Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1487
View
36
Reply

beli motorsikal Y15ZR

[Copy link]

Author: iloveitmc       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-1-2020 04:13 PM | Show all posts |Read mode
Nak tanya sikit ni? Korang beli motor mana yg lagi jimat eh? Pakai loan kedai ke? loan aeon ke? or loan from company luar yg lain? kalau korang tahu meh share sikit hihi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2020 04:40 PM | Show all posts
loan kedai - senang lulus - deposit 50% - interest flexible ikut kedai - byr lewat boleh nego dgn tokeh kedai

loan aeon - susah nk lulus - deposit rendah - intrest bapak tinggi - belum cukup bulan dah call suruh byr

loan kredit lain - sama mcm aeon

*my advice - kalau nama cantik, kurang komitmen buat personal loan kat mana2 bank, beli moto cash...lagi senang
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2020 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau moto rm4k-6k tu beli pakai kedit kad je la... beli pastu convert gi monthly interest free... lg untung... tp max 24 bulan je la...
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2020 05:29 PM | Show all posts
akak beli motor pakai debit kad takde interest rate punca nya salah swipe kad
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2020 05:30 PM | Show all posts
Clan204 replied at 30-1-2020 05:23 PM
kalau moto rm4k-6k tu beli pakai kedit kad je la... beli pastu convert gi monthly interest free... l ...

Kalau cc limit tggi, better mcm ni.
easy installment plan, 0% interest.
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2020 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 30-1-2020 05:29 PM
akak beli motor pakai debit kad takde interest rate punca nya salah swipe kad

hahaha aje giler...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2020 11:44 AM | Show all posts
aku beli Y15ZR tu guna parkson credit. So far okay la.
Interest lebih kurang sama jer dgn AEON... Cuma kalau lambat bayar dia tak kejar ko mcm mana AEON credit kejar.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2020 09:44 AM | Show all posts
saya beli y15zr V2 byr cash je hahah tu pun guna duit claim insurans HAHAHA
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2020 09:45 AM | Show all posts
misz_sha86 replied at 5-2-2020 11:44 AM
aku beli Y15ZR tu guna parkson credit. So far okay la.
Interest lebih kurang sama jer dgn AEON... C ...

dia kejar bawa parang tk? hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2020 09:46 AM | Show all posts
Clan204 replied at 30-1-2020 05:23 PM
kalau moto rm4k-6k tu beli pakai kedit kad je la... beli pastu convert gi monthly interest free... l ...

mana ada y15zr harga 4k 6k adoi hahaha lain kali study dulu tengok harga market
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2020 05:36 PM | Show all posts
Edited by chevrole at 7-2-2020 05:37 PM
misz_sha86 replied at 5-2-2020 11:44 AM
aku beli Y15ZR tu guna parkson credit. So far okay la.
Interest lebih kurang sama jer dgn AEON... C ...

Eh paksen kedit bank ape tu? Klu aeon tu mmg sllu dgo org cite kene kejor hihihi.

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2020 05:38 PM | Show all posts
Beli superbike terus laa, lagi bergaya, klu setakat nak pergi ofis pakai ex5 pun buleh.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 06:50 PM | Show all posts
chevrole replied at 7-2-2020 05:36 PM
Eh paksen kedit bank ape tu? Klu aeon tu mmg sllu dgo org cite kene kejor hihihi.

mmg ah lambat tiga hari lepastu dok ulang ulang call paksa suruh bayar bagai... Duit punya pasal hari hari ingat do hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 06:51 PM | Show all posts
chevrole replied at 7-2-2020 05:38 PM
Beli superbike terus laa, lagi bergaya, klu setakat nak pergi ofis pakai ex5 pun buleh.

kalau y15 harga 9k pun beli hutang, superbike kompom tak mampu harga 50k ah paling busuk HAHAHA
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 12:44 AM | Show all posts
Membe pakai loan yayasan perlis buat loan beli rumah. Cuba mintak utk buat loan motor ni rasa lepas je.

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 12:46 AM | Show all posts
AmazingKee replied at 8-2-2020 06:51 PM
kalau y15 harga 9k pun beli hutang, superbike kompom tak mampu harga 50k ah paling busuk HAHAHA

Ok la tu, kalau buat loan bayar bulan - bulan baru berape je kan. kikiki. Yg penting gaji mampu tanggung loan.

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 02:34 PM | Show all posts
Palabis replied at 9-2-2020 12:44 AM
Membe pakai loan yayasan perlis buat loan beli rumah. Cuba mintak utk buat loan motor ni rasa lepas  ...

apa special nya loan ni?
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2020 02:35 PM | Show all posts
Palabis replied at 9-2-2020 12:46 AM
Ok la tu, kalau buat loan bayar bulan - bulan baru berape je kan. kikiki. Yg penting gaji mampu ta ...

my friend beli Y15 V2 duit muka byr 4k then tiap bulan byr rm250. 3 tahun byr
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 12:59 AM | Show all posts

Lebih kurang mcm loan lain, cuma klu ade blacklist mm aku pakai boleh mintak loan dia, proses pun cepat 3 hari, tapi utk staff gov n badan berkanun je la.
Ni link website loan tu https://yyp.com.my/

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 01:00 AM | Show all posts
AmazingKee replied at 9-2-2020 02:35 PM
my friend beli Y15 V2 duit muka byr 4k then tiap bulan byr rm250. 3 tahun byr

Ok la tu, beli ikut mampu bayar je, klu tak mampu tak pyh berangan. Loan pun tak lepas.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.121864s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list