Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2724
View
76
Reply

[Tempatan] Persiapan CNY. Masyarakat Cina tempah 500,000 keping kuih kapit Melayu sebab bersih dan halal

[Copy link]

Author: R2D2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-1-2020 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 15-1-2020 11:43 AM
Melayu punya kapit lg power..nyonya x larat nk kapit dah..

provided tak hanyir macam kepam kapit kepit janda sorang itewww..

kah kah kah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2020 11:59 AM | Show all posts
kapit
kepit
dua perkara berbeza
double meaning sama
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:12 PM | Show all posts
yang hapak kepam tu bini kau barangkali

hanyir sebab kapit diorg ada bau hanyir telur



Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 15-1-2020 10:49 AM
kuih kapit letak cekelet dgn kacang tumbuk.. yummyehhh

Kan kurexxx.. Sedappp..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak ada no phone makcik ni ka? Aku nak order.. Kuih kapit antar peberat aku tau
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 15-1-2020 12:12 PM
yang hapak kepam tu bini kau barangkali

hanyir sebab kapit diorg ada bau hanyir telur

Ang report saja si anjing gila tu... Kelmarin MN dia dah jadi troublemaker.. Ni buka baru.. Meroyan kasih syg la tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:23 PM | Show all posts
Madel replied at 15-1-2020 10:59 AM
Sedapnya kuih kapit
Dulu time kecik selalu gak tolong mendiang ahma aku buat kuih kapit n kuih ros. ...

Setuju, sekarang perayaan dah tak sama rasa macam masa kita kecil dahulu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku paling benci kuih kapit modern yg sumbat segala mcm,kuih kapit nipis x bau hanyir telur jiran aku buat pakai dapur arang punya la sedap
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:28 PM | Show all posts
sarah82 replied at 15-1-2020 12:18 PM
Ang report saja si anjing gila tu... Kelmarin MN dia dah jadi troublemaker.. Ni buka baru.. Meroya ...

takpala sarah..lama2 satgi dia mampus jugak. takdak sapa kesah dia gi mampus ka apa.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
anastasia7 replied at 15-1-2020 11:53 AM
Mmg kuih kapit kalau letak coklat kacang kena letak belah tepi2 je ke ek. Kalau letak tengah2 siki ...

selalu jenis secoet tu jenis peniaga kedekut.... padahal boleh je letak tengah2
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 15-1-2020 12:14 PM
Kan kurexxx.. Sedappp..

sedappppp

tapi tak boleh makan banyak, nanti gomok.. nasib baik aku ni jenis kalau makan banyak, kejap je kurus balik
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 15-1-2020 10:40 AM
bersih ke sekitar

sampah bekas cawan minum

Iyeke sampah...entah2 pekerja letak situ..ada lg air tu kan..sambil masak nanti minum air tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 15-1-2020 12:28 PM
takpala sarah..lama2 satgi dia mampus jugak. takdak sapa kesah dia gi mampus ka apa.

Dah report dia.. Biar dia mampos cepat2
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 15-1-2020 12:33 PM
sedappppp

tapi tak boleh makan banyak, nanti gomok.. nasib baik aku ni jenis kalau makan banyak ...

Metabolism tinggi... Aku selalu beli utk raya..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 15-1-2020 10:31 AM
Syabas acik Kamsiah. Kalah ler sambal belacan TPA.

Murah benar RM$10 utk 50 keping.

Saiz kecik kot ke harga borong
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Cicisweets replied at 15-1-2020 04:26 AM
Aku paling benci kuih kapit modern yg sumbat segala mcm,kuih kapit nipis x bau hanyir telur jiran ak ...

Iols pun suka yg original takde tambah peanut butter ke coklat ke. Rangup aje.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 15-1-2020 10:59 AM
Sedapnya kuih kapit
Dulu time kecik selalu gak tolong mendiang ahma aku buat kuih kapit n kuih ros. ...

Kalau lebih telur dlm kuih kapit rasa macamana..lebih lembut ke atau lebih rangup
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:55 PM | Show all posts
sedapnya kuih kapit labu.. lama tak jumpa
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedar2 dah mkn byk. Lagi2 yg ada filling.

Raya2 cina ni teringin arrowhead chips.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols suka cina punya kuih kapit
Sebab tak tebal
Dolu masa study..umah sewa iols sebelah cina
Tiap tahun dapat setin besar kuih kapit dan sekotak limau mandarin
Heaven sangat utk weols students ni...hahahaha
Melantak kuih kapit dan limau sesaje lah sampai habis...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095380s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list