Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
444
View
23
Reply

Penggunaan ubatan & supplement kucing

[Copy link]

Author: komotthecat       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-1-2020 02:00 AM | Show all posts |Read mode
hai pencinta kucing, jom share any info yang korang tahu berkenaan ubat ubatan & supplement anak bulus.


komot takut nak beli ubat & supplement yg merepek. produk repack, harga mahal. baik la beli ubat yg certified.

antara yang familiar, all in one (utk kucing demam,selesema), imexa (antibiotik), spray fungus & luka, vitamin


Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 03:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Kena follow thread ni..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak bg brewer's yeast kat dak muncit mak. Utk bulu katanya.. Tp nak bg makan siap bersilat ya.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Kucing I tak bolih kencing I suspect batu karang nk bagi apa
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
milafida replied at 8-1-2020 09:29 AM
Kucing I tak bolih kencing I suspect batu karang nk bagi apa

Pi vet la... Suspect sendiri kenapa. Vet boleh xray, ultrasound semua.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
milafida replied at 8-1-2020 09:29 AM
Kucing I tak bolih kencing I suspect batu karang nk bagi apa

Ada kwn mak dulu dia buat... Potong lobak putih tu rebus dgn air, lepas tu air rebusan lobak putih tu bg minum kat bulus. Kwn mak kata berkesan.. Tp mak x pernah cuba
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Uollss.. Please help.. Mak nak cari pork free kibbles.. Brand apa yg ada kat market?
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 09:53 AM | Show all posts
doxycilin utk selsema... mmg mujarab

fish oil utk skin and fur

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 8-1-2020 09:45 AM
Pi vet la... Suspect sendiri kenapa. Vet boleh xray, ultrasound semua.

Dah pi vet dua Kali.tapi masa tu tak de darah keluar
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
milafida replied at 8-1-2020 01:58 PM
Dah pi vet dua Kali.tapi masa tu tak de darah keluar

Isk... Dah sampai berdarah tu. Pi cari vet yg boleh xray ka. Sian dia tanggung sakit.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2020 03:30 PM | Show all posts
makneng replied at 8-1-2020 08:30 AM
Mak bg brewer's yeast kat dak muncit mak. Utk bulu katanya.. Tp nak bg makan siap bersilat ya.

brewer yeast mmg bagus tuk fur n skin. murah plk tu. kalau susah blh hancurkan jd powder tabur dlm mknn.


tp kalau perasan skrg brewer yeast fortified with garlic. segala jenis bawang xbagus tuk kucing. ada terbaca kt ig vet, dia ada bgtau pasal garlic dlm brewer yeast ni


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2020 03:34 PM | Show all posts
milafida replied at 8-1-2020 01:58 PM
Dah pi vet dua Kali.tapi masa tu tak de darah keluar

swasta ke gomen? vet akan picit kt bahagian pundi kencing, nak cek ada batu x. pastu test air kencing.

kalau batu kecik2, vet akan bagi ubat utk hancurkan batu tu. kalau kes teruk, vet akan masukkan wayar tuk keluarkan air kencing. kos agak mahal ye. pastu kena makan urinary care kibbles (2kg rm80++)

sebelum ni kucing bg mknn apa?


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2020 03:44 PM | Show all posts
leylapple replied at 8-1-2020 09:53 AM
doxycilin utk selsema... mmg mujarab

fish oil utk skin and fur

doxyl kaler ijau kan? ade google katanya antibiotik, so xberani nak beli. kalau ubat selesema kt vet ada 2 jenis, putih dan kuning. yg putih tu mahal sket sbb lagi kuat. kalau ubat cecair yg jernih. selesema ada 2 jenis, yg berair cair dan pekat kaler kuning. kalau baru start bersin2, komot akan bagi lysinenak bancuh dlm air minum pon boleh. lagi senang. beli kt klinik rm25


1908ba7e5d9ee61224cb55f8c87f73ec.jpg


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2020 03:45 PM | Show all posts
sarah82 replied at 8-1-2020 03:03 AM
Kena follow thread ni..

jomlah share skali

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 03:50 PM | Show all posts
komotthecat replied at 8-1-2020 03:44 PM
doxyl kaler ijau kan? ade google katanya antibiotik, so xberani nak beli. kalau ubat selesema kt v ...

ha'ah antibiotik.. mahal tau kat sini sebijik rm3.50 tapi iols ada kawan vet, dia jual sepapan 10 bijik rm7.

yang nie bukan multivitamin ker?
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
komotthecat replied at 8-1-2020 03:45 PM
jomlah share skali

Tak pernah bagi supplement kecuali utk kitten saja..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
komotthecat replied at 8-1-2020 03:34 PM
swasta ke gomen? vet akan picit kt bahagian pundi kencing, nak cek ada batu x. pastu test air kenc ...

Kdg2 makan equilibro kdg2 mkn yg murah skit. Tapi I Srlalu bagi ikan rebus. Diaorg tak brp suka dry food. Esok nk bawak pi vet again
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2020 05:25 PM | Show all posts
leylapple replied at 8-1-2020 03:50 PM
ha'ah antibiotik.. mahal tau kat sini sebijik rm3.50 tapi iols ada kawan vet, dia jual sepapan 10  ...

oh kawan vet senang la sket nk tanya itu ini kan? antibiotik ni byk je petshop jual. kena ada prescription vet baru blh bagi. kesan buruk, kucing akan resistance terhadap ubat. nak reverse balik tu mahal kos nya. kat sini rm2 1biji rasanya

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2020 05:28 PM | Show all posts
milafida replied at 8-1-2020 04:45 PM
Kdg2 makan equilibro kdg2 mkn yg murah skit. Tapi I Srlalu bagi ikan rebus. Diaorg tak brp suka dr ...

mknn xde masalah. dulu kucing komot mkn happy cat pon kena batu karang 1st stage. sbb baru tukar mknn & kucing kurang minum air.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2020 05:35 PM | Show all posts
sarah82 replied at 8-1-2020 03:57 PM
Tak pernah bagi supplement kecuali utk kitten saja..

kadang2 makanan je dah cukup. sama je cam manusia. tak perlu jangan ambil.

sebab skrg ni byk sgt org jual supplement & ubat.nak tau gak betul2 berkesan ke.


skrg ni glemer superfood & johan pnya supplement tu. first ingredient dlm superfood adalah brewer yeast. bentuk pon lbh kurg brewer yeast


Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098496s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list