Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3878
View
95
Reply

[Dunia] Australia - 10,000 unta dahaga bakal ditembak

[Copy link]

Author: saripdolmat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-1-2020 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Bunuh kucing on de spot tuhan bagi bala.

Kemarau dan kebakaran hutan level yang tidak pernah dirasai sebelum ni

Apa dosa kucing feral terhadap manusia?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2020 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas kt msia 10000 tu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2020 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
saripdolmat replied at 12-1-2020 08:27 AM
so kisah bunuh berjuta2 kangaroo & kucing adalah perkara biasa di Australia.  tiada yg bersungguh me ...

Org putih mmg amalkan sikap double standard hal ni. Kat Malaysia dulu bunuh anjing nak elak penyakit berjangkit punyalah depa bising.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2020 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Loser loser loser. Boooo Australia. Stupid
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2020 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
saripdolmat replied at 12-1-2020 08:24 AM
australia bunuh kucing sbb nak selamatkan spesis burung.  australia jg bunuh byk kangaroo sbb nak  ...

Oooooooo ade justifikasi, abis we Asian people x de justifikasi?

Booo Australia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2020 01:45 PM | Show all posts
Austronesian replied at 12-1-2020 01:07 PM
Org putih mmg amalkan sikap double standard hal ni. Kat Malaysia dulu bunuh anjing nak elak penyak ...

melalak siang mlm geng tu masa pddk rawang bunuh anjing liar .. elok x lama lepas tu ada kes budak sekolah parah kena gigit stray dog
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2020 01:45 PM | Show all posts
jofizo replied at 12-1-2020 01:00 PM
Lepas kt msia 10000 tu..

kenduri unta seluruh masjid
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2020 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde usaha nak pindahkan unta tersebut ke negara lain dengan persetujuan bersama? Mungkin ada negara lain yamg sanggup kutip.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2020 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 12-1-2020 02:45 PM
saripdolmat replied at 12-1-2020 08:27 AM
so kisah bunuh berjuta2 kangaroo & kucing adalah perkara biasa di Australia.  tiada yg bersungguh me ...


Oz bunuh binatang hada sebab penting huntok seimbangkan ekosistem. Bukan bunuh huntok makan sampai populasi terancam.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2020 02:42 PM | Show all posts
saripdolmat replied at 12-1-2020 01:45 PM
melalak siang mlm geng tu masa pddk rawang bunuh anjing liar .. elok x lama lepas tu ada kes budak ...

jujurnya aku rasa skrg ni makin byk anjing liar ye kat malaysia nih..kwsn aku ni yg majoriti ramai melayu dulu kemain susah nak nampak anjing liar..la ni makin membiak2 sampai berpuluh2 ekor..siap ada pergaduhan berebut kawasan lagi ..
baru last week kena kejar ngan anjing liar time joging
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2020 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Dok kesian2.

Nak faham benda ni senang ja.

Ko imagine ja perumahan ko banyak anjing liar. Ko rasa hapa penyelesaian terbaik huntok atasi masalah ni?

Nyawa mana lagik penting : hewan ka manusia?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2020 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
saripdolmat replied at 12-1-2020 08:24 AM
australia bunuh kucing sbb nak selamatkan spesis burung.  australia jg bunuh byk kangaroo sbb nak  ...

Adoi sayangnya bunuh. Tp kangaroo ni cuma ade kat australia je ye? Tgk yg terbakar pun dah rasa kesian gilaaa jgn dibiar pupus sudahla
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2020 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 12-1-2020 02:31 PM
Takde usaha nak pindahkan unta tersebut ke negara lain dengan persetujuan bersama? Mungkin ada negar ...

Kan, unta boleh di makan. Maybe leh bagi negara yg kebuluran ke or yg bergolak tak cukup makan minum tu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2020 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 12-1-2020 10:31 AM
Tak heran pun Australia ni....kucing jalanan lagi depa tembak untuk kurangkan populasi...

PETA mana PETA? Kemain lagi Peta boikot minyak sawit Msia eh. Deforestation kengkononnya
Padahal sawitlah paling preserving forest! Soybean, sunflower, corn oil industries lagi jauh damaging to evironment. Malah berganda2
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2020 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
apedehal replied at 12-1-2020 08:46 AM
True story ya...about two months ago..drive lalu area titiwangsa...sekumpulan anjing liar duk keru ...

Sib baik lari anjing tu buatnya digigit terus sebelum lari kan naya je. I ikut petua org lama. Buat2 tunduk nak ambil batu atau pasir , confirm anjing lari. Kalau dia tak lari juga buat2 baling pasir tu. sbb diorg takut batu pasir masuk dlm mata.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2020 04:45 PM | Show all posts
kesiannya.. buat korban pun bagus ni...
nak import seko pun ribu2 jugak kan walaupun australia kasi free?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2020 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kejaaaammm
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2020 05:06 PM | Show all posts
apa pulak balasan nnt...  
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2020 05:34 PM | Show all posts
moga unta2 ni jadi mumia dan bina pyramid agar boleh balas semula kerajaan australia kerana hapuskan keturunan mereka. di pawagam 2025
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2020 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
damsel_fiji replied at 12-1-2020 02:42 PM
jujurnya aku rasa skrg ni makin byk anjing liar ye kat malaysia nih..kwsn aku ni yg majoriti ramai ...

bagi sosej beracun jer
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092642s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list