CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 23124|Reply: 87

[SBS] Romantic Doctor, Teacher Kim Season 2 & 3 - Han Suk Kyu, Ahn Hyo Seop, Lee Sung Kyung

  [Copy link]
Post time 7-1-2020 02:34 PM | Show all posts |Read mode
Edited by xyla73 at 11-8-2022 02:17 PM



Profile
Drama : Dr. Romantic 2 / Romantic Doctor, Teacher Kim 2
Hangeul :   2
Director : Yoo In Sik
Writer : Kang Eun Kyung
Network : SBS
Released Date : January 6, 2020
Runtime : Monday & Tuesday 22:00-23:10
Language : Korean
Country : South Korea


Cast
Main :
Han Suk-kyu as Kim Sa-bu (Teacher Kim) / Boo Yong-joo
Ahn Hyo-seop as Seo Woo-jin, a second year general surgery fellow.
Lee Sung-kyung as Cha Eun-chae, a second year cardiothoracic surgery fellow.


Supporting :
People at Doldam Hospital
Kim Joo-hun as Park Min-gook, a general surgery specialist.
Shin Dong-wook as Bae Moon-jeong, an orthopedic surgery specialist.
So Joo-yeon as Yoon Ah-reum, a fourth year emergency surgery specialist.
Yoon Na-moo as Jeong In-soo, an emergency surgery specialist.
Kim Hong-pa as Yeo Woon-yeong, the hospital director.
Jin Kyung as Oh Myeong-sim, the nursing director.
Im Won-hee as Jang Gi-tae, the administrative chief.
Byun Woo-min as Nam Do-il, a freelance anesthesiologist.
Kim Min-jae as Park Eun-tak, a nurse.


People at Geodae Hospital
Go Sang-ho as Yang Ho-joon, a surgeon.
Park Hyo-joo as Shim Hye-jin, an anesthesiologist.
Bae Myung-jin as Heo Yeong-gyoo, a surgeon's assistant.
Choi Jin-ho as Do Yoon-wan, chairman of the Great Foundation.
Jang Hyuk-jin as Song Hyeon-cheol, center head of the Great Foundation.



source : asianwiki, wikipedia

Drama ni merupakan kesinambungan kepada drama Dr. Romantic Teacher Kim season 1 yg disiarkan pada tahun 2016-2017. Bagi sesiapa yg dah ikut season 1, this drama is a must see. Pilot episode is promising walaupun tanpa kehadiran Seo Hyun Jin, Yoo Yeon Seok dan Yang Se Jong dari season 1. Watak2 yg diorang bawak digantikan dengan watak2 baru iaitu Seo Woo Jin (Ahn Yeo Seop) & Cha Eun Jae (Lee Sung Kyung). Tapi watak2 pembantu daripada season 1 kebanyakannya dikekalkan termasuklah watak2 villain.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 8-1-2020 12:03 PM | Show all posts
iols dah tgk epi 1 & 2 @ 1-4 kalau ikut SBS format..
it get me hooked & still good sama mcm the first season with the same pacing..
rating pun tinggi..

the best thing of course Kim sabu (teacher Kim)..
the new main leads Dr. Seo Woo Jin & Dr. Cha Eun Jae pun interesting..
iols nak tau kenapa Dr. Cha nak jadi surgeon kalau dah tau mabuk darah..
and pasal Dr. Seo yg desperate nak duit sampai org gossip dia gigolo..

sapa suka citer2 medical mehlah tgk..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Channel berapa
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-1-2020 01:22 PM | Show all posts

kalau ada astro kat channel ohK tu kot..
iols xde astro..iols tgk online je..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2020 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
suka citer ni.. dah tgk season 1..mm best. yg ni pon best.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 08:41 AM | Show all posts

ch393....sbb ni drama SBS
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-1-2020 10:36 AM | Show all posts

thanks tolong jawabkan
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 03:08 PM | Show all posts

sbb ayu mmg follow tv jer...mana drama yg ada kat tv...
cuma nk hadamkan dgn pelakon2 bru ni
sbb dh terbiasa dgn pelakon2 lama masa season 1 dlu



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 10-1-2020 03:18 PM | Show all posts
ayushuhada04 replied at 10-1-2020 03:08 PM
sbb ayu mmg follow tv jer...mana drama yg ada kat tv...
cuma nk hadamkan dgn pelakon2 bru ni ...

yup season 1 memang best..
season 2 pun best setakat ni..as long as ada Kim sabu..
tapi apasal lah Mr. Do tu ada lagi..
x insaf2 pulak tu..
anak dia xde pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 03:25 PM | Show all posts
xyla73 replied at 10-1-2020 03:18 PM
yup season 1 memang best..
season 2 pun best setakat ni..as long as ada Kim sabu..
tapi apasal l ...

kita masih lg dibayangi dgn season 1
now kita kena move on ler...sbb season 2 kan
yer yg penting teacher Kim ada...
so far tgk 2 lead pelakon best jer..
yg lain2 maintain okay...

