Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2366
View
68
Reply

Roti Wholemeal Vs Roti Canadian Purple Wheat : Mana Yang Lebih Baik?

[Copy link]

Author: PDOT777       Show all posts   Read mode

Post time 16-1-2020 05:46 PM | Show all posts

selamat mencuba
my favorite orang marmalade thin cut
ada kulit orange potong halus




Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
fly_in_d_sky replied at 16-1-2020 05:46 PM
selamat mencuba
my favorite orang marmalade thin cut
ada kulit orange potong halus

Dulu kecik2 pernah mkn jem marmalade ni mak i beli tapi tak ingt dah rasa camna. Tekak i ni kenal butter & peanut butter je hehe
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
fly_in_d_sky replied at 16-1-2020 04:20 PM
hmm kalau kat kedai biasa ada kot
cuma payah nak cari atau habis stok


Esk pi cari... Hahaha.. Mmg suka makan roti gardenia
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak penah feeling nak diet beli yg hijau, tp tak penah abis smp expired. Last2 yg putih jugak ku bedal
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2020 08:55 PM | Show all posts
incess.my replied at 17-1-2020 10:44 AM
Akak penah feeling nak diet beli yg hijau, tp tak penah abis smp expired. Last2 yg putih jugak ku be ...

haha nk buat cmna sis. tekak kita dh terbiasa. tpi takpa akak jgn putus asa. akak teruskan beli roti hijau tu and cuba gak telan walau tak suka. nanti akak akan terbiasa gak.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 15-1-2020 06:03 PM
kenapa la aku rasa mcm tak sedap je yg kaler purple tu..... butterscotch jugak yg sedap

butterscocth tu opekos la sedap..gula banyak
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
iols selalu beli tiga jenis ni..gilir2 la yang mana jumpa
tapi paling sedap untuk iols yang bran & wheat..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
bulan puasa sahur roti 2 keping dah cukup mengenyangkan..at least untuk perut iols la..perut orang lain tatau
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-1-2020 10:28 AM | Show all posts
MeghanK replied at 17-1-2020 01:15 PM
bulan puasa sahur roti 2 keping dah cukup mengenyangkan..at least untuk perut iols la..perut orang l ...

perut boss kecik kot...perut org lain mcm saya ni umpama tangki
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
PDOT777 replied at 18-1-2020 10:28 AM
perut boss kecik kot...perut org lain mcm saya ni umpama tangki

perut iols besar jugak tapi kalau iols makan nasi iols cepat bloated dan rasa lapar..dah beberapa tahun iols sahur makan roti je..kalau malas makan kurma beberapa bijik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-1-2020 11:47 AM | Show all posts
MeghanK replied at 18-1-2020 03:20 AM
perut iols besar jugak tapi kalau iols makan nasi iols cepat bloated dan rasa lapar..dah beberapa  ...

nice boss
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 12:47 PM | Show all posts
MeghanK replied at 17-1-2020 09:15 PM
bulan puasa sahur roti 2 keping dah cukup mengenyangkan..at least untuk perut iols la..perut orang l ...

bulan puasa saya sahur oatmeal dgn madu. Insyallah kenyang dan tak pedih perut.

tak tau camner org bole masak2 lauk pauk nasi time sahur, aku tak tahu tekak org lain, tapi tekak aku tak leh telan time sahur makan nasi dgn lauk pauk mcm buka puasa


Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 12:47 PM | Show all posts
MeghanK replied at 17-1-2020 09:12 PM
butterscocth tu opekos la sedap..gula banyak

nak buat camner, dah yg menggemukkan tu la yg sedap-sedap belaka
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 18-1-2020 12:47 PM
bulan puasa saya sahur oatmeal dgn madu. Insyallah kenyang dan tak pedih perut.

tak tau camner ...

sama la..masa sahur tak lalu nak makan yang berminyak..nak makan nasi berlauk rasa too heavy

oatmeal dengan madu tak penah try tapi selalu saya masa savoury oat..rebus oat letak ikan masin kering sikit sebagai perasa, letak sayur hijau, lepas tutup api letak minyak bijan sikit..sedap jugak
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 12:59 PM | Show all posts
MeghanK replied at 18-1-2020 12:53 PM
sama la..masa sahur tak lalu nak makan yang berminyak..nak makan nasi berlauk rasa too heavy

oa ...

saya makan oatmeal dgn susu low fat + buah.  Sebelum tutup sahur, minum madu 1 sudu besar.

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 18-1-2020 12:59 PM
saya makan oatmeal dgn susu low fat + buah.  Sebelum tutup sahur, minum madu 1 sudu besar.

iols tak minat overnight oat sebab iols kurang makan manis..tengok resepi overnight oat semua manis2..so iols pilih savoury oat
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 09:51 PM | Show all posts
Hmm.. tak pernah fikir pulak. Alang2 ada kat atas meja I makan slow2 tadi jap sebab nak tau beza. Ysng purple wheat tu soft, lembap, n sedap la ada rasa macam kunyah biji2 sesuatu.  Yang bran & germ tu hanyalah sekadar upgrade sikit je banding roti putih, lebih kering, textur sekata dan rasa plain je tak manis.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
eh aku pon slalu makan yg pepel tu sbb roti dia lebih gebu berbanding hijau yg rasa chewy. tapi paling sedap mesti la yg putih jugak
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2020 08:27 PM | Show all posts
mmg makanan aku bila xde org masak.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-1-2020 11:25 AM | Show all posts
bakingsoda replied at 18-1-2020 02:20 PM
eh aku pon slalu makan yg pepel tu sbb roti dia lebih gebu berbanding hijau yg rasa chewy. tapi pali ...

cuma tu laaa...susah nk dpt yg roti ungu tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.110345s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list