Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8034
View
81
Reply

Klinik Tawar Servis Breast Filler Serendah RM2500, Jadi Makin Buruk Pula!

[Copy link]

Author: hafiz.ahmad       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-12-2019 11:44 AM | Show all posts |Read mode
Wanita di Malaysia sering dimomokkan dengan gambaran akan ditinggalkan pasangan jika tidak mempunyai kulit yang cerah dan bentuk badan yang menawan, membuatkan beberapa daripada mereka menjadi obses kepada kecantikan. Malah kesan daripada senario ini membuatkan munculnya stereotaip bahawa kulit cerah itu cantik dan kulit gelap itu sesuatu yang tidak menawan.


Hasil daripada stereotaip ini, muncul banyak rawatan dan produk kecantikan yang majoriti daripadanya adalah berbahaya dan mengandungi bahan terlarang seperti merkuri. Terbaru, sebuah klinik dengan nama Dyzan Beauty (@dyzanbeauty) tular apabila secara terang-terangan mempromosikan servis breast filler untuk membesarkan payu dara.







Dalam salah satu post di laman Instagram mereka, Dyzan Beauty ada memuat naik beberapa gambar hasil pelanggan mereka daripada servis breast filler dengan caption yang memancing dan menyentuh berkenaan hubungan intim.


"Abang makin sayang aset dah padat"








Servis yang ditawarkan pula berharga serendah RM2500 per 1000ml fillers. Prosedur yang dijalankan amat dikhuatiri dan sudah pasti amat membahayakan kesihatan, malah boleh menjadi punca kepada penyakit kanser. Dyzan Beauty turut berkongsikan video hasil daripada servis breast filler dan hasilnya tidaklah seindah seperti yang dijanjikan, malah kelihatan tidak asli dan buruk.





Persoalannya di sini, mengapa wanita di Malaysia terlalu obses dengan kecantikan? Adakah mereka takut akan ditinggalkan oleh pasangan jika tubuh badan mereka tidak ideal seperti model? Kongsikan pendapat korang di ruangan komen di bawah! - CARI
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 24-12-2019 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm pelik la boobs dia.. Mcm nak meletup bila2 masa.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 12:05 PM | Show all posts
bahayanya...
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
mkanan yg kita mkn utk nk hdup skrg ni pun kbykkn ad hdden chmicals yg bbhaya. ni lg nk cri penyakit cucuk2 msuk bnda asing dlm bdan gtu je. bt pulak kt tmpt ntah pape. nk murah result nnti bgnda2 kos kna tnggung bila dh sakit nnti
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 12:23 PM | Show all posts
ape ke pelik sangat ketet pompuan tu... lawa lagi ketet sajat walopon pelesu
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 12:28 PM | Show all posts
huduhnya tetek tuh
nanti bergumpal2 la filler dlm tu

naya nak kena buang
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Ish! Dah macam rupa dada bodybuilder la pulak! Ke tu dada pondan?
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 12:33 PM | Show all posts
lelaki meme suka boobs besar gabak mcm ni ke?
Ke ppuan suka boobs besar gini? mcm punggung dah aku nengoknya
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 12:34 PM | Show all posts
seramnyaaa dek tengok tetek ko....cam paru2 ko ikut kembung sekali ke camne?
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak bersyukur langsung lahaiiiii...besar2 nak pegi mana
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Takutnye tengok. Tapi nowadays pompuan pikir lawa je. Jenis x pikir panjang. Tu pasal servis macam ni tumbuh melata,sebab dorang tau kompem dapat sambutan.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 01:11 PM | Show all posts
sarah82 replied at 24-12-2019 11:51 AM
Mcm pelik la boobs dia.. Mcm nak meletup bila2 masa.

Jangan pula kak sarah82 ambil servis ni ya...
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 24-12-2019 01:11 PM
Jangan pula kak sarah82 ambil servis ni ya...

Hahaha.. No need..kak sarah ada sepasang yg cantik.. Tak perlu dah filler semua ni..
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Setelah aku teliti.. Hahahahaha.. Boobs dia x ada lurah.. Nampak fake.. Nampak mcm Adam apple saja kat leher "perempuan" tu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 01:34 PM | Show all posts
Ada sorang instafemes mak dia buat servis ni. Berani betul yang hire mak dia.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 01:50 PM | Show all posts
sarah82 replied at 24-12-2019 01:16 PM
Hahaha.. No need..kak sarah ada sepasang yg cantik.. Tak perlu dah filler semua ni..

Untunglah bakal laki kak sarah82...
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 24-12-2019 01:50 PM
Untunglah bakal laki kak sarah82...

Hahaha.. Choi la sangat... Tak laku ada la..
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Ish seram
Lurah mane lurahh????
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Sudah sudahlah jadi hamba kecantikan sementara ni, tak baik untuk kesihatan merana lebih lama dari cantik sekejap semata2 nak kepuasan diri bukan tarik perhatian orang katenyeeee
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 02:06 PM | Show all posts
macam bontot sekali pandang.. tegang btol buat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list