Presiden Do ttp ada dan yg pasti dia mmg tk kan puas hati
dgn teacher kim...ada jer yg dia nk buat kan..
seperti biasa...ttp nk hantar team dr hospital utama
nk bersaing dgn team teacher kim..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 05:43 PM | Show all posts
So far masih menarik sebab ada Dr Kim yang menguatkan jalan cerita tak lupa Nurse Oh.  Sayang lakunan Lee Sung-kyung masih sepesen walau dah banyak drama yang beliau lakunkan
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 10:03 AM | Show all posts
ok boleh la nak tgk season 2 ni..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 10:29 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 10-1-2020 05:43 PM
So far masih menarik sebab ada Dr Kim yang menguatkan jalan cerita tak lupa Nurse Oh.  Sayang lakuna ...

dia kurang kan makeup mata jek nk nmpk plain...lain2 same lagik.aiisshhh..byk kali dh jd doc ni dlm drama camtu gk
plg potong sbb dia mabuk darah, doc mabuk darah agak payah nk hadam dlm satu ayat..hope penjelasan nape dia camtu kukuh la next episod nnt so xde la rsa meeeehhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 12:30 PM | Show all posts
kartieka replied at 14-1-2020 10:29 AM
dia kurang kan makeup mata jek nk nmpk plain...lain2 same lagik.aiisshhh..byk kali dh jd doc ni dl ...

Tu yang pelik tu mabuk darah tapi dapat jadi top student
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-1-2020 12:37 PM | Show all posts
kartieka replied at 14-1-2020 10:29 AM
dia kurang kan makeup mata jek nk nmpk plain...lain2 same lagik.aiisshhh..byk kali dh jd doc ni dl ...

dia jadi doktor sebab xnak hampakan harapan mak dia which is bagi iols is a wrong reason utk jadi doktor..tapi x taulah camna writer kembangkan watak dia nanti..


not sure sama ada in real life mabuk darah ni boleh hilang ke x..
kalau x boleh better dia cari profession lain mcm pharmacist ke..



Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 06:30 PM | Show all posts
Edited by nadie90 at 14-1-2020 10:36 AM

Best ja permulaan crita ni....msa 1st season....doktor2 yg kja dgn Dr. Kim nmpk matang cma msing2 ad mslh peribadi....yg 2nd season plak Dr. Kim mcm nk kna guide doktor2 yg lg muda dr doktor yg sblm ni....tp Presiden Do ni mmg xdak life asyik la nk mengganggu hidup Dr. Kim...siap bwk team p Doldam Hospital plak....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 15-1-2020 09:59 AM | Show all posts
ok dah makin best citer ni..
on par dgn season 1..
walaupun character Dr. Cha tu agak annoying but I believe that's a part of her character development..
itu yg iols suka pasal drama ni..
medical cases dgn character development seimbang..
drama ni my favorite antara byk2 drama medical yg iols dah tgk..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:40 PM | Show all posts
nadie90 replied at 14-1-2020 06:30 PM
Best ja permulaan crita ni....msa 1st season....doktor2 yg kja dgn Dr. Kim nmpk matang cma msing2 ad ...

btl la...masa S1 doc dia dh matang cuma xde hala tuju hidup sgt...so bila rawat pesakit tu rsa convincing sgt lg2 lak dok sama2 kje dgn kim sabu tu...yg S2 ni mmg doc muda sume....cam u ckp la....
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 02:41 PM | Show all posts
president do tu love hate relationship dgn teacher kim..tp teacher kim x heran pun walau rsa nk tumbuk2 je persiden do tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-1-2020 03:09 PM | Show all posts
kartieka replied at 15-1-2020 02:41 PM
president do tu love hate relationship dgn teacher kim..tp teacher kim x heran pun walau rsa nk tumb ...

ntah apa masalah Presiden Do tu..x abis2 kacau teacher Kim..
ni nak jawab soalan Dr. Park..actually Presiden Do yg monster, bukan teacher Kim..

kira puas hatilah sebab most side characters dari season 1 masih ada including Kim Min Jae..
padahal dia dah jadi lead kat drama lain..
watak2 baru pun muka2 familiar..dah biasa tgk kat drama lain..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 09:53 PM GMT+8 , Processed in 0.090179 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list