan Koronavirus

[Copy link]
Post time 31-1-2020 06:08 PM | Show all posts |Read mode
Gigih membersihkan troli beg dan kawasan di KLIA bagi melindungi orang awam daripada dijangkiti koronavirus, pekerja di lapangan terbang itu dipuji warganet.


Menerusi laman Facebook Penang Kini yang memuat naik beberapa keping gambar menunjukkan pekerja di KLIA ini menggunakan penutup mulut dan sarung tangan ketika mencuci peralatan dan kawasan yang dilalui orang ramai.


Kawasan yang menjadi tumpuan misalnya pemegang lift, troli dan papan tanda sentiasa dibersihkan bagi mengelakkan jangkitan kuman.


Kredit foto: FB




Ramai di kalangan warganet berasa berterima kasih dan kagum dengan usaha pekerja KLIA ini dalam melindungi orang awam menerusi 'cara mereka'.


"Tabik! Bukan semua hero bertopi, ada yang menggunakan kain buruk dan alat pembasmi kuman," komen seorang warganet.


Dalam pada itu, orang ramai dinasihatkan sentiasa mengamalkan kebersihan termasuklah mencuci tangan, memakai penutup mulut dan menutup mulut ketika batuk dan bersin. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-1-2020 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
'dah boss suruh buek"-
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Gile ape wajib kot
Anak beranak diorg la infected dulu
Ingat ni selesema lepas hujan ke
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga allah lindungi depa semua dari wabak sialan ni..dan semoga allah lindungi petugas2 kesihatan dan kita semua jugak..takda apa dah kita boleh buat selain jaga diri sendiri dan keluarga sbb kerajaan tak peduli pun..janji masyukkkk kaedahnya
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Puji tak cukup bayar air peluh diorang tu. Boss sila bayar extra, bukan cekik darah.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 08:07 PM | Show all posts
jadi selama ni tak pernah buat la?
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2020 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
kalo g airport, akan bersepah lah umat xinjiang. Ini sesuatu yg x dpt dinafikan.

suka btl dorang dtg sini.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2020 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Terbaik lh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-2-2020 08:10 AM | Show all posts
terima kasih buat pekerja2 ni semua
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2020 09:43 AM | Show all posts
Harap2 gigih bukan time isu korona je lah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 05:07 PM GMT+8 , Processed in 0.099534 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list