Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1896
View
28
Reply

[Tempatan] Sana sini sekolah sibuk program merentas desa. Tular parents join berlari bersama anak

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-1-2020 03:14 PM | Show all posts |Read mode
591915.JPG Larian pengikat kasih seorang ayah, anak
15 Januari 2020



KUALA PERLIS - Seorang bapa sanggup berlari bersama anaknya menyertai kejohanan merentas desa Sekolah Kebangsaan (SK) Seberang Ramai, Kuala Perlis hingga ke garisan penamat.

Momen tersebut dirakam oleh seorang guru, Fazly Hafiz Yahaya sebelum dimuat naik ke Facebook hingga tular di laman sosial.

Fazly memuat naik kapsyen, "Definisi kasihnya seorang ayah. Di hari-hari terakhir persiapan Kejohanan Merentas Desa SK Seberang Ramai, Kuala Perlis."

Beliau memberitahu, laluan merentas desa bukan untuk murid tahap satu, namun demi mencabar diri, murid tahun tiga sekolahnya telah sedaya upaya menghabiskan lariannya.

Menurutnya, ada pula ayah yang mengikut dari belakang tanpa rasa jemu memberi kata-kata semangat buat kepada anaknya.

Menariknya kisah itu, demi memastikan anak tersebut tidak berputus asa, si bapa sanggup memberhentikan motosikalnya untuk sama-sama beriringan berlari sehingga ke garisan penamat.

"Larian bersama yang dipenuhi dengan rasa gembira demi menyelesaikan misi bersama iaitu melepasi garisan penamat.

"Ini larian yang nyata tidak ambil peduli perihal menang atau kalah. Hanya larian pengikat kasih antara seorang ayah dan anak," ujarnya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 03:18 PM | Show all posts
ye ok.... cakap la bapak tu takut jadi apa2 dekat anak dia... atau dengan harapan boleh viral.. aku nak husnuzon, ni la kasih sayang bapak....
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam cantik pemandangan. ...tapi tu lah bahaya berlari di jalan raya macam ni. ...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 03:36 PM | Show all posts
ok apa...kalo sekolah ank aku buat mcm tuh (n allow parents to join)..aku pun lari sama.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:00 PM | Show all posts
bagus kalo semua sekolah allow parents to join merentas desa ngan anak2....disamping good riadah, bonding and juga safety anak2....
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 15-1-2020 03:36 PM
ok apa...kalo sekolah ank aku buat mcm tuh (n allow parents to join)..aku pun lari sama.....

Sekolah anak i dah buat dah 4 tahun lepas.... Ms anak i darjah 6, lps tu dah takde anak sek tu tak tau la cikgu teruskan ke tidak...

Siap ada hadiah utk top 10 parents..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:14 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 15-1-2020 04:03 PM
Sekolah anak i dah buat dah 4 tahun lepas.... Ms anak i darjah 6, lps tu dah takde anak sek tu tak ...

ohhhh..bagussss.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
fliphair8 replied at 15-1-2020 04:00 PM
bagus kalo semua sekolah allow parents to join merentas desa ngan anak2....disamping good riadah, bo ...

Betul juga. Tp sbb merentas desa ni time hari kerja, jd tkt tk de sambutan sgt. Sekolah anak hrtu minta parents volunteer jaga keselamatan
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:16 PM | Show all posts
Kurex replied at 15-1-2020 03:18 PM
ye ok.... cakap la bapak tu takut jadi apa2 dekat anak dia... atau dengan harapan boleh viral.. aku  ...

hassanah jer sis

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:19 PM | Show all posts
Bapaknya takut akan keselamatan anak yang sanggup buat macam tu lari pun tepi jalanraya agak membahayakan walau ada yang mengawal
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:34 PM | Show all posts
hmm...not something new...nasib baik pagi tadi aku tak kena viral join merentas desa bersama anak...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekarang ni hantar anak sekolah pun tak menjaminkan keselamatan.  Mana-mana bahaya.

Bila ada aje rombongan sekolah, rasa fobia nak bagi anak ikut.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 05:24 PM | Show all posts
aku dulu time skola paling benci xtvt ni
perkara paling penat aku rasa

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekolah kat umah aku ni ade bt.. Tp bkn merentas desa.. Merentas Taman kot...budak kenit2 lari.. Bahaya weii.. Jalan beso ni lori kete laju 2.. Anjing x de la.. Sbb anjing duk dlm umah jiran2 aku ni... Patut kn la mintak rela tuk tunggu tepi jln.. Bahaya la anak org.. Aku tgk aku yg tkt jd pe2
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Best merentas desa ni, sambil lari2 singgah rumah si a si b bukak petiais bancuh milo ais se jag menjadi sihat dan kuat wakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 15-1-2020 06:24 PM
Sekolah kat umah aku ni ade bt.. Tp bkn merentas desa.. Merentas Taman kot...budak kenit2 lari.. Bah ...

Kan..merentas taman..biasanya sekolah memang mintak polis trafik dtg bantu..tapi kat tempat i ni kadang polis nya dtg kdg tidak..bz kot dgn kes trafik or kurang pegawai..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 08:49 PM | Show all posts
sekolah aku dah settle merentas desa jumaat lepas..
dah bertahun2 route yg sama.. lalu dpn kandang kambing.. kubur.. melintas kat stadium..  dpn tokong yg byk dgn anjing..  laluan lelaki n perempuan berpecah kat kunci air.. disorak2 dek kawanan monyet..
thn lps budak2 tu boleh berhenti kat kunci air tu tgk ular air berenang..
budak2 skolah menengah ni bkn nak lari pun .. dibuat nya jalan lenggang kangkong itik pulang petang.. dari mula sampai akhir..
jarak nya 3.5 km je
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak macam mudah berlari dengan anak, tapi tak ramai parents buat macamni. Kalau aku pun entah tak pergi pun. So may it be a good memory for the kids
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebab skolah ank aku tgh pekan, so acara merentas desa buat kat taman rekreasi je
Kawasan selamat dah mmg tempat jogging pun
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 15-1-2020 03:23 PM
Macam cantik pemandangan. ...tapi tu lah bahaya berlari di jalan raya macam ni. ...

Ade polis akan jaga trafik
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.505259s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list