Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7311
View
106
Reply

"Laksana Pasangan Diraja Di Alam Fantasi"- Majis Resepsi Farah Nabilah Dan Amirul Yunus

[Copy link]

Author: inspiro92       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-1-2020 10:59 AM | Show all posts |Read mode







Sebagai penutup tahun 2019 yang lalu, aktres  jelita Farah Nabilah telah pun selamat mendirikan rumah tangga dengan pasangan pilihannya, Mohammed  Amirul Yunus yang juga  merupakan seorang juruterbang.





Bagi membuka membuka tirai tahun 2020, kini tibalah masa untuk pasangan mempelai ini diraikan dalam majlis persandingan serba mewah dan penuh gemilang yang telah pun berlangsung tangggal 5 Januari lalu di Hotel Four Seasons, Kuala Lumpur.






Kredit:mahligaicinta.my









Majlis resepsi ini bertujuan untuk meraikan teman rapat, pihak media serta ahli keluarga terdekat kedua-dua pihak.


Majlis resepsi pasangan ini bertemakan black tie dan mempelai kelihatan seperti pasangan diraja di alam fantasi dalam persalinan yang direka oleh pereka fesyen duo terkenal Rizman Ruzaini.





Kredit:mahligaicinta.my





Aura pengantin di alam fantasi semakin terserlah dengan tersedianya pelamin indah  persis singgahsana  buat kedua  mempelai oleh Rekateemor.






Kredit:mahligaicinta.my







Kredit:mahligaicinta.my







Kredit:mahligaicinta.my




Dalam majlis tersebut, Farah menggayakan gaun pengantin rekaan Rizman Ruzaini daripada fabrik jenis taffeta dan veil yang tampak mewah di samping Amirul yang kelihatan segak  mengenakan tuxedo.


  



Lebih mengujakan, majlis turut  diserikan dengan persembahan nyanyian daripada adik-adik Farah Nabilah dan penampilan istimewa oleh  Hael Husaini dan Dayang Nurfaizah.




  





Selain itu, tetamu yang hadir terdiri daripada rakan selebriti seperti Mira Filzah, Janna Nick, Izara Aishah, Fazura  serta ramai lagi dan  yang paling mencuri tumpuan ialah  Mira Filzah yang dikhabarkan hadir dengan ditemani oleh  buah hatinya, seorang arkitek.




  





Semoga ikatan cinta yang dibina mereka  kekal hingga akhir hayat! - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
biaser je.......
ada lg pelamin yg rekateemor ni buat lagi cantik.....
tp yg pling pnting sheols mgalahkn sumer retis sbb buat 5 majelis gitu.......
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 11:14 AM | Show all posts
dia kan anak orka..kalu xjadi retis kayu pun boleh je dia buat majlis gah sbab bapak dia kaya..

awat baju kakapaz buruk bebenor?
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 11:16 AM | Show all posts
geli nya tengok muka operate Hael Husaini. dengan kasut platform dia 7 inci supa jadi tinnggi mcm lelaki normal...
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 11:17 AM | Show all posts
tapi diorg mmg sama cantik sama padan. enggang terbang dgn enggang ehhhh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2020 11:17 AM | Show all posts
rotijohanz replied at 8-1-2020 03:07 AM
biaser je.......
ada lg pelamin yg rekateemor ni buat lagi cantik.....
tp yg pling pnting sheols m ...

lately ,  rekateemor mcm dh kehausan idea nak create pelamin dgn gaya terbaru. u can expect the same thing;  candles, abundance of flowers, yada yada. pelamin plg cantik & kreatif ttp milik Yuna. dlm banyak2 majlisresepsi  Fawa yg ni je yg I berkenan ckit. yg bollywood theme tu kureng ckit sbb rasa bollywood theme is so yesteryear.tp lantaklahlah hak dia kan nak buat tema apa. janji x gigih minta sponsor.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 11:20 AM | Show all posts
tak habis lagi ke majlis dia ni? rasa macam setiap hari ada je cerita pasal majlis gilang gemilang dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 11:21 AM | Show all posts
Antara semua majlis nikah & khatam yang paling lawa rasanya
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
rotijohanz replied at 8-1-2020 11:07 AM
biaser je.......
ada lg pelamin yg rekateemor ni buat lagi cantik.....
tp yg pling pnting sheols m ...

Contoh?pelamin retis mana mana yg dikatakan lebih cantik tu?
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
miraclehopes replied at 8-1-2020 11:42 AM
Contoh?pelamin retis mana mana yg dikatakan lebih cantik tu?


pelamin bkn retis.......
uols pegi la tgk kt ig rekateemor k....
byk je plamin bkn retis yg lawa lawa......
tp mmg majelis fawa even 5 majelis pn,1 pn takdak yg wow.....bisher besher jer......
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Nape dayang pakai putih? Bukan it's a big no no ke klu selain bride pakai putih?
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Lamanyaaaa majlis fawa ni, every weekend sejak nikah last year ada majlis...tak penat ke habis duit ..
Tapi pelamin semua tak lawa, agak bad taste rekateemor utk majlis ni..paling teruk masa majlis tunang kak lina pompom..huduh yg amat pelamin, serabut
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 8-1-2020 11:49 AM
Lamanyaaaa majlis fawa ni, every weekend sejak nikah last year ada majlis...tak penat ke habis duit  ...

bkn taste rekateemor tp taste retis la uols......
dh retis nk mcmtu kan....
jd itula hasilnyer.......
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
perlu ke si hael tu bkasut tinggi?
pstu muker mcm betepek makeup jer.....
geli lak tgk
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
rotijohanz replied at 8-1-2020 11:46 AM
pelamin bkn retis.......
uols pegi la tgk kt ig rekateemor k....
byk je plamin bkn retis yg la ...

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 11:53 AM | Show all posts
ada duit, nak buat wedding kat atas awan pun boleh. biasalah tu dah zaman skrg artis lumbalumba nak kawen fairytales mcm ni. korang festaim ke tgk artis kawen gah ? LOL
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
rotijohanz replied at 8-1-2020 03:51 AM
bkn taste rekateemor tp taste retis la uols......
dh retis nk mcmtu kan....
jd itula hasilnyer.. ...


Retis hanya bagi idea, wedding planner yg execute semuanya...bayar ratus ribu kot...bukan kaleng2
Retis+rekateemor taste = hauk
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 11:55 AM | Show all posts
baidewei, rekatimor ni antara designer pelamin paling out of dated. next!
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok je iolls rasa.. x serabut sgt. Cuma tang baju tu mcm terlampau simple pulak. Too plain.. klau tmbh detailing ckit nmpk lbh menyerlah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2020 12:07 PM | Show all posts
epal_ijau replied at 8-1-2020 04:00 AM
Ok je iolls rasa.. x serabut sgt. Cuma tang baju tu mcm terlampau simple pulak. Too plain.. klau tmb ...

IMO, wedding gown tu ala2 meghan markle punye  by givenchy in term of its implicity.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104497s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list