Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10170
View
145
Reply

"Langsung Tak Bagi Pilihan" - Sharifah Sofia Luah Rasa Tak Suka Dengan Sekolah Kerajaan

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-1-2020 05:41 PM | Show all posts |Read mode
Sharifah Sofia meluahkan rasa di Twitter, di mana dia tidak bersetuju dengan pendekatan yang digunakan sekolah kerajaan yang cuba menetapkan minat murid-murid.




Kredit foto:  Twitter




"Ini apa yang saya tidak suka dengan sekolah kerajaan. Perempuan tidak boleh bermain bola sepak, mereka memang tidak dibenarkan.

"Mungkin tidak semua sekolah seperti itu, tetapi sekolah anak saya begitu. Bahkan, kokurikulum anak saya juga ditetapkan, mereka tidak dibenarkan untuk memilih sendiri," tulisnya.




Kredit foto: Twitter




Susulan status tersebut, pelbagai reaksi yang diterima daripada netizen.


Ada segelintir dari mereka menyifatkan tindakan pihak sekolah mengasingkan jenis sukan mengikut jantina adalah bagus.




  



  



Ada juga yang menempelak Sofia dengan mengatakan dia terlampau mengikut gaya orang Barat.




Kredit foto: Twitter




Baca komen lain:






Kredit foto: Twitter




Setuju dengan Sharifah Sofia atau sebaliknya? Apa pendapat anda? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Masukkan lah ke sekolah swasta
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 05:45 PM | Show all posts
kalau mampu okay ja nak sekolah apa pon
janji sendiri keluar duit bukan mintak belas ihsan etc
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
mmg skolah skang koko xleh pilih ekk??skolah anak aiols pun camnie....tp ape yg cikgu pilih utk anak aiols tu mmg tepat pun mengikut karekter anak aiols
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada duit, hantar aje lah anak tu masuk football academy kat luar tu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
In my case, cikgu koku selected my doter join Puteri Islam. Aku nak dia join Tunas Puteri. Apakan daya
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 06:06 PM | Show all posts
whawww... masih mantul spt dahulu
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 06:14 PM | Show all posts
Sekolah kecik so limited la ko-ko yang available... Kalau ramai nak main football baru la boleh buat kelab. Ok jugak kalau kita start ada football wanita. Tak ramai negara yang ada, peluang nak masuk olypic tinggi skt la
Tgk USA, depa punya men soccer gitu2 je, tp depa pny women soccer jadi World Cup champion. hihi..
Iols x kisah sgt pun skrg pun futsal wanita ramai je, as long as semua org setuju, tp kalau cuma 2 org yg nak main mmg tak berbaloi la nk amik cikgu semata-mata utk depa 2 org
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Kolotnya mentaliti sesetengah orang. Nway, trust me, international school pon banyak buruknya. Can't speak for international school in Malaysia but am speaking for international school in a very modernise country though.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Komen sila keluar kan kepala dr lubang tu mmg win..

Sampai skrg meols terkesan dgn watak sheols acah2 ayu berbaju kurung tp curang dlm drama Sindarela.. Rasa nk tumbuk2 je watak sheols tu.. Kesian bront
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 06:44 PM | Show all posts
aduduh...hngghh selambak.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
dia ni konon dah tutup aurat bertudung bagai pun masih selambak...baka kokesen masih menebal sgt
tp sis @Changa penah jmpe sheols shalat maghrib di surau istana budaya ya ms zmn jahiliah sheols dolu2
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Besarnya   
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa miting pibg lah kau suarakan persoalan camni. Jangan main kecoh kat socmed je. Malu anak kau nanti, dahlah kau tu retis. Esok lusa anak kau malu nak ngadap kawan sbb maknya perungut serata alam. Anta je anak kau pegi private kalau dah tau public school tak memuaskan anak tekak kau. Fahamkan keadaan skolah. Mungkin kurang murid2 pompuan yg minat, ataupun tiada jurulatih wanita. Kan nanti buka, anak kau laki yg train jangan saja kau juga join melalak tak puas hati. Memang jadi contoh parents yg bengaplah kau ni. Teruskan. Iols tepuk tangan.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
djzara81: In my case, cikgu koku selected my doter join Puteri Islam. Aku nak dia join Tunas Puteri. Apakan daya

Sekolah kami bagi peluang kat murid yg nak tuka ko-k, asalkan alasan dia reasonable spt, ikut ko-k semasa di sekolah rendah, minat lebih ke arah ko-k yg nak ditukar. Asalkan jgn selalu sgt tuka atau byk sgt alasan udahle
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak setuju. Anak akak minat gila babi ngan soccer tapi diserap masuk squash
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekolah tentukan...ank minat bola sepak dimasukkan ke rugby...Unit beruniform dan kelab pun cikgu tentukan...lepas tu, nk join camping ke apa, ikut siapa yg cikgu pilih...haku pun x fahammm...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Aikkkk.dah kenapa sekolah yg tentukan sekarang??

Anta anak dekat football academy lah gitu
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmmm...bgtaw ckgu sekolah anak tak psl ketidakpuasan hati nih?ke tgn nak merungut di socmed lg cpt drpd bertanya kt ckgu sekolah anak2 tu?
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasanya kalau kelab ke/persatuan ke biasanya mmg cikgu pilih. Tp kalau ada tournoment , cth anak kelab rugby tp pandai main bola sepak, biasanya cikgu amik je budak yg pndai main tu x kira la ko kelab apa pun. Lagi satu kepakaran jurulatih utk melatih xada. Kena faham jugakla .. x.semua cikgu yg ngajar dlm sek tu boleh tapau semua sukan. Jadi kalau ko rasa ko power dlm sukan, tolonglah offer diri utk melatih anak2.. cikgu2 xdek hal rasanya..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.111249s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list