CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 8857|Reply: 84

"Banyak Cengkadak" - Warga Maya Bidas Pesakit Virus Korona Mengadu Ten

  [Copy link]
Post time 31-1-2020 11:55 AM | Show all posts |Read mode



Timbalan perdana menteri, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dalam satu sidang media pada Rabu lepas memaklumkan pesakit 2019-nCoV yang menerima rawatan di Hospital Sungai Buloh kini semakin pulih.


Malah dalam sidang media itu beliau turut mendedahkan dakwaan wujudnya aduan daripada pesakit berkenaan mengenai makanan yang dihidangkan di hospital tersebut.



Seorang pengguna Twitter berkongsi rakaman sidang media Dr Wan Azizah itu turut merasa terkejut dengan pendedahan berkenaan.





Pendedahan tersebut mendapat pelbagai reaksi warga maya di media sosi@l termasuk penyanyi Ika Mustafa turut berkongsi pengalaman semasa dikuarantin di Hospital Sungai Buloh.


Menurutnya semasa mendapat rawatan di sana, beliau tidak berselera untuk makan, walaupun menu yang dihidangkan berbeza setiap hari.











Makanan kat HUKM sedap jer







Rindu sup katak kot









Mereka tidak berhak mengadu tentang makanan







Saya rasa yang mengadu tu mungkin kanak-kanak, jadi kita boleh fahamlah.








Kredit foto: Twitter Helmi-senpai




Tak kira tua atau muda, masa sakit memang hilang selera makan. Semua makanan rasa sama sahaja. Tambahan pula makanan di hospital memang dikawal penggunaan garam dan gulanya.



Apatah lagi mungkin jua pesakit dari China itu tidak biasa dengan masakan di Malaysia. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-1-2020 12:00 PM | Show all posts
nak makan kucing anjing katak ular etc hidup2 la
dasar barbarian
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagi makan pon dah kira cukup bagus
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 12:02 PM | Show all posts
makanan hospital sedap je.. aku sebat je sume sampai habis.. hahaha.. tengah sakit nak beranak je tak lalu makan. hehee
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 12:03 PM | Show all posts
masuk hospital bayar murah nak makan taraf restoran
but i agree dengan komen jaga orang sakit tapi dia yang makan food hospital..
ok je kualiti makanan hospital sekarang..
standard la u dapat food ikut diet and penyakit u kan
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 12:05 PM | Show all posts
sakit2 pun memilih makanan
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Timbalan perdana menteri, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dalam satu sidang media pada Rabu lepas memaklumkan pesakit 2019-nCoV yang menerima rawatan di Hospital Sungai Buloh kini semakin pulih


alamak semakin pulih pulak..camne acik porem nak tepuk tangan ni..pesakit belum mati
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
lanc*u korang wahai leluhur!!!!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-1-2020 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah dpt rawatan pun nk complain pasal makanan. Ungrateful!!!
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah nk mampos pun, dok fussy2 lagi. Kalau aku, mkn jelah apa yg ada. Bersyukur ada katil. Kalau taknk, hantar dia berambus blk negara dia.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Maunya tak complaint sbb takdak babi..warga China dgn babi berpisah tiada..choiiii
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 12:56 PM | Show all posts
patut hantar je diorg ni blk china, takpayah rawat langsung. byk plak complain dia
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
mungkin....'one sweet day'....bilamana 'dunia ini dah lebih aman'...hospital gomen boleh bg rmh terbuka tuk rakyat marhaen merasai 'makanan spital'.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak bersyukur nampaknya
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagi makan najis jer... Tonyohhhh jer najis tu kat mulut manusia negara mata sepet pengotor jijikkkkkk tuh. Dasar tak kenang budi,!!! Please don't come to Malaysia, we only eat cooked food. You want raw food, we give you shit.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
makanan tak sedap sebab ofkos tak cukup garam, ajinamoto etc...kuih/bubur tak cukup manis, teh/milo tak cukup manis untuk jaga diet pesakit...

Pesakit pun takde selera makan sebab sakit.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-1-2020 01:23 PM | Show all posts
Memang byk munyi cengkadak cengkerik plak.. dh lah dapt rawatan byr murah kat kat sini.. dh sembuh tu apalagi kasi antar pulang cepat..byk bunyik plak.. komplen mknan tk sedap..mampus kt china lg bagus.. Haha
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
cam syiall je.. dtg bawak virus. nyusah org. lg nk komplen. puii
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 01:36 PM | Show all posts
i hope kerajaan jangan nak sibuk bagi free treatment pulak kat dorang ni eh. sila charge full kos please
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas tu sila berambus balik china, menyemak je kat sini
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 05:51 AM GMT+8 , Processed in 0.109514 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list