Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
4025
View
28
Reply

"pH Air Ni Teruk" - Sindiran Berani Ropie Cecupak Pada Final MLM2019 Kejutkan Netizen

[Copy link]

Author: hafiz.ahmad       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-1-2020 09:35 AM | Show all posts |Read mode
Baru-baru ini, kumpulan Puteh yang terdiri daripada Ali, Mamak dan Man telah berjaya merangkul gelaran juara Maharaja Lawak Mega 2019 (2019) buat pertama kalinya. MLM edisi kali ini agak mengejutkan apabila pasukan kegemaran peminat seperti Zero dan Bocey tewas kepada pasukan underdog, Puteh.



Sumber Gambar: mStar



Untuk final edisi kali ini, kumpulan Puteh berjaya membuatkan seluruh penonton tersentuh apabila Ali terkenang akan anaknya yang baru sahaja meninggal pada tahun lepas. Namun kemenangan Puteh bukanlah atas dasar simpati, sebenarnya persembahan mereka pada final kali ini boleh dikatakan 'pecah perut' apabila mereka membuat juri sebagai bahan jenaka.





Namun, ada lagi satu perkara yang mengejutkan netizen pada final MLM2019 ini apabila kumpulan Rare menggunakan lawak 'double meaning' untuk membuat jenaka berkenaan kerajaaan Pakatan Harapan (PH). Kumpulan Rare yang terdiri daripada Ajak Shiro, Ropie dan Pak Ya telah membuat sketsa di mana Pak Ya bertanyakan tentang kualiti air kepada Ropie.







"Ini pH okay ka?"
"Terukkk"


Seluruh penonton di auditorium kelihatan bersorak dan menepuk tangan dengan jenaka yang dibawakan oleh kumpulan Rare ini. Bukan itu sahaja, kumpulan Rare juga menggunakan isu tulisan jawi dalam sketsa mereka.





Persembahan final kumpulan Rare telah menimbulkan rasa kurang senang kepada beberapa pihak apabila mereka menganggap kumpulan Rare telah menggunakan hak kebebasan bersuara untuk menyebarkan kebencian kepada kerajaan. Malah, Naib Ketua Pemuda AMANAH Nasional, Abbas Azmi turut meluahkan rasa kurang senang beliau terhadap kumpulan Puteh di laman Twitter miliknya.







Video penuh persembahan kumpulan Rare:


Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
apooo kat twidder tu hentam rare ke puteh??
ai ritu tgk mlm pon I dah rs something bila rare melawak ms ajak share minum ngn pakya (watak apek cina). sb tu la kot rare no.5 sb content dia psl politik, kaum tu sume.

tp puteh mmg guna isu arwah anak ali utk raih undi. mmg benda2 gitu xslh tp mmg meraih undian jgak laa. mcm babypian lerr, kat ajl dlu psg pelamin angannya yg musnah gituuu, trus dpt psembahan tbaik hehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 10:16 AM | Show all posts
Persembahan final kumpulan "RARE" telah menimbulkan rasa kurang senang kepada beberapa pihak apabila mereka menganggap kumpulan Rare telah menggunakan hak kebebasan bersuara untuk menyebarkan kebencian kepada kerajaan. Malah, Naib Ketua Pemuda AMANAH Nasional, Abbas Azmi turut meluahkan rasa kurang senang beliau terhadap kumpulan "PUTEH" di laman Twitter miliknya.

RARE KE PUTEH??? Mabuk ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 10:31 AM | Show all posts
ropie ni mmg masa pru lepas dulu pun dia ada buat video on behalf of bn.. dgn johan rajalawak semua.. kecoh jugak masa tu kan.. so kalau skrg org2 bn nak gunakan dia as contoh ph ni teruk mcm tak valid lah.. sbb at first place mmg dia tak suka ph.. kalau awal2 sokong ph, pastu tetiba sindir tu mmg betul la, genuine.. my 2 cents..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak boleh terima betul bila Rare dpt no 5...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 10:46 AM | Show all posts
RumiMenari replied at 17-1-2020 10:36 AM
Tak boleh terima betul bila Rare dpt no 5...

Terima jelah...
dh sememangnya x sedap sangat mlm tu........
rancangan pun dh abis
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 10:48 AM | Show all posts
takleh nak kritik langsung kerajaan..hari ini kawin takkan esok mau beranak
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 10:56 AM | Show all posts
biasa la tu...penyokong bn kutuk ph, penyokong ph kutuk bn...adat la tu

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang Rare kurang kelakar pon malam final tu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Cter ni aku tak  tgk sgt, cuma tiap2 thn peserta yg sama je ke masuk? Mcm dia pusing2 muka tu je

Lpstu psal PH elok lah kna bhan live... mmg truk sgt ekonomi n bnyk isu under ph babis ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 11:39 AM | Show all posts
kah2.. bole kutuk org lain, tapi bile kene kutuk sentap
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 01:14 PM | Show all posts
kelakar                  
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 03:14 PM | Show all posts
lahh MLM kan dah lama abes baru arini nk masuk porem?
alaaa melawak jer.. xyh amek seriusss.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 03:27 PM | Show all posts
luls
abis org serious cinta politik sentap
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 03:35 PM | Show all posts
aik terasa ke tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Betara_Indera: kah2.. bole kutuk org lain, tapi bile kene kutuk sentap

Kannn hahahahahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah apo..zaman ko jd kerajaan je xboleh..dlu rilek2 je ada pelawak mbahan bn..ok je
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgn marah na nt kna juai
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
{:cryrun{:cryrun
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 07:49 PM | Show all posts
wahhh zaman BN dulu langsung tak boleh sentuh isu2 politik dalam lawak...
siap ban Najib Ali sebab persenda Najib Razak walaupun dalam program tv negara lain

agaknya kalau lawak2 kutuk BN ni dorang buat zaman BN dulu agak2 tak kena gam terusss??
bagus yach sekarang astro dah terbuka minda no more fear of gov lagi
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.110381s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list