Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8141
View
174
Reply

Bangsat sangat ke BUSKERS sampai tak nak bayar??

[Copy link]

Author: KiahRonggeng88    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-1-2020 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Assallammualaikum Kak Kiah ucapkan .. tadi masa Kak Kiah dok melata jenjalan dkt Facebook owner Mybc buskers  ni Kak Kiah nampak posting beliau...kemain kan?? Ingat Busker ni apa ?? Dorang tak guna tenaga ke hape?? Artis kau kata nya kemain show sana sini bagai ... Orang ramai belum tentu orang hulur duit lah ... Apa salah kalau bagi payment sikit..ni setakat kredit ingat artis ko sejuta peminat ke?? Come on "MAIN ORDER " JE.. ni lah pelingkup seni tanah air... Marah rasa Kak Kiah tau buat budak2 buskers mcm ni .. ingat buskers ni semua batak men ig n media social ke?? Kalau yang buta tu ko nak ckp apa?? Seratus pon xde duit nak bayar ke nok??
IMG_20200114_235041.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Ececeh..nk tiru majlis meet and greet khai bahar hr tu ke panggil busker2 ni?? (ok2 iols tau bkn kb je buat). Iols tau yg tu je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2020 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
unguaurora replied at 15-1-2020 12:01 AM
Ececeh..nk tiru majlis meet and greet khai bahar hr tu ke panggil busker2 ni??  (ok2 iols tau b ...

Tak kisah lah tiru sapa pon tapi takkan lah seratus pon sangkak x bleh bagi payment
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Persembahan free lah ni..buat kering tekak jer..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2020 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Pujangga22 replied at 15-1-2020 12:03 AM
Persembahan free lah ni..buat kering tekak jer..

Tu lah dornag ingat sume org batak nak pemes kot hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
I pon dapat WA dr syarikat ni mintak sponsor.. Ayat sama ja... Cuma nama je lain... Takot pulak nak sponsor...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:06 AM | Show all posts
MindOrder la syarikat pengurusan artis paling sangkak u ols... jgn korang layan!!
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by unguaurora at 15-1-2020 12:08 AM

Nama BESAR tu.. mustahil xde busker yg sudi taja (dibaca : nyanyi/main alat muzik secara gratis)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2020 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 15-1-2020 12:05 AM
I pon dapat WA dr syarikat ni mintak sponsor.. Ayat sama ja... Cuma nama je lain... Takot pulak nak  ...

Hahahah ajet retis dorang gah sgt kot sampai sume benda nak mintak sponser hahahaha... Bamtah pon xde mintak sponser cenggini dlu tau
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 15-1-2020 12:05 AM
I pon dapat WA dr syarikat ni mintak sponsor.. Ayat sama ja... Cuma nama je lain... Takot pulak nak  ...

Uols syarikat apa?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2020 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
unguaurora replied at 15-1-2020 12:07 AM
Nama BESAR tu.. mustahil xde busker yg sudi taja (dibaca : nyanyi/main alat muzik secara gratis)

Ntah lah kalau yang pegi tu mybe batak nak glamour je lah tapi dalam masa yang sama ko dh bunuh periuk nasi org lain.. so lepas ni sume org panggey busker free je.. busker tak yah makan nasi ..makan je pasir longkang
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak kiah suka buka tred tgh mlm.. slow sgt trafic nye pun adoii.. Kat planet pluto siang lg kot skrg.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kau orang seni yang faham kerja dan susah payah seorang anak seni kau x kan mintak buskers utk main free. Kau akan tolong buskers ni lagi ada. Tp sbb tak faham so??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2020 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
lovelytouch replied at 15-1-2020 12:12 AM
Kalau kau orang seni yang faham kerja dan susah payah seorang anak seni kau x kan mintak buskers utk ...

So memamg banggang lah management ni??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2020 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
unguaurora replied at 15-1-2020 12:11 AM
Kak kiah suka buka tred tgh mlm.. slow sgt trafic nye pun adoii.. Kat planet pluto siang lg kot skrg ...

Siang2 kang ada je wartawan babik dtg ss Kak Kiah dorang tu pantang Kak Kiah type apa je sume dorang jadi kan bahan cerita akhbar dorang...cuba lah dorang bayar gaji Kak Kiah sket kan bagus
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
KiahRonggeng88 replied at 15-1-2020 12:12 AM
So memamg banggang lah management ni??

Harus dibangangkan dan dipulaukan yaccch
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Banyaknya bangang dlam industri
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2020 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
lovelytouch replied at 15-1-2020 12:14 AM
Harus dibangangkan dan dipulaukan yaccch

Bayangkan kalau buskers buta2 tu mcm mana lah dorang nak tau followers ig dorang meningkat ke hape... ??
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
KiahRonggeng88 replied at 15-1-2020 12:13 AM
Siang2 kang ada je wartawan babik dtg ss Kak Kiah dorang tu pantang Kak Kiah type apa je sume dora ...

Hahaha.. tggu je la esok lusa kuar jugak kang kat myrapz, myhmetrol
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Seriously, MO *smh*. Ohmai, mendidih darah malam2 buta ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093574s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list