Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1619
View
44
Reply

[Tempatan] foodcourt mall, menu nampak sedap tapi rasa teruk

 Close [Copy link]

Author: linnnda    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-1-2020 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
G makan cendol durian kat alamanda jer..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
adeqbun replied at 15-1-2020 02:53 PM
ai kenal yee mee claypot dan sizling pon sbb foodcourt jasco..mmg sedap gile time awal2 dlu..tp sk ...

Itu lah
Iols start kenal kat giant kelana jaya
Sejak tu hari hari makan..hahaha
Pastu bodek sikit dpt ayam.lebih..

Skang ni kuah nya ciput
Kekadang kena bgtau barundia bagi lebih
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 03:15 PM | Show all posts
shernazz replied at 15-1-2020 03:14 PM
Itu lah
Iols start kenal kat giant kelana jaya
Sejak tu hari hari makan..hahaha

yg skang cili potong pon kedekut yakmat...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
yg indon masak kalau set pecel lele, ayam penyet ok la sikit, macam2 ada. kalau yg bangla buat tomyam hadui udang sekor cili sebatang nasi putih rm8 haduii udang tecik lak tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
adeqbun replied at 15-1-2020 03:15 PM
yg skang cili potong pon kedekut yakmat...

Khen
Sos ikan jenyang melambak
Cili berenang renang punya payah nak tangkap
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 03:21 PM | Show all posts
shernazz replied at 15-1-2020 03:17 PM
Khen
Sos ikan jenyang melambak
Cili berenang renang punya payah nak tangkap

sos hekan tmbah air pulak tu..bile mntak topup cili kemahen moncong muke ambil stok cili bru
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 03:24 PM | Show all posts
ya betoiii.. iols order meehoon goreng cam goreng ngan sos cili jer.. hampehh.. bangla masak pastu meehoon lembikk.. 2-3 suap pastu done.. fail giler..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 03:25 PM | Show all posts
ujg taun lps ai gi toppen jb...food court dia sedap2 mknn dia...confirm akan repeat mkn kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 03:55 PM | Show all posts
bukan takat kat fudkot, kat kopitiam2 yg bangla/myanmar/vietnam/indon masak pun rasa teruk
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang pun. Setia City Mall pun hauk belaka. Majoriti bangla yg masak. Yg jaga kaunter air pun bangla, pengotor pulak tu. Hembus hingus pastu tak basuh tangan, pastu bancuh air. I email complain ke SCM, langsung tak dibalasnya. Bodoh punya management.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 03:58 PM | Show all posts
pergi je mana2 foodcourt, memang bukan orang kita yang masak.

tak kisahlah kat jiant ke, kat aeono ke, steco ke, tak kisahlah mana2 pun, sama je.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg tak lalu nak makan
Food court ioi city mall penuh pekerja bangla semata
Tak bangla, indon
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:17 PM | Show all posts
Tak makan kat food court tu kalau tukang masaknya bangla, vietnam atau myanmar.  Elok makan kat cafe harga pun lebih kurang jer.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:30 PM | Show all posts
lama dah

aku pi ioi mall putrajaya awal2 buka dulu

dah rasa bkn mcm negara sendiri tukang masak suma

bangla, nepal, vietnam bagai

mmg dah konfem la tokey2 nya suma cina

ntah halal ntah tidak
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:37 PM | Show all posts
kalau makan kat mall tu tengok2 la tukang masak tu sapa. kadang iols tengok mcm nepal yg sah2 la bukan muslim. kalau bangla yg muslim pun iols tak selera gak tengok selekeh je
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang xsedap. Better gi aeon bahagian jual makanan dh siap tu je

Amik oden, sushi sikit, okonomiyaki dan onigiri
Lagi better dari melantak kat food court
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols dh lama mengamalkan budaya bawal bekal kalo berjalan mana2.. Even berjalan mall sekalipon.. Paling2 pon beli fast food..
Selain berjimat (kedekut pon yer jgk), dpt mkn ikot selera n citarasa sdr
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo beli kt food court ni.. Belum makan,, tengok tukang jual pon dh putus selera
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Betui wei.. x lalu mkn tgk depa.. p pasar borong pon sama. Nk bli ikan, ayam, daging smua x lalu.  Pastu dok dengaq plk kes anti vaksin bagai. Adoiii
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Gua terbayang je bangsa ni kan kuat kunyah gambir pastu meludah creettt pastu lap bibir dgn tangan pastu trus masak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077828s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list