Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8470
View
174
Reply

Bangsat sangat ke BUSKERS sampai tak nak bayar??

[Copy link]

Author: KiahRonggeng88       Show all posts   Read mode

Post time 15-1-2020 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg bangsat kak kiah..iols klu pergi lepak batu buruk suka buskers dkt foodcourt dia..kita dh layan lagu lagu dia nak bg 10hinggit pun rs mcm ok ke.ni..kan sikit sgt...tmbh2 bdk2 muda...mestila kena support minat dan usaha diaorg...xde la terjebak main dadah mcm memteri. Ini syarikat glamour pun kemut...main tag tag je...hulur la sikit..yg si retis mesti dpt pymt byk sbb glamour..mana aci..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
fealefea replied at 15-1-2020 12:37 AM
Mind order mmg kongker entertainment business skrg. artis dia di mana mana then mintak sponser. Rudy ...

Apa je kejayaan shilalat kat luar sana sis? Rasa makin sendu mendu la shilalat skrg.

Si shilalat tu pon jangan bajet org asyik nak sembah ratu je dengan kau! Attitude pon bongkak, harap org nak menyembah kau! Piiirahhhhh...

By the way serikat MO ni mmg dasar kapitalis mahathir sangat. Menindas org susah, hujung2 plak kata org miskin pemalas. Padahal kau yang tindas sampai terbenam org miskin tu. F Word!
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 15-1-2020 07:53 AM
ini retis bawah jagaan mereka.....

Yg nme rudy tu clear sgt gaya mendada
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 09:43 AM | Show all posts
Igt stkt bg kredit dan tlg promo sja bleh tampung kehidupn Buskers ni.....baik suruh co. yg minta sponsor tu jd Buskers sndiri.....igt nk sara hidup skg brgntg dkt bg kredit dn tlg promo sja ka...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 09:47 AM | Show all posts
Edited by AshkieLa at 15-1-2020 09:54 AM

ingatkan dah yesterday dah zaman2 hadap sponsor mcm mintak sponsor nak sambut besday anak dulu etc... rupanya dah 2020 pun ade lagi....
hujung2... korang pi coti coti luar negara happy2...
buskers jugak yg kena hadap jalanan... yihhhh.
hope tiada buskers yg melayan...

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
lovelytouch replied at 15-1-2020 12:12 AM
Kalau kau orang seni yang faham kerja dan susah payah seorang anak seni kau x kan mintak buskers utk ...

Konon bg kredit jelaaa bg promosi je.Wehh mana2 busker jgn jd bodoh, bg kredit promot band tu lain, cash tetap kena bagi.
Mcm yg wat ig review tu takkan la dapat mkanan je tuk review kan mesti laa dapat duit juga.
Makanan tu sampel je.
Pantang betul org yg suka kerah org kaw2 ni.

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
fealefea replied at 15-1-2020 12:37 AM
Mind order mmg kongker entertainment business skrg. artis dia di mana mana then mintak sponser. Rudy ...

Dorang ni masih wartawan lagi kan? Macam tak patutla wartawan hiburan jd pengurus artis opkos la dia akan tulis yg baik2 je pasal artis dia pastu asik naikkan artis dia jelaaa.
Cemana la takde sapa pun yg kisah bab ni.
Walopun gitu takde pun artis dia mendonia sgt cuma nampak dikerah sungguh2 amik job sana sini.
Walopun naqiu ngn sham tu nama disebut2 time GV tapi skrg dh mula sejuk dh.
Takde dah pun kisah2 or video nyanyi depa lalu lalang kat fb.
Setiap minggu bertukar2 org lain yg akan viral.
Pastu  yg mendonia tak abis2 balik isu politik dan suami curang je.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Kejinyaaaa.. Mcm org lapar sgt IG update..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 10:24 AM | Show all posts
ayoo lintah darat company ni

aku klu ada busker tgh nyanyi walu aku
nk jln cepat tetap suh anak2 ltk duit dlm
tabung busker tu

ingat dorang nyanyi pakai air liur je
x di bayar


caplih busker pn meletop amik bayar tp episod tau
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Diorg tau nk feed apa kat fans sbb wartawan. Masa Fasha kawin pon agaknye pening kepala sbb tu main income management agaknya. Ngandung pon kene keje padahal dah ada tragedi sblm ni.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 10:26 AM | Show all posts
Suchi replied at 15-1-2020 10:19 AM
Dorang ni masih wartawan lagi kan? Macam tak patutla wartawan hiburan jd pengurus artis opkos la d ...

mcm x adil je wartawan jd pengurus artis
lps tu senang je bole kuar kan promosi utk retis nya
klu ada isu panas satu haram x kan kuar kt paper
mmg akan di cover sebaik2 nya
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 14-1-2020 11:53 PM
ini retis bawah jagaan mereka.....

2 retis MO yg baru ni kan baru menang kat GV
Siap kata nak derma 50k kat umah anak2 yatim
Takat bagi duit minyak rm2,3k kat busker apa ada hal kot
Retis depa yg paling nampak dikerah is fasha sanda kot..
Yg lelain tu mcm sendu aje.
Fasha tu non stop kerja, ngandung pun kerja..muka n mata dia mmg nak sembab n penat.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
mixed replied at 15-1-2020 02:26 AM
mcm x adil je wartawan jd pengurus artis
lps tu senang je bole kuar kan promosi utk retis nya
k ...

Conflict of interest ..
Mmg sepatutnya tak boleh mcm gini..ketidakadilan dlm penulisan aka bias pasti berlaku.
Tenguk coth wktu si Rudy menulis pasal kemenangan juara GV.
Bias more pada retis naungan depa
Tang juara lagi sorg., sebaris dua ayat je dia karang
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 11:02 AM | Show all posts
ehhhh...what kind of arrangement nak free busker ni...busker tu musician gak tau...dia carik makan..nak sponsor plak retis yg fefeeling hebat...tah2 buskers lagi hebat...bodo punya management
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 11:15 AM | Show all posts
igt busker tu makan rumput or pasir nak free bagai
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 11:30 AM | Show all posts
prizadane replied at 15-1-2020 06:47 AM
Kak kiah memang suka buka thread kalau berkaitan dengan naqiu kan? Kak kiah ni sebenarnya peminat na ...

sheols tu fans naqiu yg tsakiti uols.......
mmg fans naqiu pon tp kerana kuciwa sheols mcm ala ala bdendam gitu kan dgn naqiu...
eleh kakkiah mcm kan kiter kiter ni ta nampk pmainan kak kiah......


@KiahRonggeng88


Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 11:33 AM | Show all posts
KiahRonggeng88 replied at 15-1-2020 12:12 AM
So memamg banggang lah management ni??

apa kata mintak artis dia pulak buat persembahan free utk public. ROI - mention dlm ig penonton yg tgk. exposure. pandai eh utk show artis mintak payment pastu buskers ko x nak bayar. apooooooo????
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 11:34 AM | Show all posts
mixed replied at 15-1-2020 10:26 AM
mcm x adil je wartawan jd pengurus artis
lps tu senang je bole kuar kan promosi utk retis nya
k ...

kannnnn mesti la jd x adil sbb kompom dia nak upkan artis sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Sampai hati, deorang ingt buskers ni hadap kt med soc je ke.. Xpyh makan, minum, duit mnyak.. Dasar nk free!!!
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 11:48 AM | Show all posts
keji ni

melayu tekan melayu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083450s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list