Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8317
View
188
Reply

[Tempatan] Jinjang dungu & kurang ajar di CASH kan oleh netizen

[Copy link]

Author: Modngengade    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-1-2020 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Padan muka sepet berak x cebok..
FB_IMG_1579163761884.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 05:07 PM | Show all posts
go bro ultraman...camtu jek makan sepet ni....
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Ikutkan PlanM mmg saiz sesuatu kemudahan awam dah ditetapkan saiznya... Malah bilangan juga dah ada guideline berdasarkan population kawasan tersebut....

Kalau nk kurangkan bilangan, kena tambah saiz tanah.... Population >150k, masjid 7nos dgn luas 1.24ekar satu... Contoh la...

Even tanah kubur pun ada guideline brp ekar kena ada ikut population.. Sekolah, balai polis, balai bomba, klinik kesihatan, pusat komuniti semua ada provision..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2020 05:11 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 16-1-2020 05:08 PM
Ikutkan PlanM mmg saiz sesuatu kemudahan awam dah ditetapkan saiznya... Malah bilangan juga dah ada  ...

jinjang dungu mana tau semua ni sis

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade replied at 16-1-2020 05:11 PM
jinjang dungu mana tau semua ni sis

I perhatikan... Ramai juga dlm forum ni yg tak tau psl town planning ni... Isu penyerahan tanah utk kemudahan sosial pun depa tak tau... Bila takde sekolah kat sesuatu kawasan, salahkan developer asyik buat rumah tak ambil peduli hak sosial... Padahal developer dah bagi tanah secara percuma kepada kerajaan/service provider utk bina kemudahan awam i.e. masjid, sekolah, pusat komuniti, kawasan hijau, PMU PPU, tangki air etc....belum cerita charges, premium yg nak kena bayar segala tu...

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 05:26 PM | Show all posts
nama sohai gak naik  
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekor cina babu bangsa monyet ni macam tak biasa pulak masjid melayu, rumah melayu, tanah melayu besar besar berbanding cina kaum hina dina punya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 05:51 PM | Show all posts
nak kawasan tanah besar balik leluhur tongsan la selet..sana luas lagi tanah kosong
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa aku rasa mcm ni geng RBA or cyber troopers or fake account yg saja nak cetus kacau bilau? Cina tau ke pasal term "sohai"
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
tikusmontok replied at 16-1-2020 05:51 PM
nak kawasan tanah besar balik leluhur tongsan la selet..sana luas lagi tanah kosong

depa mai dr..'TANAH BESAR'...yg nak duduk kat SEMENANJUNG(kecik la tu)...dh...KENAPA???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2020 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
missbigrockstar replied at 16-1-2020 05:55 PM
Kenapa aku rasa mcm ni geng RBA or cyber troopers or fake account yg saja nak cetus kacau bilau? Cin ...

Pprtnya sister..mmg sohai tu perkataan cina bererti smelly pussy
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua benda kau nak persoalkan? Dasar tak sedar untung.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahaha.. Kena sebiji.. Mesti play racist card pulak lepas ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 16-1-2020 06:08 PM
depa mai dr..'TANAH BESAR'...yg nak duduk kat SEMENANJUNG(kecik la tu)...dh...KENAPA???

Sini lubuk duit..sana rakyat membiak byk mcm ulat taik..serupa indon jugak..susah hiduo maa
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 06:53 PM | Show all posts
Dia persoal hak Melayu dan Islam di Tanah Melayu.

Patut pancung atau lucutkan kewarganegaraan.

Tolong pantau puak-puak cina yang melepaskan hak kewarganegaraan Malaysia demi nak jadi rakyat warganegara lain.

Jangan beri mrk hak kewarganegaraan Malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Good answer..aku bukan racist sbb family aku campur2 dan aku hormat semua kaum kat malaysia ni..tp kalau ko dah start main religion card bila bercakap ngan aku..aku hentam balik la..jangan sentap2 pulak
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 08:28 PM | Show all posts
terbaik..

merdeka dah lebih 60 tahun, nak rasis apa lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Tokey cari.com ni dh pns tersa hati smpai srh mod potong kredit. Jelas skali yg @AceHand penjilat bngsa pemakan babi tu. (btl la aku kta, hnya cina yg sinonim dngn mkn babi) klu rsa terhina dngn ayt pemkn babi kenapa at the first plce bngsa tu mkn bintang hina tu?) aku tnya ko mod, ada x kt forum cari.com versi cina sna mod cina potng kredit forumer sbb hina melayu????? Bg la bukti mod acehand. Potong la kredit aku. Xde ap yg blh halang aku dn org lain dri terus rasis bila bngsa pemkn babi tu sentisa mula dlu buat sttement mcm tu. Ptg kredit cuma tunjk yg bukti ko dlh penjilat bngsa pemakan babi tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade replied at 16-1-2020 05:11 PM
jinjang dungu mana tau semua ni sis

Wow.....

Tak sebut kolig, parit, pun chan tas.....
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Count_Romanov replied at 16-1-2020 08:40 PM
Tokey cari.com ni dh pns tersa hati smpai srh mod potong kredit. Jelas skali yg @AceHand penjilat bn ...

Sebut jinjang pun potong kredit.....

Mak is terkejuttt.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097677s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list