Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1045
View
29
Reply

Adakah perlu wujudnya grup WhatsApp antara guru sekolah dan ibu bapa murid?

[Copy link]

Author: admin9       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-1-2020 04:06 PM | Show all posts |Read mode
Sejak sesi persekolahan bermula, kecoh sana sini bila grup WhatsApp yang diwujudkan antara guru sekolah dan ibu bapa murid menimbulkan pelbagai masalah.

Grup yang asalnya diwujudkan untuk memudahkan, menjadi tekanan pula pada guru disebabkan perangai dan ragam para ibu bapa.

Antara isu yang tular di media sosial dan sedang hangat dibincangkan adalah ibu bapa mengganggu guru sampai malam. Tak kurang juga yang menyalahkan guru bila barang atau buku murid hilang. Tak cukup dengan itu, tertinggal bas sekolah pun nak salahkan cikgu dan mengarahkan agar cikgu pula yang memerhati anak mereka.

Jadi, apa pendapat anda? Wajar ke tidak grup WhatsApp diwujudkan? Dulu-dulu tak ada grup begini aman damai sahaja. -CARI
Multiple Polls: ( Max 2 choices ), Total 47 Users voted
52.08% (25)
37.50% (18)
10.42% (5)
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:16 PM | Show all posts
No.1
... senang nk tanya esok pakai baju apa, senang nk bashh cikgu kenapa balik lambat, dll ..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:40 PM | Show all posts
perlu

tp setting for admint jelar

one way comm only

utk maklum apa2 yg penting
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:52 PM | Show all posts
tagas replied at 15-1-2020 04:40 PM
perlu

tp setting for admint jelar

kalau camni kompom pakat semua left grup
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau perlu juga.  Hanya boleh tgk tapi tak boleh komen.. Jadi cikgu akan update semua kat group wasap..

Tak ada la mak bapa tanya soalan sama 18 kali.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 15-1-2020 04:52 PM
kalau camni kompom pakat semua left grup


left la cekgu kesah ape

takde wasap lg depa suka

murdekaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 15-1-2020 04:40 PM
perlu

tp setting for admint jelar

Setuju sangat bia admin je boleh post. Parents nak pape info boleh je direct wasap kan.
Nyampah dalam group ramai suka post bukan bukan. I ni tahan je tangan dari nak warning parents yang jenis pagi pun nak wish, post bende x berkaitan pastu jenis bia anak main tepon then tersend macam macam. Nak left group takut termiss info so terpaksa la hadap perangai sesetengah parents ni.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Rainrein replied at 15-1-2020 08:18 PM
Setuju sangat bia admin je boleh post. Parents nak pape info boleh je direct wasap kan.
Nyampah  ...

Betul tu...pagi2 dah sibuk htr gambo assalamualaikum ls, slmt pagi ls..tublum lg doa doa lol
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 15-1-2020 05:25 PM
Kalau perlu juga.  Hanya boleh tgk tapi tak boleh komen.. Jadi cikgu akan update semua kat group was ...

Setuju.kdg da ramai2 tu,deyolls berbalah sesama sendiri bila ada isu kat sekolah.oh semak nye lahai.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
che_gaia replied at 15-1-2020 09:56 PM
Setuju.kdg da ramai2 tu,deyolls berbalah sesama sendiri bila ada isu kat sekolah.oh semak nye laha ...

Aku x ada anak.. Tp aku suka join group wasap jual beli barang.. Jadi mostly group aku join hanya admin boleh post.. Kira ok sgt.. Sebab senang nak cari post balik.

Mak bapa pun x boleh kata terlepas pandang sbb byk sngt menyembang. Sebab mmg group wasap tu khas utk update ttg aktiviti anak2.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak ada pn ok..semak..biar anak tu ada tnggngjawab ingat pesanan guru
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 08:51 AM | Show all posts
kalau aku sbg cikgu jwpn aku mmg tanak la..menyemak dan 1 hal plak nk melayan waris2 yg takde limit masa pertanyaan

klu sbg waris..aku nak la..sbb apa2 memudahkan nk tnya dan komunikasi dgn cikgu
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 08:54 AM | Show all posts
lock supaya admin je bole reply
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Komunikasi antara ibubapa dan guru itu penting. Tapi kena lah buat rules and regulation. Kalau setakat buku anak hilang pon nak marah cikgu, bodohnya lahai
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Vote perlu, dengan kesedaran setiap ibu bapa dan pantauan admin.

Jujurnya masa darjah 1 selalu juga tanya pasal homework anak. Makin besar, lantak ko lah sapa suruh tk dengar betul2 cikgu ckp. Haha.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 15-1-2020 05:25 PM
Kalau perlu juga.  Hanya boleh tgk tapi tak boleh komen.. Jadi cikgu akan update semua kat group was ...

Ada juga yg tanya 19x benda sama
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
anastasia7 replied at 16-1-2020 11:38 AM
Ada juga yg tanya 19x benda sama

Tu la.. Biasanya alasan sebab byk sgt menyembang tak jumpa apa yg Cikgu update.. Sedangkan pemalas nak click button search dan taip keyword
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 15-1-2020 08:52 PM
Betul tu...pagi2 dah sibuk htr gambo assalamualaikum ls, slmt pagi ls..tublum lg doa doa lol

Ada pulak yang pagi wish beri salam 2 rakaat. Pukul 1++ pm wish salam 4 rakaat, 4++pm salam 4 rakaat lagi, 7++pm wish salam 3 rakaat. Waktu malam, penutupnya... sekali lagi beri salam 4 rakaat .
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Perlu ikut keadaan kot..dlm fmly i ni yg lain semua dh besar2..tinggal adk bongsu je form 5 thn ni..
Tp duk asrama la..jd whataps group kelas dia ada..ckgu byk inform psl majlis2 or tarikh start cri pnjg..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
neo_5050 replied at 16-1-2020 04:10 PM
Ada pulak yang pagi wish beri salam 2 rakaat. Pukul 1++ pm wish salam 4 rakaat, 4++pm salam 4 raka ...

Tak faham aku dgn mentaliti org mcm ni
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093032s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list