Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
411
View
24
Reply

App wajib dalam phone

[Copy link]

Author: sangsurian    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-1-2020 11:33 AM | Show all posts |Read mode
Nak tanya, apa app wajib yang korang ada dalam phone?  Boleh share mana tau ade benda best yg orang lain tak tau.

Ade beberapa app yg aku suka contoh:-

MyTNB - buat byr bill api

SITS - nk tgk bas lagi berapa lama nak sampai

Scribd - bahan bacaan.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Shopee...haha..xda lah..byk lagi..pedometer step counter,shazam,mp3 video converter dgn webtoon..
Tp kdg xbuka pun stgh2 app tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 12:31 PM | Show all posts
kaoru44 replied at 13-1-2020 12:05 PM
Shopee...haha..xda lah..byk lagi..pedometer step counter,shazam,mp3 video converter dgn webtoon..
T ...

Pedometer step counter tu camna dia kira ek? kena pakai watch ke apa? I skang ni pakai shopback sbb shopping online, netflix of courseee.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kaoru44 at 13-1-2020 12:39 PM
phoeber replied at 13-1-2020 12:31 PM
Pedometer step counter tu camna dia kira ek? kena pakai watch ke apa? I skang ni pakai shopback sb ...


Tak pun..i buka lpas tu ltak dlm poket g bjln..tp sensitiviti tu boleh set la..mksdnya kalau kita set high..walaupun pgerakan kecik dia kira as steps...

Screenshot_20200113-123519_Pedometer Step Counter.jpg

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 01:40 PM | Show all posts
fave, agoda, pinterest, poplook, waze, grab..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
ws
fb
ig
tng
alquran
uc browser
joox
bank apps
shopee

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 03:25 AM | Show all posts
Edited by trunks at 18-1-2020 01:40 PM

saya akan install lepas format hehe

Facebook
Fanpage Manager
Whats app
apps bank M2U dan cimbWaze
Shopee
Youtube dan

Asphalt 9
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:41 PM | Show all posts
Spotify - Stream tak yah simpan lagu dlm phone
Wallet finance tracker -  Kira bajet bulanan
Duolingo - Belajar bahasa
FB, Twitter, Insta social media sudah semestinya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:42 PM | Show all posts

Joox tu bape sebulan? Dah lama tak pakai ni.. dulu pakai time dapat free kat wechat. Library dia dulu tak byk sgt.

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
ultramant replied at 15-1-2020 02:42 PM
Joox tu bape sebulan? Dah lama tak pakai ni.. dulu pakai time dapat free kat wechat. Library dia d ...

joox? aku bukak yg free je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2020 05:43 PM | Show all posts
ultramant replied at 15-1-2020 02:42 PM
Joox tu bape sebulan? Dah lama tak pakai ni.. dulu pakai time dapat free kat wechat. Library dia d ...

Youtube premium kan ado trial.. hehe

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 11:07 PM | Show all posts
kalau aku wajib ada apps setel. senang nak isi minyak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 11:16 PM | Show all posts
reezalsdoter replied at 16-1-2020 11:07 PM
kalau aku wajib ada apps setel. senang nak isi minyak

apps apa ni? tak pernah dengar pun
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 11:02 PM | Show all posts
nasalo replied at 16-1-2020 11:16 PM
apps apa ni? tak pernah dengar pun

apps untuk isi minyak boleh guna untuk bayar and unlock pump minyak kereta
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 11:06 PM | Show all posts
Edited by milolatina at 22-1-2020 03:03 PM
sangsurian replied at 16-1-2020 05:43 PM
Youtube premium kan ado trial.. hehe

ada ke orang pakai youtube premium ni? membazir je bayar takde benefit pun . Klu app setel tu tau la, bayar dalam kete je pun boleh.


Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
online banking - bank rimau, bank obersi
social media - fb, ig, ws, tg
google apss - youtube dengan segala mala google apps yang kadang tak bukak pon
travel apps - agoda, bookings, grab, my car, ktmb
shopping apps - shopee, lazada, dan sebagai nya
games
spotify
tng apps
waze

eh macam2 la..kadang rasa nak install, install je..kadang rasa macam tak guna kita buang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts

CM browser
Facebook
WhatsApp
Instagram
Shopee
Reddit
Codycross crossword puzzles

Benda ni je yg selalu bukak so penting la kot

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2020 10:58 PM | Show all posts
milolatina replied at 17-1-2020 11:06 PM
ada ke orang pakai youtube premium ni? membazir je bayar takde benefit pun baik pakai apps setel.  ...

ye weh dahla apps tu senang gila nak guna, if tak faham apa apa boleh direct tanya customer support guna live chat
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2020 10:59 PM | Show all posts
nasalo replied at 16-1-2020 11:16 PM
apps apa ni? tak pernah dengar pun

pakai apps ni untuk isi minyak 3 kali dapat cashback 10% siapa taknak bebbb dapat duit balik
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2020 11:02 PM | Show all posts
reezalsdoter replied at 19-1-2020 10:59 PM
pakai apps ni untuk isi minyak 3 kali dapat cashback 10% siapa taknak bebbb dapat duit balik

aku dah download memang terbaek la pakai apps ni, untuk iphone user download dekat app store https://app.adjust.com/xnl9uy4

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093132s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list