Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6040
View
183
Reply

Teater Puteri Gunung Ledang Lambat Lagi, Pelakon Pun Belum Ada Tapi 5,000 Tiket Dah Terjual

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-1-2020 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Carcosa replied at 16-1-2020 01:23 AM
Sold Out dah ke? Huhu... Tapi takpelah u'ols, meols pun tiada masa nowadays nak beratur panjang2 k ...

Hehe takbanyak actor muka nordin ahmad sis. Insya Allah maybe you'll invited to PGL again
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 12:39 PM | Show all posts
WOW   
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 15-1-2020 04:57 PM
Iols imejin gandingan jul ripin tasty dengan Janna Nick. J.nick sporty sesuai la PGL yang terer bers ...

Iolls setuju dgn u...
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 15-1-2020 05:44 PM
Iols pun nak ganding faz ngan wemy. Malangnya filem dendam pontianak tak berapa memuaskan la..bitt ...

Eh kata bamwemy ramai fans yg tergila2 kan beliau.. Dah tu y filem2 beliau x dpt sambutan? Kutipan pon sedihhh.. Filem. Bu kasih suci tu lagilahhh sedehhhh hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 16-1-2020 12:34 PM
Wow mudanya PGL..terbaik research sis

Mmg masa PGL jumpa Hang Tuah, usia PGL 16 -17 tahun.. Sama usia dgn Tun Teja
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
scrocth replied at 16-1-2020 11:56 AM
Tiara dulu masa pegang watak pgl dh 40an yach.

Tau.. Dia make up bagi nampak muda..PGL kena muka jawa... Dia jawa totok.. maya tak sesuai... Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 12:51 PM | Show all posts
Edited by lasagna at 16-1-2020 12:55 PM
KucingBiru replied at 16-1-2020 10:24 AM
Yup. Rasanya role Gusti AC tu kekal pada AC.

Nampak Adlin dalam workshop juga, so maybe dia ju ...

tp uols, xnk plak muka AC kiok msa workshop tu. kalau btul ok jer AC. muka adlin tu ada, mebi dia pun meng-audition kan org.
msa 2006 dlu adlin muka baru gak laa dlm dunia seni, so pd iols dia tetap menjiwai watak as a sultan. karisma as sultan tu ada, mebi heols tak se-ensem muka sultan2 skrg lah kan hahahaha.

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
I just bought 2 tickets. Tgh ada discount. Byk lagi seats. Dah beli walau xtahu lg sape dpt watak2 utama. Vote for remy. Tgk heols blakon teater Cenduo Mato dulu, ok sgt. Maybe kne g kelas vocal la.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by PocongTerbang at 16-1-2020 01:12 PM

Hang tuah maybe dpt kt remy.. Pgl tu iols harapkan dpt kat pelakon yg bagus..maya karin pon ok je jdi pgl
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Hebatnya penangan pgl ni, belom pilih pelakon, tiket dh laku...
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols pilih maya karin sbb teringat masa sheol berlakon phsm dulu,dialog bahasa melayu baku sheol sgt sedap didengar,ada karisma tersendiri. Nak demand pelakon muda jadi pgl pon tak boleh gak sbb kebanyakan pelakon muda kat msia ni belum cukup ok nak galas watak pgl ni,so maybe akan ambik pelakon senior la as pgl
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
PocongTerbang replied at 16-1-2020 01:16 PM
Iols pilih maya karin sbb teringat masa sheol berlakon phsm dulu,dialog bahasa melayu baku sheol sgt ...

Sedikit trivia psl phsm dan pgl ni, masa tahun 2005 maya karin jadi orang malaysia pertama yang menang gelaran best actress utk filem phsm di festival filem asia pasifik (ffap) ke 49 di fukuoka jepun, dan setahun selepas itu masa malaysia anjurkan ffap yg ke 50 di kuala lumpur, tiara pula jadi aktres kedua malaysia yang menang best actress utk pgl. So basically mereka ni sama par. Maya ni ada selling power yang kuat jugak utk tarik penonton2 bukan melayu mencemar duli di istana budaya. Harapnya maya xmembongak tolak offer dr tiara yach. Demi industri seni lakonan negara.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
scrocth replied at 16-1-2020 01:22 PM
Sedikit trivia psl phsm dan pgl ni, masa tahun 2005 maya karin jadi orang malaysia pertama yang me ...

Iols harap maya dpt watak ni.. Sbb iols rasa dia paling sesuai,lagi2 lepas baca trivia yg chuols tulis ni.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 16-1-2020 10:15 AM
Ujibakat dah selesai.  Workshop untuk tentukan siapa, Gusti Puteri, Hang Tuah, Sultan & abang Gust ...

Itulahhh.beria kat sini cadangkan nama padahal nama nama yg disebut takgi ujibakat pon
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 03:46 PM | Show all posts
lotionmilo replied at 16-1-2020 03:24 PM
Itulahhh.beria kat sini cadangkan nama padahal nama nama yg disebut takgi ujibakat pon

Itulah, Ngah sengeh aje baca sorang-sorang suggest nama.  Malas nak reply satu-satu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 03:48 PM | Show all posts
senang buat duit
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 04:13 PM | Show all posts
ashcroft86 replied at 16-1-2020 01:03 PM
I just bought 2 tickets. Tgh ada discount. Byk lagi seats. Dah beli walau xtahu lg sape dpt watak2 u ...

iols pun gigih beli uols..last week baru tau tix dah jual since nov rupanya..dan2 terus iols sambar 6 tix dekat2 nak RM2k ..harap sangat hero & heroinnya nnti berbaloi ditonton..kalau Remy not bad lah..iols penah tgk dia blakon dlm teater natrah..heroinnya maya karin..mmg gandingan terbaik
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KucingBiru at 16-1-2020 04:26 PM
NekNgah replied at 16-1-2020 03:46 PM
Itulah, Ngah sengeh aje baca sorang-sorang suggest nama.  Malas nak reply satu-satu.


Tu la... sebut nama pelakon yang audition and workshop pun tak pegi. I sengeh jugak haha.

Teater mcm PGL ni require crazy level of commitment. Pelakon yang nampak good in filem tak semestinya bagus dipentas teater.. nk nak show back to back setiap hari for almost 1 month.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 04:23 PM | Show all posts
Carcosa replied at 16-1-2020 01:23 AM
Sold Out dah ke? Huhu... Tapi takpelah u'ols, meols pun tiada masa nowadays nak beratur panjang2 k ...

belum sold out lagi..tapi tiket yg first weekend tu mostly dah xde kat bhgn depan..tinggal kat belakang2 je uols..tapi yg following week tu masih byk lagi..skang beli tix online jer..xyah nak beratur2 bagai..siap print tix sendiri..tapi tu la awal giler jual tix..simpan buat pekasam la tix ni nak tunggu 7 bulan lagi
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
mimiekiut replied at 16-1-2020 04:23 PM
belum sold out lagi..tapi tiket yg first weekend tu mostly dah xde kat bhgn depan..tinggal kat bel ...

Ohh. Thanks for the info, chuols.
In 2006 pun, meols tgk yg dkt seat yg nuuuun jauh di atas sana. Kihkihkih. Org putih panggil "nose bleed seats". Tak mampu mahal2 der.
Maksud meols malas beratur tu, bila time nak tonton tu nanti. Beratur masuk, beratur keluar, beratur chk beg, beratur kereta. Kah. Malas. Me'ols dah kertu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.473021s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list