Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
41984
View
693
Reply

Ibu Balqis Tolak Bantuan Rumah PPR

  [Copy link]

Author: hafiz.ahmad       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-1-2020 06:51 PM | Show all posts |Read mode
Edited by trunks at 23-1-2020 01:59 AM

Baru-baru ini, dunia hiburan digegarkan dengan berita pelakon cilik berbakat Puteri Balqis yang dikatakan menghidap penyakit kanser dan keluarganya yang dalam kesusahan.


Kisah mereka ini disiarkan di rancangan Bersamamu, berjaya menarik perhatian rakyat Malaysia tentang apa sebenarnya yang terjadi kepada perlakon berbakat besar ini.



Sumber Gambar: Beautiful Nara



Rentetan daripada berita tersebut, banyak spekulasi yang timbul berkenaan keluarga Puteri Balqis apabila ibunya dituduh menggunakan Puteri Balqis untuk meraih pendapatan. Lebih teruk, ada netizen yang menuduh ibunya mengambil barang terlarang ekoran badannya yang sedikit kurus.


Terbaru, ibu Puteri Balqis iaitu Norashikin Mohd Aziz dilaporkan telah menolak bantuan rumah Projek Perumahan Rakyat (PPR) daripada Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) yang diketuai oleh Zed Zaidi.



Sumber Gambar: Selangor Kini





"Saya berterima kasih atas usaha yang cuba dibuat Seniman. Sebenarnya saya berat hati nak terima. Jadi, saya menolaknya. Bagi saya, ramai lagi lebih layak untuk terima"


Menurut Norashikin, penolakan bantuan bukanlah disebabkan kerana dia tidak mahu tinggal di rumah PPR, namun dia beranggapan ada lagi golongan yang lebih layak untuk menerima bantuan ini. Tambahnya lagi, dia masih berkemampuan untuk mencari rezeki dengan mencari kerja lain dan menjual buku.



Sumber Gambar: RotiKaya



Menurut Harian Metro, Norashikin juga dilaporkan telah menolak bantuan Lembaga Zakat Selangor (LZS) yang mahu membayar kos sewa rumah mereka sekeluarga. Alasan yang diberikan juga sama, Norashikin beranggapan dia masih mampu untuk mencari rezeki dengan kudrat yang ada.


Semoga keluarga ini dimurahkan rezeki dan terus bahagia di kemudian hari. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
gi mampus la korang! memang cibai betul perangai manusia memilih ni!!
tiap kali ada berita pasal dia memang kena bukak benang baru eh??????
tau memang ramai layak, dan kau la salah sorang yg layak tu. tu pun masih lagi nak berangan diri kaya.. memang kesian la dekat manusia yg still berhusnuzon & derma lagi dekat orang macam ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 09:14 AM | Show all posts
Kurex replied at 18-1-2020 09:13 AM
gi mampus la korang! memang cibai betul perangai manusia memilih ni!!
tiap kali ada berita pasal di ...

Kalau benang zul ripin hari2 pn kau x kisah kan..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 18-1-2020 09:14 AM
Kalau benang zul ripin hari2 pn kau x kisah kan..

kalau zul ripin takpe.. sebab zul ripin sedap mata memandang
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah hidup ala gelandangan masuk bersamamu tak layak katanya..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau zed offer condo ke apartment dengan hati terbuke kau terime
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak ditolong merempan..ditolong menolak pulak
Apa yg kau mahukan sebenarnya perempuan?
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Xnk ler tu..jatuh stended dia..lgpn dia ni boleh je kje..kalau htr balkis tu g skolah,at least ckgu2,kwn2 boleh tgk2..anything boleh bgtaw..ntah2 balkis pn ngikut prangai snob mak dia?mcm xreti bergaul ngn budak sebaya dia je dr dlu lg..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Jkm x leh ke ambik si balqis letak dlm rumah kebajikan.. Test la urine mak dia ni.. Kalo btl mendadih letak dlm pusat pemulihan.. Org nak bg bantuan rumah ppr x nak...mak dia ni mcm hidup dlm dunia dia sendiri je.. Mcm high je.. Patut ambik rumah tu.. P la keje jd cashier ke.. Jual nasi lemak ke.. Biar si balqis duk umah.. Kan dia sakit.. X faham aku la gan mak dia ni.. Jauh lebih baik didie Alias.. Sanggup sewa bilik store, sanggup berniaga nasi lemak ms br bercerai.. Dungku dangka dia nak besar kan anak.. X de nak heret anak kehulu ke hilir jual buku...jual makanan lebih laku dr buku sbb makanan akan ada org beli n sll akan untung lebih..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
peliknya, org nak tlg tolak, bila tak ditlg memekak, buat drama diri sakit, anak sakit tapi terpaksa angkut kerja
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Maybe dia nak bantuan duit tunai je?
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
orang beri bantuan sebab anak dia sakit..
nak anak dia senang tak payah susah-susah dah berpenat tanggung sakit kulu kilir cari duit..
itu pun dia tak fikir..
dia nak apa sebenarnya..
condo? semi d? banglo? cash sejuta?
kalau bukan sebab nama putri tu dia ingat orang peduli dia tak makan sampai kering pun..
orang bagi untuk anak engkau!!
dasar parent toksik..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 09:30 AM | Show all posts
dah klau tak mau ditolong..kenapa ko setuju masuk BERSAMAMU ...aihhhhh rasa nak mencarut plak pagi2 ni..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
setuju dengan komen2 di atas..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Fuh...penuh citer adik akish kat Bodgos nih...ni bukan biashe2..bukan kaleng2..level Asia betul ni nak kata nabil
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
depa ni heartbroken and kecik hati la... pujukla and xpayahla tulis kat media.. sapa x malu. itu pun nak ajar.. ish
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 18-1-2020 09:13 AM
gi mampus la korang! memang cibai betul perangai manusia memilih ni!!
tiap kali ada berita pasal di ...

Semoga kurex bersabar Dan tenang...cepat tatap wajah Hun bagi cool.down hokay...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Berlagak sombong bongkak
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 18-1-2020 09:27 AM
Jkm x leh ke ambik si balqis letak dlm rumah kebajikan.. Test la urine mak dia ni.. Kalo btl mendadi ...

iols pon fikir begini. Kenapa la JKM tak mcm welfare dept mcm kat US nun....amat sensitif ttg child rights. Klau kes akish ni kat sana konfem furst thing maknya dah kena urine test n thorough medical checkup utk pastikan physically n mentally fit nk jaga ank sndiri. Cara maknya berfikir mcm lgsung tak consider future akish. Susah ke nak fhm yg bantuan org offer ni supaya dia bole mulakan idop baru n mampu bela akish mcm other parents....supaya x berulang lg episod meminta bantuan ni. Ni kiranya dh bg joran la nih instead of bg ikan. Jadi geram plk
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Tah2 ni marketing strategi mak bdk ni utk lariskn puiku puisi sendu ni x. yela klo btl hidup bergelandangan xde tmpt tggl mesti x pikir panjang dpt pprt ka setinggan ka mesti xkisah jnji ada tmpt berteduh.pelik plak aku dgn mak bdk ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.110791s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list