Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
11127
View
328
Reply

[Tempatan] Update! 8 kes di Malaysia positif nCoV, sume mainland chinese. Mati kini 170 or

[Copy link]

Author: Tinot7    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 30-1-2020 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku harap china pasni bakar pasar2 jual makanan haiwan tak patut. Dan tembak mati penjual makanan ni. Tak memasal je menyusahkan semua org.
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2020 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
https://www.thestar.com.my/news/regional/2020/01/29/malaysian-flight-in-isolation-in-tianjin-after-two-passengers-down-with-wuhan-virus

Malaysian malindo flight in isolation.
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2020 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Thanatus replied at 29-1-2020 08:12 AM
Sudah bertambah jadik 7 kes sekarang ni yg positive Wuhan corona virus ni kat Malaysia

Sepatutnya kkm ni release data ttg ethnicity dan kerakyatana. Laporam vague tu seolahbot could be rakyat kita or warganegara lain.

Pelik aku.
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2020 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 26-1-2020 10:59 PM
nak pergi shopping beli bekalan siap2.... kot2 malaysia pun kena lockdown.... iolsss nak beli milo b ...

Ikan bilis tahan lama.. Beli beras, ikan bilis,  biskut kering.. Dah serupa nak perang uols ni.. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2020 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku nmpk mentri kesihatan saja yg mentungguh.. yg lain tuu entahlaa
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2020 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
jetrofa replied at 29-1-2020 08:51 AM
..klu terima iol tak nak buka dulu la...spray2 dgn dettol ka bungkusan tu...taaaakuut..hehe..

Kalo ikut theories aku Pakai sarung tangan, muka pakai mask.. Kn standby mcm doc terima pesakit virus tu.. Lps tu spry la gan ape yg patut kot..
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2020 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 29-1-2020 11:52 PM
Angka kematian naik kepada 132 orang

BEIJING: Angka kematian akibat jangkitan coronavirus di Chin ...

Adekah atok n menteri pelancongan akan menyekat pelancong dr China... Aku nk tgk mcm mn dia org memutar lps ni.. Sakit ati mmg x leh nk kata pe dah ni..
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2020 08:14 AM | Show all posts
Mohon penjelasan pada yang pakar. Brapa lama nCoV ni dpt dikesan dlm badan seseorang? Manatau nCoV tersebar dalam kapal terbang. Jadi org yang terjangkit tu belum menunjukkan simptom2 nCoV masa kena scan bila sampai dkt airport. Besar kemungkinan tu la penyebab tersebarnya nCoV dkt Malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2020 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Meningkat 8 org
Screenshot_20200130-122752.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2020 04:10 PM | Show all posts
yarid replied at 30-1-2020 08:14 AM
Mohon penjelasan pada yang pakar. Brapa lama nCoV ni dpt dikesan dlm badan seseorang? Manatau nCoV t ...

kes ni yang medical team risaukan.Orang yang infected tak tau yang mereka infected sebab belum menunjukkan symptoms
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2020 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg konon nyer acah2 virus ni x bahaye mahacai tapi kat luar dorang pn takut gak..dah sebab sembah politik melampau2 jadi la hero konon nyer
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2020 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edit tajuk,  dah 8 orang positif..
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2020 07:20 PM | Show all posts
yg aku x pahammmm....2 days ago halang org dr wuhan china masuk malaysia kan katanyaaa...tp apsal 2 days ago jg ada org berpassport origin wuhan check in  hotel kat kk ni jg....?? pastu dia nak pulang china tp x d bg kuar malaysia..jd kena stay dalam kk...whyy????? kalau pembawa virus, sabah jd next wuhan la jawabnya.... hantu pocong btul la
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2020 09:52 PM | Show all posts
MarissaMiller88 replied at 30-1-2020 07:20 PM
yg aku x pahammmm....2 days ago halang org dr wuhan china masuk malaysia kan katanyaaa...tp apsal 2  ...

Hotel mana?
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2020 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Ed_Lyn replied at 30-1-2020 05:04 PM
Edit tajuk,  dah 8 orang positif..

masalah kecil kata menteri ph
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2020 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Thanatus replied at 30-1-2020 12:33 PM
Meningkat 8 org

kesian la kat nurse & doktor yg nak hadap
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2020 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 30-1-2020 08:08 AM
Adekah atok n menteri pelancongan akan menyekat pelancong dr China... Aku nk tgk mcm mn dia org me ...

atok kan berlagak l.. degil pulak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-1-2020 07:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Ed_Lyn replied at 30-1-2020 05:04 PM
Edit tajuk,  dah 8 orang positif..

Okkaayy... dah update
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-1-2020 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
MarissaMiller88 replied at 30-1-2020 07:20 PM
yg aku x pahammmm....2 days ago halang org dr wuhan china masuk malaysia kan katanyaaa...tp apsal 2  ...

Aku pun sama tak paham...
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 08:48 AM | Show all posts
213 kes kematian dah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list