Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
37287
View
512
Reply

Puteri Balqis Sentap Dengan Nabila Huda, Tepis Fitnah Ibu Hisap Dadah

[Copy link]

Author: Lilrose    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-1-2020 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
haaaa ni, Enot yg sakit tu pun boleh lagi cari rezeki halal, masak2...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Hebat aqish siap tulis pasal anak abil eksiden padahal masa tu ko pun kecik sgt lagipasal anak raja yg byk duit pun meninggal la bla bla(nampak sgt ibu ko yg tulis dek)...org bukan salahkan ko pasal penyakit yg ko tanggung cuma org persoalkan cara mak ko jaga anak...walau mcm mana susah pun jgn abaikan pendidikan anak, jgn bebankan anak yg sakit tu ke sana ke mari cari duit...tak pergi sekolah takpe janji pandai main piano ye ibu aqish
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:07 PM | Show all posts
mana abil ni..pls la mengamuk kena petik nama dan tell the truth..

me team abil juga
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:07 PM | Show all posts
pada ibu balqis, tak perlu la ego atau rasa malu atau rasa rendah diri ke apa sampai nak taip karangan mcm ni. Bagi la orang lain peluang bantu dan nasihat. mungkin awk tu tak tahu cara yang lain walaupun awk berusaha keras tak guna kalau pakai tenaga je otak tak pakai. Work smart la..
selain daripada puisi tu banyak lagi boleh buat. Buat business yang orang rasa berbaloi beli macam makanan atau pakaian ke. Kalau ye pun marahkan abil tu contact la dia personal sebagai orang yang pernah mencuba membantu dari dulu, tak payah ego sampai mcm bergaduh pulak tak puas hati. orang lain tak rugi apa pun dengan perangai mcm ni nak membantu canoo
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:10 PM | Show all posts
realkunang replied at 15-1-2020 02:07 PM
pada ibu balqis, tak perlu la ego atau rasa malu atau rasa rendah diri ke apa sampai nak taip karang ...

jika tidak bisnes sekalipun bekerja di restoran makanan segera pun bagus juga.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:18 PM | Show all posts
white_musk replied at 15-1-2020 02:10 PM
jika tidak bisnes sekalipun bekerja di restoran makanan segera pun bagus juga.

ha ah betul tu maksud sy buat la business yang tak perlu jalan kaki keliling KL tu,
kerja la kat fastfood kan ada syif. Pastu buat la bihun mee ke letak kat warung alamak. ni idea je la walaupun sy tak duduk di kasut dia tapi sy tgh fikir jalan2 yang ada. tapi tak tahu la kalau mak dia pun sakit jugak takleh kerja tangan terketar ketar ke apa kan. Jadi cashier ke promoter pu tak leh sebab malu ke pa kan? Tapi lebih baik lah daripada jalan berbatu batu cari customer beli poem tu. Sama je konsepnya
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:22 PM | Show all posts
realkunang replied at 15-1-2020 02:18 PM
ha ah betul tu maksud sy buat la business yang tak perlu jalan kaki keliling KL tu,
kerja la kat  ...

mungkin ibu aqish tidak mahu terikat dengan majikan atau undang2 juga. ramai juga yang begini.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:22 PM | Show all posts
cover up by the mother. and suddenly, there is a family conflict involved.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:28 PM | Show all posts
diam lebih baik. nak derma derma je , tak nak derma tak perlu mulut celupar kita bukan tahu masalah dia jadi tak perlu tambah perisa nak sedapkan lauk.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:31 PM | Show all posts
Jangan mcm cerita 'THE ACT' sudah la, sebabnya ;

1. Tak tahu penyakit sebenar dah 2 tahun

2. kejap poem dari anak kejap poem maknya

3. Maknya nk sekolahkan anak di rumah saja

4. Taknak bantuan sgt takut org dekat2 dgn balkis

hmmm...bau ikan . Takpelah sy doakan adik balqis cepat sembuh dan bahagia membesar seperti kanak kanak lain
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:32 PM | Show all posts
team abil
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:33 PM | Show all posts
ehhhhh over pulak budak ni.
dah la kau
malas aku nak layan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:37 PM | Show all posts
realkunang replied at 15-1-2020 02:07 PM
pada ibu balqis, tak perlu la ego atau rasa malu atau rasa rendah diri ke apa sampai nak taip karang ...

so now ramai dah boleh nampak kan, kenapa ada dari kalangan warga artis yg rasa berat nak tolong si Aqish nih... even org yg naikkan dia pon, dan pernah bawak dia ke hulu- ke hilir pon diam taknak komen apa2 bila cerita dia start keluar....

personally, aku kesian jer kat budak nih... tapi aku lebih paham maksud #teamabil teman artis yg lain.... mak dia sedaya upaya menekankan yg kehidupan derang cuma ada mereka berdua jer untuk support satu sama lain... sesuatu sgt kehidupan mak ko nih dik.... bukan mak ko ngan ko  berdua jer yg diduga ngan hidup susah... bercerai, sakit, ibu tunggal, tak cukup duit, but then, yg org pertikaikan kat sini adalah cara mak ko cari rezeki untuk teruskan kehidupan korang berdua tuh....

yer butul dan paham klu ada yg kata lain org lain cara dan kita cuma mampu ckp dan komen sebab kita tak berada dlm kasut mereka, tapi dah klu mak ko sejenis yg tak nak terima ansihat org, tak nak buka ruang untuk org bantu dia berusaha dan paling penting tak nak terima bila org tunjukkan jalan, maka selamanya lah kehidupan akan sendu dan susah dik....


Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:39 PM | Show all posts
walaupun aku dah beli planner+kalender(hopefully sampai le opis aku benda alah tu) tp aku team abil jgk.. cam rengsa je ko nak justify panjang2..abil persoalkan knp ko bwk anak kulur kilir dah tau anak sakit ingat kat luar tu elok sgt ke udaranya? dah sakit duduk diam jelah anak tu kat umah ko sorg2 keluar ah cari rezeki..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Adakah ini karangan puteri balqis yg berumur 13 tahun?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:42 PM | Show all posts
realkunang replied at 15-1-2020 02:07 PM
pada ibu balqis, tak perlu la ego atau rasa malu atau rasa rendah diri ke apa sampai nak taip karang ...

on point
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:44 PM | Show all posts
aku teamabil gak..
Abil tu concern kat si budak tu, dah la sakit dibawa merata2.
Kuman la apa la. Yang sihat pun senang kena penyakit dengan musim influenza bagai sekarang ni.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 15-1-2020 02:01 PM
haaaa ni, Enot yg sakit tu pun boleh lagi cari rezeki halal, masak2...

bkn ker dlu ade gusip sheols tipu saket?? Ker org lain??pastu kalo x silap ade kes curi duit / brg kt set time suting
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:55 PM | Show all posts
blekkep replied at 15-1-2020 02:45 PM
bkn ker dlu ade gusip sheols tipu saket?? Ker org lain??pastu kalo x silap ade kes curi duit / brg ...

ada ke?? kalau  gitu kita ambik contoh artis lain la... macam elyana ke...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
realkunang replied at 15-1-2020 02:31 PM
Jangan mcm cerita 'THE ACT' sudah la, sebabnya ;

1. Tak tahu penyakit sebenar dah 2 tahun

Sy pun terfikir mcm cite the act. Tapi harapnya tak sama dgn cite tu. Jika benar aqish sakit, semoga dia cepat sembuh.. utk emak dia, sila lah cari keje yg proper sikit utk sara family u
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.105683s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list