Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
3406
View
61
Reply

Belum Mula AJL34 Lagi, Dah Ada Bandingkan Awal Ashaari Dengan Alif Satar?

[Copy link]

Author: Cari-Amiey       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-1-2020 05:12 PM | Show all posts |Read mode
Ramai yang ternanti-nantikan siapakah pengacara untuk majlis Anugerah Juara Lagu 34 yang bakal diadakan pada 9 Februari ini.

Nampaknya semua persoalan sudah terjawab apabila Awal Ashaari bakal digandingkan dengan Sherry Alhadad dan Haziq Hussni nanti.

Wah, pastinya ramai yang akan membandingkan Awal dengan Alif Satar yang mengacara AJL sebelum ini.


Foto: IG


Mengakui perkara itu, Awal sememangnya sudah 'bersedia' dengan situasi tersebut.

Katanya, setiap pengacara mempunyai cara masing-masing.

"Setiap pengacara mempunyai kekuatan dan kelebihan masing-masing. Alif mempunyai satu aura dan juga kredibiliti yang hanya dia saja yang ada.

"Saya juga mempunyai cara mengacara yang tersendiri. Kalau orang luar nak bandingkan memang akan ada.


"Namun, ia ada perbezaan apabila mengacara berdua dengan bertiga. Tapi saya tidak khuatir dan akan ambil yang positif kerana Alif kawan saya," katanya kepada Astro Gempak.


  


Bagi yang sudah lupa, Awal merupakan pengacara rancangan One In a Million pada 2006. Pada ketika itu, Alif Satar adalah salah seorang peserta dalam program itu.

"Alif merupakan salah seorang peserta yang pernah berada dalam program yang saya mengacara.

"Tiada istilah untuk berlawan atau melihat siapa lagi bagus. Alif adalah junior saya yang juga mempunyai bakat yang sangat besar," ujarnya.


Betul tu, tak perlulah nak bandingkan mereka ya. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasa awal ni ok lagi. Dia pun ada experience bertahun. Dia sure kot mana nak mencelah and kot mana patut bagi ruang rakan pengacara bercakap. Especially geng pengacara yg dominan, havoc mcm sherry, janna. Yg aku kesian tgk si hady mirza episode 1 satu dansa dan sing bergandingan sherry. Kerja hady membaca que cara2 mengundi. Kesian. Kena sapu dgn sherry yg conquer pentas. Rasa masa tu mcm sherry mengacara sorang je haha
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok je dia jd host... masing2 ada la style sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh je, awal atau aliff satar. Jangan nabil sudey!
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
incess.my replied at 17-1-2020 05:51 PM
Boleh je, awal atau aliff satar. Jangan nabil sudey!

Betul, tolong jangan bagi pelawak bagi host AJL..alif or awal , both okay..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Awal skema sgt. Bosan, teringat oiam dulu. "Baiklah rakyat malaysia..bla3"
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
I vote awal. Dah 2y berturut si alip. I suka alip, so utk elakkan org muak, ok la tuka dgn awal. Cuma hrap sherry pon tukar. Xtau kenapa teringin tgk emma kembong mengacara
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 07:21 PM | Show all posts
#TEAMALIFSATAR
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
I sokong Awal sbb dah lama tak hencap dia hahahha... Akak asah kuku siap2...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
unguaurora replied at 17-1-2020 11:05 AM
Awal skema sgt. Bosan, teringat oiam dulu. "Baiklah rakyat malaysia..bla3"

alif satar pun macam ada jah address rakyat malaysia masa hosting. masa big stage pun macam address jugak indon brunei singaporean semua
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
miss_strangers replied at 17-1-2020 06:49 PM
Betul, tolong jangan bagi pelawak bagi host AJL..alif or awal , both okay..

Khen... nanti artis bertanding pun jadik modal nk buat lawak dia... muak dah dgn nabil
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
I lagi suke kembailkan FBI,ally n cheryl...n setuju sgt to say NO to pelawaks2 as pengacara majlis berprestij like AJL or whatnot.booo nabil boooo jihan!
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
jijioaynna replied at 17-1-2020 09:33 PM
I lagi suke kembailkan FBI,ally n cheryl...n setuju sgt to say NO to pelawaks2 as pengacara majlis b ...

Haritu paknil flashback blk anugerah planet muzik 2003 yg buat kt KL. Masa tu pengacara nya sarah sechan, aznil, linda onn, najip ali  n sorg lg pengacara spore sorg. Mmg nampak grand habis event masa tu. So sbnrnya meols ok jer pengacara2 kertu ni buat comeback memandangkan mereka byk pgalaman. Patutnya Media Prima maksimumkan Linda Onn kt program2 tv dorg. Sheols suatu ketika dulu darling astro ya.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
crazybeach replied at 17-1-2020 07:29 PM
alif satar pun macam ada jah address rakyat malaysia masa hosting. masa big stage pun macam addres ...

Tp xde la bosan sgt mcm awal tu.. Ntah x tau cmne nk eksplen
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Awal is so bosan. Tapi better la dari tokgelang
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Sarimah, Cheryl and Fbi plz (say no too Ff)
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Alif satar tu cara dia mengacara sngat professional bnding dgn artis lain. Xde lawak2 yg x perlu n mengutuk org. Awal ni kdg2 jenis cakap lepas sikit itu yg kurang
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
scrocth replied at 17-1-2020 09:51 PM
Haritu paknil flashback blk anugerah planet muzik 2003 yg buat kt KL. Masa tu pengacara nya sarah  ...

Last week iols tengok balik apm2003 dkt youtube. Memang gah habis. Tahun tu Siti & Sheila on 7 paling banyak menang awards. Pengacara pun mmg best. Anugerah Era pun gah sangat dulu
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
OK lagi lah kalau Awal.. Jgn yg merepek2 pelawak2 tu udah
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Pesal Alif Sattar x jd pengacara AJL tahun ni? Dia bakalan ganti FT untuk lagu ragaman ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.131774s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list