Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2218
View
91
Reply

[Tempatan] Cuepacs minta gaji minimum penjawat awam dinaikkan ke RM1800

[Copy link]

Author: Boomibulat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-1-2020 02:56 PM | Show all posts
gaji rm1,800 dengan attitude staff gomen skang nie, mmg bayar gaji buta je la.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai olls start keja gaji rm 656 campur elaun tolak kwsp 800 je. 16thn keja gaji basic xsmpai pun 3k lg. Waima 2.5k pun xcecah lagi. Kang budak baru masuk udah gaji nak sama ngan yg keja 16 thn ni n mungkin akan sama ngan yg baru keja 5 6 thn. Mendidih hati. Hahahaha. Cukup dah la apa yg ada.. Mintak la tang lain pulak. Xkan gaji je
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:04 PM | Show all posts
Teringat aku kwn aku pegawai gomen, anak buah dia pergi karoke berejam waktu bekerja. Masa tu semua bos takde sebab meeting. Kantoi sebab dia singgah ofis before balik rumah, terserempak geng gred bawahan tu baru balik. Makcik aku pun ada kes begini. Penat dia sound staff dia keluar berejam2. Tak berbaloi sungguh basic naik kalau kerja begini.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:13 PM | Show all posts
hamboi2... yg untung bdk2 baru ler... gaji org lama gitu jer... kekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:22 PM | Show all posts
nak election 3 tahun lagik nnti bertaburan la gula2

baru syok wat oberlap
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
bising sgt kupeks ni, harap ditutup mulut mereka seperti apa yg terjadi kepada mtuc wakil swasta tu juga
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:28 PM | Show all posts
Tukar waktu kerja daripada 48jam kepada 40jam seminggu. Akak jamin semua orang swasta yang kerja kuli batak akan gembira
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 06:38 PM | Show all posts
sepatutnya gaji minimum gomen ialah RM4999 sbb mereka keje teruk ....

masuk opis punch card smpi x sempat minum ....
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak habis habis memekak
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
lonso replied at 15-1-2020 06:02 AM
Pekerja swasta takda sapa nak perjuangkan...

pekerja swasta bukan ada onion ke.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Apooo nak gaji min rm1,800 sebulan.. productivity pun haukssss

Manjang monteng je gomen2 ni, keja dah la lembab.. kalo telefon tu dr pagi ke petang ke pagi esok pom blom tentu berangkat, sudah nya activity depa tu  minum makan break meeting.. repeat sampai ajm...

Xyah la mintak naik gaji, kan mesia ni byk utang negara, baik umat2 gomen ni mintak potong gaji je lah utk tolong bayo utang yg trilion2 itewww
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 09:22 PM | Show all posts
Kitty_catz replied at 15-1-2020 07:10 PM
Apooo nak gaji min rm1,800 sebulan.. productivity pun haukssss

Manjang monteng je gomen2 ni, keja ...

Kan. Mcm cilanat.  Company iols ni terlebih bayar kat satu agensi gomen ni. Nak tuntut balik tu kemain lama gila. Dari bln jun 2019 asik follow up jer. Amount 100 lebih jer pun. Punyalah lembab giler babi. Diorang ni dtg keja taip satu huruf ke sehari. Pastu pergi minum, membawang, meeting karipap, ambik anak sekolah.

Padahal kalau bab menyeleweng duit gomen tu puluh2 ribu kemain jer laju sain approve. Tiap2 tahun ade jer si cuepacs ni mintak gaji gomen naik.
Yg celaka nya elok gaji gomen naik jer habis semua brg2 naik harga. Gaji swasta ni dok ciput mcm tu jugak
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
harisbee replied at 15-1-2020 01:12 PM
Ceupacs ni wakili private sector gak ke?

Adoiii ... Apalah punya soalan. Dah jelas nyata ada CS kat akronim nya tuh, takkan tak paham lagi
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah dapat naik gaji 1.8k, main henfon kat kaunter, atau biarkan kilang mencemar Sungai Kimkim  
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
mizruncing replied at 15-1-2020 02:26 PM
tak hbs2. sory meols pn tak suka asyik mintak naik gaji. kami dlu pn starting gaji berapa je. pas tu ...

Masalahnya 1800 tu pun kategori miskin.. skrg 1200. Are you kidding me..  
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 15-1-2020 09:29 PM
Dah dapat naik gaji 1.8k, main henfon kat kaunter, atau biarkan kilang mencemar Sungai Kimkim

Dah kena tindakan ke kilang tu?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
800214 replied at 15-1-2020 03:13 PM
Ai olls start keja gaji rm 656 campur elaun tolak kwsp 800 je. 16thn keja gaji basic xsmpai pun 3k l ...

16 tahun lepas harga barang mcm sekarang ke? Nak dengki kenapa ya 1800 tu nak sewa rumah pun dah habis separuh gaji
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ikankeringmurah at 15-1-2020 09:40 PM

CUEPACS ni barua, sorry to say.. jgn dok asyik nk suruh naikkan gaji Penjawat awam yg dh 3x naik zaman Najib, walhal yg terbaru..  10,000 orang pekerja swasta baru dibuang kerja sejak 1 Jan 2020.. > video sedutan dr Astroawani

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ikankeringmurah at 15-1-2020 09:47 PM
armin replied at 15-1-2020 09:35 PM
16 tahun lepas harga barang mcm sekarang ke? Nak dengki kenapa ya 1800 tu nak sewa rumah pun dah h ...


jgn nk gebang la

kau sewa kondo area sebelah Jalan Tun Razak yg dekat dgn KLCC ke? area belakang Zouk kahkahkahkahah situ memang la RM1800-RM2k

kondo kt Cyberjaya skrng RM900 je sewa sebulan
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Sokong je naik gaji.tp tolonglah kansel elaun kritikal yg gomen tpaksa belanja sebillion sebulan tu.membazir jah.keja bknya kritikal sgt pn smpai leh elaun ribu riban sebulan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
3.385369s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list