Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
280
View
14
Reply

Kenapa banyak roundabout di Sarawal

[Copy link]

Author: mosti    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-1-2020 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Kamek baghu sampei Sarawak.

Perasan banyak sangat roundabout disini. Roundabout dia besar! Agak merbahaya juga , sebab drivernya kadang-kadang main tukar lane tidak ada signal. Lori pula suka menghimpit. Susah nak jumpa traffic light. Yang pelik traffic light depan unimas..tidak ada laluan ke kanan. Yang ada cuma kiri dan straight. Nak ke univista tu takda.

Kenapa jkr sarawak buat gitu. Ada history kah?

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 10:51 AM | Show all posts
tanah besar dek...dah almost the size of semenanjung...buat banyak roundabout banyak masyuk poket ...biar rakyat semekin, asalkan roundabout gah....lagi2 kalau jalan nak pi umah YB...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Roundabout besar padang bola
Dari Kuching ke Unimas saja 4 roundabout
Berbelas tahun lepas grad sana, between KCH-SAMARAHAN padang jarak padang tekukur. Takda bangunan naik just roundabout
Sekarang my Samarahan reseller bagitau dah populated
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 11:11 AM | Show all posts
depa nya roundabout bleh wat padang bola
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 11:27 AM | Show all posts
saja suka2.. sbb fengshui mcm mOney
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 11:32 AM | Show all posts
nanti nak upgrade pergi flyover senang... cth mcm bulatan abang kipali dgn bulatan batu 3
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2020 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
leylapple replied at 10-1-2020 11:27 AM
saja suka2.. sbb fengshui mcm mOney

Tapi roundabout sini...kerap berlaku kemalangan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2020 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Dekat bulatan pertama dari muara tuang ke samarahan dulu ade kes pakwe makwe eksiden. Makwe meninggal on the spot sbb putus kepala. Pakwe meratap2 hiba. Xigt keturunan apa. Nk buat mcm mana, dpt pusing roundabout besor depa drift mcm tgh belakon fast furious 10.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2020 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila ade bukak thread srwk, especially kuching, iols rasa mcm nk nangis je. Rindu sgt2 nk berkhidmat kt sana balik. Almost 8thn duk sana since 2011 lg. Bila dh pindah semenanjung rasa mcm kosong je. Mybe sbb environment keje kt sini xbest kot.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2020 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
fliphair8 replied at 10-1-2020 10:51 AM
tanah besar dek...dah almost the size of semenanjung...buat banyak roundabout banyak masyuk poket .. ...

Jln nk ke rumah yb peloles je tau. Mantan TYT srwk dulu, yg tua tu ape nama tah lupa dah., rumah dia kt telaga air nun,, elok je jln.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2020 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 10-1-2020 11:04 AM
Roundabout besar padang bola
Dari Kuching ke Unimas saja 4 roundabout
Berbelas tahun lepas grad ...

Dah populated sbb ramai student n palapes unimas. Pastu byk projek perumahan sama. Chuols lalu dari kuching ke samarahan lalu tabuan ke muara tuang?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2020 01:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Sazida replied at 12-1-2020 12:24 AM
Dah populated sbb ramai student n palapes unimas. Pastu byk projek perumahan sama. Chuols lalu dar ...

Iols rotu gak dulu. Lalu muara tuang
Dulu kampus kat muara tuang pastu kem semboyan amik
Tabuan ni kalau dari airport je kan. Banyak rumah sewa tu, org tempatan buat profit sewa rumah & sewa kereta
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2020 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 12-1-2020 01:51 AM
Iols rotu gak dulu. Lalu muara tuang
Dulu kampus kat muara tuang pastu kem semboyan amik
Tabuan  ...

Kalau keluar dari airport belok kanan ke tabuan lah tuu. Kalau ke kiri lalu batu 7 then ikut jln dlm lalu sentosa boleh tembus jugak ke muara tuang. Area tabuan mmg byk rumah org kaya2 jgk
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 09:08 AM | Show all posts
mosti replied at 11-1-2020 11:55 PM
Tapi roundabout sini...kerap berlaku kemalangan.

sebab ramai main sondol tak ikut rules....

lane paling kiri (lane 1 masuk ke bulatan lane tgh (lane kedua) dan ada yang gila sampai masuk lane paling kanan (lane ketiga)..then bila nak masuk ke simpang dari lane ketiga masuk lane 1...

org gila
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 09:08 AM | Show all posts
KIM.K replied at 12-1-2020 01:51 AM
Iols rotu gak dulu. Lalu muara tuang
Dulu kampus kat muara tuang pastu kem semboyan amik
Tabuan  ...

owh, budak unimas
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.106696s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list