Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9448
View
101
Reply

Buka Gerai Char Kuey Teow, Hafreez Adam Diperlekeh Oleh Datin

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-1-2020 04:12 PM | Show all posts |Read mode
Foto: IG


Hafreez Adam terkilan kerana ada individu yang memperlekehkan dirinya membuka gerai makanan char kuey teow.


Di Instagram, pelakon ini memparkan perbualan menerusi DM yang dikirimkan kepadanya.


Individu yang menulis mesej tersebut seolah-olah memandang rendah usaha Hafreez untuk mencari pendapatan dengan membuka bisnes kecil-kecilan.


  



"Kalau tak berlakon kerja dia gerai char kuey teow je. Susah lah..pergilah belajar degree, sekurang-kurangnya ada ilmu pengetahuan.

"Muda-muda mesti belajar, jangan buang masa," tulis individu tersebut.


  



Namun Hafreez memberitahu yang dia langsung tak malu menjadi seorang peniaga gerai kerana ia adalah rezeki yang halal bagi membantu keluarga.


"Je? tetapi saya pandang dari sudut positif. Alhamdulillah dengan rezeki yang Allah bagi.

"Sekurang-kurangnya Allah bagi jalan untuk saya tolong keluarga juga. Muda-muda ni lah kena kerja keras juga. Nanti jemput datang ke gerai saya ye Datin. Saya belanja char kuey teow," tulisnya.


  



Bekas tunang kepada Zara Zya ini juga menasihati anak-anak muda di luar sana agar jangan berasa malu dengan sebarang pekerjaan halal yang dilakukan.


Bagi yang nak rasa char kuey teow Hafrezz boleh datang ke Enjoy's Corne, Desa Melawati, Kuala Lumpur. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2020 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Sendunya dik. Tahap sendu smpai tak da sapa nak komen
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2020 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm x pernah menggoreng char kuey teow saja
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2020 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Kekoknyahhhhhhhhh!!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2020 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
pakaila penutup rambut....x hygiene lansung...
rambut terjurai2 dgn posisi kuali bawah sgt...senang je bnda2 lain nak masuk
btw nmpak kekok sgt cara dia memasak tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2020 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Erm, ko perlu banyak blaja masak lagik dek. Gi berguru dengan uncle Cina kat Pineng, timba ilmu sebakul, baru bukak gerai.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2020 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Bakal calon menantu idaman?!  
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2020 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
gigih ye dia.. mcm2 cara dia nak up tp tetaplaa sendu di angin lalu...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2020 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 11-1-2020 04:23 PM
Mcm x pernah menggoreng char kuey teow saja

Sikit pula kuantiti nya tu......
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2020 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
timah03 replied at 11-1-2020 04:47 PM
Sikit pula kuantiti nya tu......

Yap.. Nampak sangat propa
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2020 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Akk pon xnk kondem.. Cuma rambut tu kasi nmpk kemas sket.. jngn biar berjuntai mcm tu..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2020 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai.......komen macam tu pun kau nak sentap ke.......sikit2 jual nama keluarga...
Putus tunang and lebihkan masa dgn keluarga.....jual char kuey teow sbb nak tolg keluarga..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2020 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
better uols jd waiter kat blueboy jahhh..kompem kayo
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2020 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasa jah komen akak tu. i klau muda2 pon baik smbg blajar. Nak pulak xreti msak mcm heols ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2020 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Key tu dari diablilit dahi baiklaa dia tutup kepala dia..xde laa risiko rambut jatuh dlm kuali tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2020 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Btl juga apa mak datin tu ckp.. Ko hengat ko retis org bakalan berlumba lumba nak beli ckt ko? Kosser
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2020 05:32 PM | Show all posts
mamat ni poyo kuat laa..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2020 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak cemar jah kuehtiyow.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2020 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Makan free pun tak ingin..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2020 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahhaha alahai sian nyaa, komen dlm ni satu pon xde back up si hapreez ni.. Gitu la naseb bila rupa so-so je.. Tabah la ye
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.111451s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list