Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2611
View
68
Reply

[Tempatan] Kasut, stoking hitam: KPM dapatkan maklum balas sekolah

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Post time 15-1-2020 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Hitam putih kehidupan..hahahhaa
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 09:15 PM | Show all posts
Kurex replied at 15-1-2020 02:46 PM
bodohnya la kerajaan pee esh ni

cabut satttt,,,,,nak kentot
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
pasal kasut yg dipikirkan...
dh itam biarlah itam..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 10:17 PM | Show all posts
lor ingatkan dh settle dah isu kasut
masih tertunggak rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu i jeles sekolah lain pakai kasut itam sepenuhnya sbb skolah anak i masa tu cam x capai kata sepakat psl kasut itam

Pstu bila mazlee tu umum pasal semua tukar kasut itam mmg rasa sgt gembira dan legaa

Dan sekarang ni tak payahla nak ungkit2 lagi
Biar je lah ngokngek oii
Kasut hitam lebih cantik
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Takda idea lain lagi bernas ke utk guna sel2 otak tu. Pasal kasut nak buang masa dan tenaga
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2020 10:39 PM | Show all posts
tak kan korang harap PH nak fikir jauh ke depan
fikir U-turn tu kira pemikiran PH tahap dewa lah tu
selain fikir esok lusa nak rasmi apa lagi
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 10:48 PM | Show all posts
Kurex replied at 15-1-2020 02:46 PM
bodohnya la kerajaan pee esh ni

cabut sattttttt, nak kentot
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
harisbee replied at 15-1-2020 02:31 PM
Dah x de keje lain le kementerian pendidikan?

Tahnye.. mcm bodo sgt takde mende nak wat.. pasal ni pon nak kene wat survey
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2020 11:12 PM | Show all posts
K'jaan buat kajian pelaksanaan, bukan semak semula dasar kasut hitam
  Dikemaskini Hari ini 4:16 petang

Kerajaan bukan mengkaji kemungkinan membatalkan dasar pemakaian kasut hitam di sekolah, tetapi hanya melakukan kajian pelaksanaan berhubung perkara itu.

Salah faham timbul di media sosial apabila laman Facebook "Friends of Maszlee Malik" memuat naik pekeliling Kementerian Pendidikan dan mendakwa dasar itu dikaji semula.

Hantaran itu telah dipadam tetapi dakwaan itu dipetik beberapa media.

Ketika dihubungi, seorang jurucakap Kementerian Pendidikan berkata kerajaan melaksanakan kajian pelaksanaan dan bukan mengkaji semula dasar itu.

"Bukan kajian semula, hanya tinjauan untuk melihat maklum balas sekolah dan murid sejak pemakaian kasut hitam dilaksanakan.

"Kementerian Pendidikan ingin mendapatkan dapatan data pelaksanaan pemakaian kasut hitam di peringkat sekolah.

"Pihak sekolah perlu mengisi kajian pelaksanaan ini sebelum atau pada 31 Januari 2020," katanya kepada Malaysiakini.

Pekeliling bertarikh 14 Januari 2020 (semalam) itu ditujukan kepada semua pengarah pendidikan Jabatan Pendidikan negeri, dan meminta sekolah mengisi tinjauan.

Selain aspek teknikal sekolah, tinjauan itu hanya mengemukakan tiga soalan, iaitu jumlah keseluruhan pelajar, jumlah pelajar yang memakai kasut hitam dan jumlah pelajar yang memakai kasut putih.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 11:13 PM | Show all posts

terus kan ajer lah denganaksut hitam tu .. takyah lah buang masa buang duit nak kaji2 lagi / balik ...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ina_na at 16-1-2020 11:01 AM

Org p la kaji silibus anak2.. Ni x pasal kasut.. Dah elok2 org bl hitam srh tukar putih.. Nak rajin x perlu kasut putih pun... Pe ke sengal nye.. Tang mn jimat pun x tau la...Ingat kita ni kaya raya gaji 30k ke nak layan semua ni. org selagi leh jimat nk jimat...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak buat kajian2 sebelum buat dasar@keputusan....bangang....
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 04:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 15-1-2020 03:34 PM
Nasib baik ada standby beli kasut putih bnyk ms lelong hari tu..tq kjaan PH..jgn tiba2 nk tukar kale ...

Kat sarawak kasut putih RM 1..haha
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Serius la bodoh psl ni... Bila baca psl kasut hitam ni mendidih je hati.. oii bnyk lg la bnda lain bleh buat selain dok gaduhkan psl kasut hitam ni..  dah elok dah la kasut itam wey...
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 08:42 AM | Show all posts
Nak kaji ape lg, byk benda lain boleh kaji..
ayooo kasut hitam pn nak buat post mortem....
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 09:26 AM | Show all posts
ok je pakai kasut hitam tu..tak payah la nak sebok-sebok tukar lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 10:37 AM | Show all posts
Rasanya majoriti ibubapa ok dengan kasut hitam.

Sekarang yang tak ok - banyak sangat uniform.
1. Jumaat nak pakai baju Melayu, samping tak berjahit RM35 sehelai kat kedai buku sekolah.
2. T-shirt PJ + track suit sekolah.
3. T-shirt rumah sukan.
4. Uniform koko.
5. Uniform sekolah + tali leher - kena ada at least 2 pasang sebab minggu peperiksaan hari-hari pakai uniform sekolah.

Wei! semua tu duit lahhhhhhhhhhh.....
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 10:40 AM | Show all posts
ater udah kome semua dok sakat mazlee pasal kasut itam, troll macam2 mcm benci sgt kasut itam, tukor je la balik ke kasut putih..

moga hati kembali putih bersih, tak sehitam kasut hitam.. ah gitu..

sekian troll akak hari ni..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 10:40 AM | Show all posts
eh sial la ko ingat akak ada masa nak menggaras kasut putih. kalau tukar mmg babik
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list