Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
3954
View
62
Reply

"No Such Things Like Setia On Man" - Betty Banafe Nafi Lelaki Orang Yang Setia

[Copy link]

Author: Sarirsa       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-1-2020 09:33 AM | Show all posts |Read mode
Rasanya umum mengetahui bahawa pelakon Betty Banafe sudah pun bercerai dengan suaminya, Bruce Dargus pada tahun lepas selepas 7 Tahun berkahwin. Sepanjang perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan sepasang cahaya mata iaitu Julia Claire Dargus dan Bruce Dean Dargus.



Kredit foto: IG



Baru-baru ini, pelakon wanita itu berkongsi pendapat mengenai kesetiaan seorang lelaki. Betty berpendapat fitrah lelaki langsung tidak sama dengan wanita menerusi entri di laman Instagramnya.


  



"What can I say they are no such things like SETIA on man. Fitrah lelaki langsung tidak sama dengan wanita.


"Carilah lelaki yang berakhlak dan bertanggungjawab. Keikhlasan adalah fundemental perhubungan. Kalau nak sayang, letak Allah dulu baru dia. Kerana lelaki ciptaan Allah yang sering berubah ubah hatinya," tulis Betty.



Kredit foto: IG



Selain itu, pelakon berbakat besar ini juga berkongsi pendapatnya mengenai teras hubungan yang berpanjangan.


"Teras hubungan yang berpanjangan adalah saling memaafi, memahami pemikiran masing masing, menghormati pandangan dan bertoleransi," tulisnya lagi.


Beberapa komen peminat pada entri tersebut juga nyata bersetuju dengan pendapat yang dilemparkan oleh Betty.



Apa pula pendapat korang? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 17-1-2020 09:37 AM

It depends on the person lar. Dari hati ja semua tu. Jate tino if ikut nafsu sangat, memang bila2 masa boleh sundal sana sundal sini. But sekitar akak ni memang ramai jah husbaby loyal dengan waifu. So akak agak tidak setuju dengan kak Beti.

Btw konsep setia dalam perkahwinan tu memang lari dari ajaran Islam yach. Takyah promot setia kulu kilir if ngkau Muslim.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 09:45 AM | Show all posts
Ada jah, kau jah yang tak jumpa. *flip hair
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 09:46 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 17-1-2020 09:35 AM
It depends on the person lar. Dari hati ja semua tu. Jate tino if ikut nafsu sangat, memang bila2 ma ...

Ini ada benarnya kan, kalo dah boleh bina cawangan segala celah mana nak setia. Sudahlah segala adab berpoligami boleh sesuka hati jah dbakulsampahkan.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku ade je kawan yg beria kata syg bini 1juta %..dpn bini ya ampun baik yg amat.. Tp dlm ms yg sama ade skandal.. Aku pun x faham setia mcm mn ni.. Btl la kot.. Selagi ade ruang n peluang dia org akan sambar..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
sbb tu Allah bg lelaki leh kawen 4,  dah Allah create makhluk lelaki mcm tu maksudnya apa? Tak boleh setialahhh namanya..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 09:57 AM | Show all posts
sendiri tak jumpa abeh dia cop semua lelaki tak setia
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Bertambah gamophobia aku pagi ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by RumiMenari at 17-1-2020 10:31 AM

Pukul rata pulak.. ni sama kes mcm kwn aku la .. bercinta bukan main lama tapi kawen kejap dah cerai.. lps tu ckp perkahwinan menganiya kaum wanita, hidup ni tak perlu cinta sesama manusia tapi cukuplah cinta pd yg Hakiki, siap pesan kl mati hnya sedekah jariah, amal soleh & doa anak soleh je akan dibawa bukannya doa dari suami (tepuk dahi! Smpi cmtu skali ko putaq)... Btw dia ada anak lelaki gak..harap dh besar jgn bg kawen sbb takut nnt anak lelaki dia menganiya perempuan.. choii

Rezeki manusia ni lain2.. jgn main pukul rata la
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 10:28 AM | Show all posts
ramai jer lelaki yg setia cuma ko tak jumpa yg setia tu.
jappp.... bapak si betty ni pun jenis yg tak setia ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya ampun.. bc tajuk.. tbayang betty adik erma fatimah..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 11:17 AM | Show all posts
ramai je jenis pukul rata macam ni termasuk la forumer kat sini..
hidup sendiri yang sedih jumpa orang yang salah, terus cop orang lain pun sama..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Poligami jadi buruk bila suami gagal jalankan tanggungjawap sbg suami yg adil dari segi nafkah zahir kpd isteri2..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Gmbr last mcm lutfya
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
miss_strangers replied at 17-1-2020 11:59 AM
Poligami jadi buruk bila suami gagal jalankan tanggungjawap sbg suami yg adil dari segi nafkah zahir ...

Sedihkan kalau laki ni bg alasan xmampu lupakan perempuan lain dan berpoligami? Mcm dipijak2 jer kesetiaan dan komitmen kita selama ni.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 12:43 PM | Show all posts
betty ni janda ke? serius i tak tahu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya xboleh pukul rata
Laki pompuan pondan tomboy, ada je jenis xsetia mata keranjang
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg penting tiap thn buka puasa x miss kt banafe restaurant ye sesama sepupu sepapat kat jb ni...sedappp agt
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
memang ada lelaki yang setia mcm edika yusof tapi mostly byk yg curang lagi2 zaman skrg ada medium utk bersosial mcm wechat, tinder bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
One day kalau jodoh kawin lagi,   mcm mne tuh.. Berbalik kt u,..  ??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.123804s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list