Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5240
View
195
Reply

[Tempatan] hari ni ada 20 direct flight dari Nanjing ke Langkawi

 Close [Copy link]

Author: ikankeringmurah    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-1-2020 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
flight pertama dari Nanjing, 180 warga China telah tiba di airport Langkawi.. akan ada lg 20 flight direct dari sana ke Langkawi

Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2020 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Kawasan atok..pepandai la atok jaga....mp langkawi pon x berbunyi..so apedehal
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2020 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Di mata pemimpin, yang penting hanyalah duit. Krisis virus ini dah membuktikannya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2020 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 26-1-2020 10:30 AM
Di mata pemimpin, yang penting hanyalah duit. Krisis virus ini dah membuktikannya.

TEPAT SEKALI

PELANCONG CHINA DIUTAMAKAN, rakyat Malaysia dikemudiankan
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2020 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalo jadi apa2 kita biar atok yang tanggungjawab
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2020 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
kesah lak aku..kawasan atuk khuern
lantaklah
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2020 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
dizekni replied at 26-1-2020 10:34 AM
Kalo jadi apa2 kita biar atok yang tanggungjawab

Dia akan mungkin akan lari lebih awal lagi ke rumah dia. Biasalah orang kaya. Rumah dia mesti lengkap dengan bekalan air, makanan, ubat2an dan sistem penapis udara yang tercanggih.
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2020 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Tun M sebagai seorg Dr patut tau akan cepat atau tidak wabak wuhan ni merebak.

Tapi erm..
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2020 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak lama lg malaysia akan jadi mcm China. Tahniah tangan2 atas yang berjaya "protect" negara kita dari segala ancaman hancurlah keturunan dan bangsa kita oleh kecuaian, kebodohan dan ketamakkan tangan2 atas.. Kalau anak kepada tangan2 di atas ni yang mati kerana korona, agaknya barulah disekat kemasukkan pemakan najis mata sepet nih. Bersedia lah kita menjadi negara kedua selepas China. Lepas ni, mayat kita pula yang akan bergelimpangan depan spital..
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2020 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Kali ni memang geram dgn pm ni.
Penyakit bahaya mcm ni bole buat relaks..
Buat kawalan ketat pn..kalau tetap bg masuk..tetap jadi gak.
Yg jadi mangsa ..org ramai.dia bukan kena pn.
Giler ar
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2020 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
kata airport china da tutup? ada je lagi penerbangan ke luar? caner neh
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2020 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah tu awat atok tak gi sambut?

celaka, biar orang langkawi yang undi dia pulak tanggung risiko

jahanam sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2020 10:54 AM | Show all posts
Bila seseorang or sesebuah negara kekurangan hasil dek kerna kebodohan sundri... maka terpaksa laa depa pejam mata & pekak telinga demi kelangsungan hasil pendapatan..

Coba tengok macai2 terkini depa... sanggup perbodohkan diri kat sini.. semua hanya kerna duit... nak tengok kebodohan KERAjaan kaa pemimpin kaa... buleh tengok kebodohan macai2 & puak2 yang p undi depa ( kununnn ramai selama ni perasan "bijak" dari orang lain ) ...
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2020 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini la masa 7 menteri SEGERA turun padang ke Langkawi
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2020 10:59 AM | Show all posts
suriamir replied at 26-1-2020 10:49 AM
kata airport china da tutup? ada je lagi penerbangan ke luar? caner neh

Bukan semua state airportnya tutup ada je yang masih beroperasi.   
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2020 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 26-1-2020 10:41 AM
Tun M sebagai seorg Dr patut tau akan cepat atau tidak wabak wuhan ni merebak.

Tapi erm..

zaman Mahathir jd doktor, manalah ada coronavirus semua ni

SARS ialah coronavirus yg pertama, first edition jd wabak sedunia  pd 2003

WHO experts and the Chinese authorities are still trying to determine the exact cause of the outbreak. The investigation has centred primarily on the National Institute of Virology in Beijing where experiments using live and inactivated SARS coronavirus have been carried out. Two researchers at the Institute developed SARS in late March and mid-April. The outbreak was reported on April 22 and the Institute was closed a day later.
https://www.who.int/csr/don/2004_05_18a/en/
Neither of the researchers is known to have directly conducted experiments using live SARS coronavirus

SARS escaped Beijing lab twice
https://genomebiology.biomedcentral.com/articles/10.1186/gb-spotlight-20040427-03
Contact : Genome Biology
The Campus
4 Crinan Street
London N1 9XW
United Kingdom
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2020 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
bawak je puak2 ni stay rumah atok
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2020 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
misuke replied at 26-1-2020 11:19 AM
bawak je puak2 ni stay rumah atok

itulah yg sebaiknya
suruh diorng duk kt area hotel kt Putrajaya
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2020 11:37 AM | Show all posts
Orang tengah bimbang pasal  wabak  dari china, ada pula berita macam ni. Nak gelak pun ada, makin bimbang pun ada.

rakyat sepertinya hopeless nak berdepan dgn wabak ni, mungkinkah pendekatan kerajaan kita terlalu berlembut?

mahu tak mahu jalan yg dipilih pemerintah ialah pelancong china tetap boleh keluar masuk spt biasa, dengan screening semua tu kerajaan berharap dpat kesan dan ambil tindakan sepatutnnya jika ada kes.

tapi kena ingat, incubation period (masa kena jangkitan hingga simptom pertama muncul) lebih dari seminggu malah ada report yang kata dah kena jangkitan tapi tak ada simptom. jadi kemungkinan tetap ada yg terlepas dari screening...

Bersedialah orang langkawi, sekurang-kurangnya buat droplet precaution, pakai mask, cuci tangan selalau, jangan  sembarang sentuh orang, kalau boleh hindarkan terus dari jumpa pelancong2 dari china.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-7929657/Nurse-treating-coronavirus-sufferers-China-claims-90-000-people-infected.html

cuba baca artikel dari dailymail ni.. ada video yang tunjuk seorang nurse kata sebenarnya dah sampai 90,000 jangkitan dari virus ni, inilah masalahny tak tahu china report pasal wabak betul ker tak. tetapi kena ingat juga ada orang yang perangai suka sgt menipu dan suka menghurukan suasana jika ada malapetaka berlaku. tak tahu siapa yg betul..


Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2020 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia relaks ja
Yg penting capai target jumlah pelancong China
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088253s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list