Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
2264
View
62
Reply

"Terima Kasih Percaya Kami" - Upin Ipin Gagal Top 5 Oscars, Warganet Tetap Bangga

[Copy link]

Author: CARI-MAMS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-1-2020 05:31 PM | Show all posts |Read mode
Banyak pihak menantikan keputusan lima calon akhir kategori filem anumasi terbaik Anugerah Akademi atau Oscars untuk menyaksikan sama ada filem animasi Upin dan IpinL Keris Siamang Tunggal tercalon atau sebaliknya.


Namun, nyata sekali filem terbitan Les' Copaque Production itu gagal tersenarai dalam lima calon akhir selepas pihak syarikat itu memaklumkan menerusi Twitter.


"Terima kasih kepada semua kerana percayakan kami," tulisnya dalam satu hantaran Twitter.





Pun begitu, ia tidak sesekali mematahkan semangat syarikat tersebut kerana menduduki senarai 32 calon akhir sudah cukup membanggakan.


Untuk terpilih dicalonkan, adalah satu pencapaian. Nama kami sudah termasukan dalam arkib Oscar," kata Pengarah Urusan Les' Copaque Production Burhanuddin Md Radzi kepada Bernama.


Lima filem animasi diumumkan tercalon dalam kategori itu ialah How To Train Your Dragon: The Hidden World, I Lost My Body, Klaus, Missing Link dan Toy Story 4.


Kredit foto: Astro Awani


Warganet turut menyatakan rasa bangga dengan pencapaian filem tempatan yang menelan belanja RM20 juta ini.


Apa pula pendapat anda? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Toy story y bodoh tu boleh jd top5?
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuba lagi upin ipin....
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila shamsol nk buat Atuk95 ???
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
upin ipin tak besau2..cenggitu gak umurnya..cer try upin ipin versi remaja pulak. laku tak??
apapon bangga pencapaian anak melayu..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Apapun tahniah
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
shortlist untuk gi final pun dah cukup bagus...kipidap dongibab...harap takde yg komen  negatif
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Teruskan berkarya! Saya suka!
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 09:32 PM | Show all posts
aritu iols tertengok utube pasal promosi upin ipin kat indonesia. Suka betul bebudak kecik sana layan citer ni. Lepas tu diorang ajuk cakapa balik apa upin ipin cakap sebijik ok. Hilang accent indonesia diorang
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Filem melyu msk list oscar kot. Flm melyu lain mane prnh msk. Choiii lh. Ke ade ?
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 14-1-2020 06:48 PM
upin ipin tak besau2..cenggitu gak umurnya..cer try upin ipin versi remaja pulak. laku tak??
apapon ...

Dh beso xlaku kang.sapa nk tgok?xpe la xbesar2 pon.kartun kann...nobita rilek je xbeso2
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Count_Romanov replied at 14-1-2020 09:39 PM
Filem melyu msk list oscar kot. Flm melyu lain mane prnh msk. Choiii lh. Ke ade ?


Puteri Gunung Ledang short listed antara 35 Filem Asing Terbaik Oscar 2005
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
lovelytouch replied at 14-1-2020 10:08 PM
Puteri Gunung Ledang short listed antara 35 Filem Asing Terbaik Oscar 2005

Ye ke? Wauuuu     bngga weihhh
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuba lagi pasnih... cipta karya yang lagi hebat
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Jln Cite upin berserabut.. Bdlk2 tgk pening
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
InsyaAllah next time masuk dan menang oscar
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 14-1-2020 09:32 PM
aritu iols tertengok utube pasal promosi upin ipin kat indonesia. Suka betul bebudak kecik sana laya ...

Mesti bunyi jadik ala2 Melayu Belitong dalam film Laskar Pelangi.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 01:58 AM | Show all posts
jgn putus asa. cuba lg. kurang2 berbangga la jugek dpt masuk top 32.

teringat filem Cats yg diwarwarkan sbg bakal pemenang besar oscars, terus tarik balik penyertaan tengok trailer saja dah nightmare, baik tengok bideo kucen kat yt
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:11 AM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 15-1-2020 01:58 AM
jgn putus asa. cuba lg. kurang2 berbangga la jugek dpt masuk top 32.

teringat filem Cats yg diwa ...

Iols pn tkejut Cats tu jd hazab. Nk ikutkan pengarah dia yg buat cite Les Miserable. Sian Taytay iols
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:23 AM | Show all posts
kalau tercalon ni confirm indonesia akan klaim
belum jadi pun iols dah boleh agak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.105227s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list