Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2722
View
76
Reply

[Tempatan] Persiapan CNY. Masyarakat Cina tempah 500,000 keping kuih kapit Melayu sebab bersih dan halal

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Post time 15-1-2020 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
anastasia7 replied at 15-1-2020 11:53 AM
Mmg kuih kapit kalau letak coklat kacang kena letak belah tepi2 je ke ek. Kalau letak tengah2 siki ...

nak murah.....filling nak mampat....

kimark punya mayu....

kah kah kah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 15-1-2020 12:12 PM
yang hapak kepam tu bini kau barangkali

hanyir sebab kapit diorg ada bau hanyir telur

bukan sebab ini berlaku perceraian kheuun?

kah kah kah kah

padan uker....
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 15-1-2020 01:29 PM
Iols suka cina punya kuih kapit
Sebab tak tebal
Dolu masa study..umah sewa iols sebelah cina

melayu nak yg tebal, mampat kalau ada filling..baru money's worth...kalau tipis hanyir kata si janda hanyir...

kah kah kah
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 15-1-2020 12:50 PM
Kalau lebih telur dlm kuih kapit rasa macamana..lebih lembut ke atau lebih rangup

kalau tangan najis macam kau yg menguli adunan.....kau letak sepapan telor sekalipun akan hanyir kapit kau...bak kata janda hanyir....

kah kah lah kah
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 01:45 PM | Show all posts
rm10 berbaloi ka dgn effort?  nk lipat masa panas tu.. huhuhu.. melecup ujung2 cari.. kuih favorit, tapi setiap kali beli, kecewa.. hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Terliur pula tengok kuih tu....dah la aku tengah diet skrg.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerkiut replied at 15-1-2020 01:41 PM
melayu nak yg tebal, mampat kalau ada filling..baru money's worth...kalau tipis hanyir kata si jan ...

Kalau xpandai buat maybe la ada rasa hanyir kot...biasa la.sebab guna telur kan..
Tapi yang iols.makan tu tak rasa hanyir..
Flakey gitu...sedapnyaaa...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 15-1-2020 04:50 AM
Kalau lebih telur dlm kuih kapit rasa macamana..lebih lembut ke atau lebih rangup

Entah la uols, iols bukan reti buat pun
Takat tolong2 ahma iols aje.
Tpi dulu2 kitaorg buat kapit gulung, tak ada lipat2 3segi gini.
Skrg je ada mcm2 inti ..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:01 PM | Show all posts
anastasia7 replied at 15-1-2020 11:53 AM
Mmg kuih kapit kalau letak coklat kacang kena letak belah tepi2 je ke ek. Kalau letak tengah2 siki ...

wehhhh aku pernah makan yg x letak secoettt!!! tp xtau kat mana dia jual...makan org punya
susah wooo nak jumpa
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:01 PM | Show all posts
dulu2 bila nak raya selalu tolong nenek n mak buat kuih kapet ni...jual seberkas dalam RM8 jer lebihkurang 50 keping kot mungkin lebih. mmg laku keras..tapi renyah nak membuatnye..kene cepat2 tindih kuih dgn mende berat lepas dlipat , kalu lambat tak cantik bentuknye..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:02 PM | Show all posts
bila sebut kuih kapit, teringat pulak kawan aku chinese ni

cikgu tanya apa dia buat time cuti sekolah, lalu dia jawab la dia buat kuih kapit...

lepas tu smpai ke sudah cikgu tu asik ejek dia panggil nama dia kuih kapit...ntah hape2 cikgu ni...aku pon x suke dia...sekian
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:07 PM | Show all posts
kuih sepit org kampung buat sedapnyaa
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerkiut replied at 15-1-2020 01:44 PM
kalau tangan najis macam kau yg menguli adunan.....kau letak sepapan telor sekalipun akan hanyir k ...

Jangan komen sexist dengan aku vavik
Bawak bil air kau ke tempat lain
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:33 PM | Show all posts
semoga bisnes makcik makin maju
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Woww kerlas acik kuih kapit acik dah masuk international level gitoh
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Btl keee rm 10 50biji
Ai pun nak
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaya makcik ni.. sekali musim cny untung kasar sampai 100k..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
merrissa replied at 15-1-2020 02:01 PM
wehhhh aku pernah makan yg x letak secoettt!!! tp xtau kat mana dia jual...makan org punya
susah  ...

Ala. Yg penuh tu susah dpt
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:36 PM | Show all posts
OK ler tu bukan time raya je time perayaan lain pun masih boleh jana pendapatan
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 04:59 PM | Show all posts
sodap kuih makciki ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099378s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list