Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
15671
View
217
Reply

Noralbaniah Kini Jadi 'Acik Cleaner' Tandas, Ini Respons Beliau

[Copy link]

Author: bawangkecik       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-1-2020 10:35 AM | Show all posts |Read mode
Pelakon senior tempatan, Noralbaniah telah memuat naik beberapa keping foto memaparkan baju seragam 'cleaner' dan peralatan mencuci tandas di laman instagram miliknya.



Kredit foto: Carian Google



Noralbaniah ataupun nama sebenarnya Nor Albaniah Raffie mengaku menerima banyak pertanyaan daripada peminat dan rakan artis gara-gara aksinya memakai baju seragam tukang cuci tersebut.


Dalam posting berkenaan, aktres dan juga ibu kepada seorang cahaya mata ini berkata pekerjaan mencuci tandas bukanlah satu pekerjaan yang hina.


  

  



"Kecoh pasal post gambar pakai baju cleaner semalam. Ada yang call tanya, betul ke? Sebenarnya apa salahnya, sesiapa boleh post apa-apa pun,"

"Kalau saya cleaner, itu satu pekerjaan yang baik, halal. Kalau tak kerja, awak semua nak bagi duit ke? Susah, orang lagi kutuk," tulisnya lagi.


Bintang drama tempatan ini juga memberitahu dirinya bukanlah seorang yang bersikap hipokrit untuk sentiasa menunjuk kemewahan di media sosial.


  

  



Malah, ada juga pengguna media sosial mengakui pernah terserempak dengan Albaniah mencuci toilet, tetapi tidak sangka pula beliau merupakan seorang artis.





Kredit foto: Twitter


Apa-pun, apa salahnya bekerja sebagai pencuci tandas, janji halal kan? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Untuk yang tk tau, kerja cleaner ni, agak best jugak. Cleaner di KLCC sejam dulu dalam tahun 2005 dibayar around RM6. Kalau 12 jam kerja, sehari dah dapat RM80 lebih kurang. Lagi banyak dari kfc or mcd bayar. Dan kerja tak seteruk keja fast food chain.

Sebab tu ramai part time housekeeper ni bebudak student dari Indonesia, ingat cikai cikai ke hotel housekeeper tu, some master and phd student yang buat part time tau. Sebab tu ada yg boleh speak english very well.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 10:41 AM | Show all posts
so sbnrnya dia cleaner ke atau berlakon jd cleaner?
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 10:45 AM | Show all posts
KucingBiru replied at 14-1-2020 10:38 AM
Untuk yang tk tau, kerja cleaner ni, agak best jugak. Cleaner di KLCC sejam dulu dalam tahun 2005 di ...

wahhhh banyak tu ..nanti i nak bagitau orang lain,nak malu apa kan
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 10:51 AM | Show all posts
keja cleaner kat malaysia , hina okay..kalau kat europe takpa..hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Takpe janji kerja halal.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:02 AM | Show all posts
betul2 jadi cleaner atau berlakon drama ni?
sayang la dia ni okey apa ambik berlakon jadi mak2
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:04 AM | Show all posts
sekurang2nye dia gunakan tulang empat kerat dia utk bekerja cari nafkah rather ni xkeje ke hulur ke hilir mtk simpati derma
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tgk dia ni mcm sebaya tokti
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:10 AM | Show all posts
MadameOnion replied at 14-1-2020 10:51 AM
keja cleaner kat malaysia , hina okay..kalau kat europe takpa..hahahahaha

jadi cleaner kat belah2 eropah
boleh siap viral lagi kat sini

anyways kakak ipar aku pnh ikut abg aku further study kat Leeds
dia boring takde anak masa tu
dia jadi acik cleaner
gaji byk & lps tu boleh je duduk semeja ngeteh dgn ceo & org2 atas ofis
happy sgt dia, mlm pegi kelas English
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:12 AM | Show all posts
aku sebenarnya terfikir jugak kalau dah tua nanti nak jadi cleaner je kalau dah lepas bersara.. hehee
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 14-1-2020 10:38 AM
Untuk yang tk tau, kerja cleaner ni, agak best jugak. Cleaner di KLCC sejam dulu dalam tahun 2005 di ...

Mak aqish da bole start apply da ni..masyuk.
Aqish tu bukan baby lg nk kene jaga 24 jam. Bole je g hosp sndiri naik grab ke apa smntara maknye cuci toilet.

Yela..drpd meminta2 kat bersamamu..wpun ada kudrat lagi
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:18 AM | Show all posts
eh cleaner part time pun ada kat spore tu.sbb i kenal sorg ni,penah keja cleaner utk mrt.keja tgh mlm smpi subuh.masyuk jugak katanya mampu amik alza lps 6 bulan.ko ghasee....
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:20 AM | Show all posts
Haruuusss lunch kang pg carik albaniah kt terminal....
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:21 AM | Show all posts
kalau gaji cleaner ni lagi masyuk dr berlakon why not kan.. kerja mulia...

ok k.limah pun dah boleh apply kerja ni...takde la meratip tak de job 6 bln
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:24 AM | Show all posts
bagus la dia ni...usaha jgk kerja, dr duk meroyan ckp xde job, xde production nak ambik org tua, bla bla bla. cleaner pun kerja yg halal...okla tu. semoga trus dimurahkan rezeki ye acik noralbaniah.

suka tgk dia berlakon dgn mustapa kamal dulu tu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
aku pernah kerja cleaner dgn kerja kilabg.. member aku pun lari..

bila aku dah kerja tetap dgn gaji yg wowww!!! member datang mintak aku belanja, mintak pinjam duit utk tolong dia settle hutang mlm dia..

tu pun ada orang kata aku miskin tak productive lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
OK la dia keje kan.. Dr mminta2.. Tp dia ni mmg kuat.. Lps anak n suami dia meninggal eksiden.. Dia blh bangkit blk.. N biasanye kalo keje yg org nampak cikai2 ni.. Kwn2 di tempat keje lebih berperikemanusiaan n lebih menjaga kwn2 sekerja
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 14-1-2020 10:38 AM
Untuk yang tk tau, kerja cleaner ni, agak best jugak. Cleaner di KLCC sejam dulu dalam tahun 2005 di ...

Toilet kat situ pn rasenye x la kotor pun kan sbb mhl n berbyr
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 14-1-2020 11:25 AM
aku pernah kerja cleaner dgn kerja kilabg.. member aku pun lari..

bila aku dah kerja tetap dgn g ...

Pedulikkan la kurex . Ape nk lyn sgt org kate kt miskin . Yg ckp gitu semua fahaman atok tun kt je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.117224s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list